واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان

جای خالی شرکت‌های دانش بنیان در علم ژنتیک احساس می‌شود

رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به برگزاری کنگره ژنتیک، گفت: اثر این علم در زندگی مردم روز به روز بیشتر می‌شود. خیلی از دستگاه‌ها در این زمینه نشست‌هایی را برگزار می‌کنند و آنچه که جای خالی آن احساس می‌شود، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : سید محمودرضا آقامیری در هفدهمین کنگره ژنتیک و ششمین کنگره بین‌المللی که از صبح امروز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به شهادت رئیس جمهور کشور و هیات همراه و انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، گفت: در بسیاری از کشور‌ها بعد از چنین شرایطی، امکان بازیابی در زمان کوتاه، سخت و دشوار است و باید قدردان مردم باشیم.

وی با اشاره به برگزاری کنگره امروز با موضوع ژنتیک، گفت: اثر این علم در زندگی مردم روز به روز بیشتر می‌شود. خیلی از دستگاه‌ها در این زمینه نشست‌هایی را برگزار می‌کنند و آنچه که جای خالی آن احساس می‌شود، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان است.

آقامیری با تاکید بر اینکه امروزه رشد و توسعه فناوری بدون حضور بخش خصوصی و به‌ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان دچار اختلال می‌شود، ادامه داد: امروز ما نسبت به جهان با عقب ماندگی در حوزه فناوری مواجهیم که باید جبران شود و این شرکت‌های دانش‌بنیان هستند که می‌توانند این عقب ماندگی را جبران کنند.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به مسؤولیتش در معاونت علمی ریاست‌جمهوری در ۱۰ سال گذشته، خاطرنشان کرد: از آن زمان شاهد دو جریان در زمینه تراریختگی و دست‌ورزی‌های ژنتیکی بودم. آفتی که برای این گونه مباحت وجود دارد، سیاسی کردن مباحث علمی است و در آن زمان به دلیل سیاسی کردن فضای علمی نتوانستیم در بحث تراریخته به جمع بندی برسیم.

وی اضافه کرد: در این حوزه‌ها افرادی که بخش کوچکی از علم را بلد هستند و تنها معنی تراریختگی را می‌دانند، اجازه نمی‌دهند دانشمندان کنکاش و پژوهش کنند و این آفتی است که در برخی از حوزه‌ها مشاهده می‌شود که از آن جمله می‌توان به حوزه کوانتوم اشاره کرد.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی با انتقاد از اینکه یکسری افراد با دخالت در هر نوع حرکت پژوهشی موشکافانه مخالفت می‌کنند، یادآور شد: ما نیاز داریم تا در علم غرق شویم و اگر برخی گفتند که دانشمندان از کدام نقطه باید شروع کنند، علم دچار بحران خواهد شد و این آفتی است که در علم ژنتیک به چشم می‌خورد.

آقامیری با ابراز امیدواری از این‌که این کنگره بتواند این موانع را برطرف کند، افزود: با ادعا‌های غیر علمی، مردم جامعه را درگیر مسائلی می‌کنیم که نقشی در توسعه آن‌ها نداشته‌اند و موجب می‌شود مردم بخشی از طرح‌های عالمان را دریافت کرده و نگرانی‌های غیر علمی برای آن‌ها ایجاد می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه برداشت و انتقال ناقص و برداشت شخصی اثبات نشده به جامعه کار خطرناکی است، گفت: این امر در حوزه ژنتیک دیده می‌شود و زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهیم، انتشار این علم همانقدر که می‌تواند به زندگی مردم قدرت دهد، همان‌قدر نیز می‌تواند نگرانی ایجاد کند.

آقامیری ضمن امیدواری در آینده این علم و تاثیر آن در زندگی مردم، گفت: امیدواریم این نشست‌ها و گفتگو‌ها دیدگاه‌ها را به هم نزدیک کند و مردم را در بحثی که هیچ نقشی در آن ندارند و فقط با حرف‌های ما بحران و نگرانی برایشان ایجاد می‌شود، درگیر نکند.

https://stnews.ir/short/Ng525
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: