علمی، پژوهشی و فناوری

تسهیل بازگشت نخبگان پزشکی/ افزایش ظرفیت پزشکی بازنگری می شود

وزیر بهداشت تاکید کرد: یکی از اهداف مهم در آموزش پزشکی بازگشت نخبگان به کشور است که بتوانند رشته جدید راه اندازی کنند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : دکتر محمدرضا ظفرقندی امروز ۱۵ آبان ماه در مراسم تکریم و معارفه معاون آموزشی وزارت بهداشت در محل وزارت بهداشت گفت: علم و پیشرفت علوم پزشکی افتخار کشور است که باید آن را به خوبی پیش ببریم. کیفیت علم هیچ حد و سقفی ندارد.

وی افزود: در حوزه آموزش پزشکی مسیر به گونه ای است که اجازه تخفیف کیفیت نداریم. ما در آموزش پزشکی کیفیت را پایین بیاوریم ضامن جان مردمی هستیم که با دانشجو و دستیار مواجه می شوند.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: معلمی یک کار جاری و ساری است و اساس آموزش تکریم و احترام استادان و فراهم آوردن زمینه رشد برای دانشجویان و دستیاران است. تکریم و احترام باید در همه ابعاد انجام شود. احترام نیروی انسانی و اینکه دانشجویان را همانند فرزندان خود بدانیم از دیگر ابعاد تکریم است.

وی گفت: در حوزه آموزش پزشکی باید کاری کنیم که هم از نظر آموزش، اخلاق پزشکی و فرهنگ آدم خوبی تربیت شود. آدم خوب شدن هدف اصلی است و از خدا بخواهیم کسانی را تربیت کنیم که آدم خوب و دلسوز مریض باشد.

ظفرقندی تاکید کرد: این اتفاق با منتورینگ و استادشاگردی فراهم می شود. با بخشنامه و دستورالعمل امکان پذیر نیست. به همین دلیل است که باید ارتباط با دانشجو آموزش نزدیک و چهره به چهره باشد. یکی از آفت های افزایش ظرفیت بی رویه دانشجو این است که از دانشجو دور می شویم. امروز آموزش پزشکی ارتباط نزدیک و جلسات پرسش و پاسخ است.

وی یادآور شد: یکی از شکایات روسای دانشگاه های علوم پزشکی اکنون همین ظرفیت بیش از حد است. برای کلاس ۶۰ نفره ۱۲۰ نفر ظرفیت اعلام شده است و این ما را از دانشجو دور می کند و ما از آموزش اصلی و آموزش اخلاق فاصله می گیریم.

وزیر بهداشت گفت: موضوع افزایش ظرفیت پزشکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی بازنگری می شود. افزایش ظرفیت دو پیوست داشته که به هر دلیلی محقق نشده است. یک پیوست این بود که به ازای هر دانشجو هزینه باید در نظر گرفته شود که این بودجه داده نشد. پیوست دوم تامین زیرساخت بوده که آن نیز فراهم نشد.

وی افزود: زیرساخت در آموزش پزشکی تنها کلاس نیست. هر چه پیش می رود دانشجو به زیرساخت هایی برای کسب مهارت نیاز دارد. این موضوع با کمک رییس جمهور و شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش می رود.

ظفرقندی به موضوع بازنگری سهمیه ها اشاره کرد و گفت: سهمیه ها و عدالت آموزشی بازنگری می شوند. وظیفه اصلی ما این است که آنچه تربیت می شود حفظ شود و اگر به جای دیگر برود به معنی خسارت است.

وی گفت: یکی از اهداف مهم در آموزش پزشکی بازگشت نخبگان به کشور است که بتوانند رشته جدید راه اندازی کنند. یکی از آفت های عدم عدالت آموزشی مهاجرت است. اگر فردی در پذیرش دانشگاه رتبه ۸۰ داشته باشد و جایی قبول نشود احساس می کند در آینده هم جایی در کشور و مقاطع بالاتر جایی نخواهد داشت.

وزیر بهداشت گفت: هر مانعی در مسیر نگهداری نخبگان وجود دارد باید برطرف شود. در جلسات متعدد در مجمع تشخیص مصلحت نظام، فرهنگستان علوم پزشکی و شورای عالی انقلاب فرهنگی جلساتی برای چگونگی حفظ و نگهداری نخبگان داریم.

وی گفت: راه حل اساسی این است که بلافاصله و بدون تاخیر نخبه در جای مناسب و به موقع بکارگیری شوند.

ظفرقندی گفت: ادامه درس خواندن در پزشکی خیلی مسیر سختی است. باید تعادلی ایجاد کنیم. یک نفر بعد ۷ سال پزشکی ۴ سال می رود طرح در جای دور دست، بعد از دستیاری دوباره می رود طرح در جایی دور دست یا فوق تخصص دوباره می رود طرح، این مشکلات را می توان تدبیر کرد. از همین رو در شورای معاونان وزارت بهداشت مصوب کردیم که افراد بیشتری را ماندگار کنیم.

وی گفت : باید درباره روش های نوین آموزشی، استفاده از هوش مصنوعی و سامانه های مجازی برای توسعه آموزش پزشکی استفاده کنیم. توسعه سامانه های هوشمند برای کسب مهارت بیشتر دانشجویان ضروری است.

https://stnews.ir/short/eR3MP
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: