واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان

تولید «بذر اصلاح شده کلزا مقاوم به بیماری و سرما» از سوی دانش‌بنیان‌ها

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان موفق شدند گونه جدیدی از بذر کلزا زمستانه را تولید و بومی‌سازی کنند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :  در کمیته معاونت تحقیقات وزارت جهادکشاورزی، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، رقم‌های جدید کلزا (OHB401) و (SHB501) توسط اعضاء کمیته مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به ویژگی‌های برتر این رقم به ترتیب تحت نام های  "هوپا" و " هامان" نام‌گذاری شدند.

این ارقام جدید بذر کلزا توسط محققان یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و صنایع غذایی خراسان رضوی معرفی شد. این ارقام به عنوان چهل و دومین ارقام و سـومین رقم کلزای بخش غیردولتی است.

یکی از مشکلات کشور این است که بذور مورد نیاز برای دانه های روغنی از جمله کلزا را از خارج وارد می شود و این محققان در مدت ۷ سال بذر کلزا پاییزه را اصلاح کردند. یکی از مهمترین مزایای بذر جدید کلزا پاییزه مقاومت در برابر سرما است؛ کمتر رقمی در دنیا است که بتواند تا دمای منهای ۳۵ درجه را مقاومت کند و این بذر مقاومت بالایی در برابر سرما دارد.

همچنین این بذر مقاومت بالایی نسبت به ریزش دارد؛ بسیاری از ارقام موجود در کشور در زمان برداشت ریزش دارند. علاوه بر اینها، این بذر مقاومت بالایی به بیماری های شایع در کلزا دارد.

هم اکنون بیش از ۲ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت این رقم جدید قرار گرفته است.

https://stnews.ir/short/NKQ0j
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: