پزشکی و سلامت

درگهان در یک قدمی فاجعه آئدس/ شهروندان هشدارها را جدی بگیرند

این روزها یکی از مهمترین معضلات بهداشتی در اقصی نقاط شهرستان قشم همچون بسیاری دیگر از نقاط کشور، مساله پشه مهاجم آئدس است که خطر آن در مناطقی همچون درگهان با توجه به موقعیت جغرافیایی و تجاری آن و تردد اتباع بیگانه ، بسیار بالا است و در همین راستا نیز قرارگاه پدافند غیرعامل زیستی پشه مهاجم آئدس در این شهر تشکیل شد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : با توجه به وفور پشه آئدس در نقاط مختلف شهرستان قشم از جمله شهر درگهان، مسوولان بهداشتی این شهر نسبت به وقوع فاجعه ناشی از گزش و بیماری‌های منتقله از این پشه مهاجم و تبعات ناشی از آن در صورت بی‌توجهی شهروندان به نکات بهداشتی، هشدار دادند. 

این روزها یکی از مهمترین معضلات بهداشتی در اقصی نقاط شهرستان قشم همچون بسیاری دیگر از نقاط کشور، مساله پشه مهاجم آئدس است که خطر آن در مناطقی همچون درگهان با توجه به موقعیت جغرافیایی و تجاری آن و تردد اتباع بیگانه ، بسیار بالا است و در همین راستا نیز قرارگاه پدافند غیرعامل زیستی پشه مهاجم آئدس در این شهر تشکیل شد.

سرپرست درمانگاه کوثر شهر درگهان قشم در نخستین جلسه قرارگاه پدافند زیستی پشه مهاجم آئدس با تاکید براینکه شهروندان باید هشدارها را جدی بگیرند، گفت: لازم است تمامی ادارات ذیربط با هدف کنترل بیماری‌های منتقله از پشه آئدس مهاجم اقدامات لازم را انجام دهند و پیشگیری از شیوع و بروز این بیماری را اولویت برنامه کاری قراردهند.دکتر غزاله حقیقت بیان داشت: با توجه به مشاهده و وفور این پشه ، در چهارچوب دستورالعمل‌های عملیاتی و تهدیدات ناشی از پشه آئدس، همکاری دستگاه‌ها، ادارات و نهادهای مختلف به منظور مقابله موثر با این پشه مهاجم و کنترل بیماری‌های منتقله کاملا ضروری است.وی تصریح کرد: این پشه در واقع ناقل بیماری تب دنگی است و در صورت آلوده بودن منجر به ابتلا می‌شود و به خودی خود خطرناک نیست.سرپرست درمانگاه کوثر درگهان گفت: در مناطقی که آبهای راکد و مانده یا تجمع زباله وجود دارد همچنین لاستیک‌ها و ظروف یکبار مصرف از جمله مراکز تجمع و انتشار این پشه است که باید با کمک دستگاه‌های مربوطه و با مشارکت مردم و گروه‌های فعال محلات مستعد آلودگی را پاکسازی نموده و اقدامات پیشگیرانه را با جدیت انجام دهیم.

ورود شهرداری درگهان برای مقابله با پشه آئدس

معاون خدمات شهری شهرداری درگهان نیز در این نشست، مهم‌ترین اقدامات توسط این ارگان در راستای جلوگیری از تکثیر پشه آئدس، بهسازی محیط و از بین بردن فضاهای مناسب برای تخم‌گذاری این پشه را اعلام کرد.

مهندس صفدر شایسته بیان داشت: عملیات پاک‌سازی به‌خصوص جمع‌آوری لاستیک‌های فرسوده در سطح مناطق درگهان شروع‌شده و این اقدام به‌صورت مستمر ادامه خواهد داشت.وی تصریح کرد: اما آنچه در مقابله با این پشه بسیار حائز اهمیت است، آگاهی مردم از نحوه خودمراقبتی در برابر این پشه مهاجم می‌باشد.معاون خدمات شهری شهرداری درگهان تاکید کرد: مردم باید راه‌های مقابله با پشه و از نحوه خود مراقبتی آگاه باشند تا مانع از ایجاد شرایط مناسب برای رشد و تکثیر این  پشه مهاجم شوند و به عبارتی همه ما باید احساس مسوولیت کرده و در کنار بهداشت و درمان باشیم.

پشه آئدس و تب دنگی

تب دنگی یا تب استخوان‌شکن، یک بیماری ویروسی است که توسط پشه‌ آئدس منتقل می‌شود و بیشتر در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر جهان بروز پیدا می‌کند. سالانه میلیون‌ها مورد از عفونت تب دنگی در سراسر جهان رخ می‌دهد که بیشتر در جنوب شرقی آسیا، جزایر غربی اقیانوس آرام، آمریکای لاتین و آفریقا شایع شده، اما این بیماری در مناطق جدیدی از جمله اروپا و جنوب ایالات متحده آمریکا نیز گسترش پیدا کرده و اخیرا هم در کشورهای عمان، قطر، یمن، عربستان، پاکستان، افغانستان و کشورهای آسیای جنوب شرقی شیوع یافته است.

از میان طغیان‌های اخیر تب دنگی در جهان، گسترش آن در پاکستان متعاقب سیل در سال‌های اخیر و همچنین در کشور امارات در ماه‌های اخیر را می‌توان اشاره کرد که مسافران به این کشورها باید در صورت داشتن علائم بیماری بعد از ۱۴ روز بازگشت از سفر و داشتن علائمی مانند تب و درد، به نزدیکترین مراکز بهداشتی مراجعه و سابقه سفر خود را گزارش کنند.تخم پشه آئدس بسیار مقاوم است و تا ۴۰۰ روز در شرایط خشک دوام می‌آورد.

 انتقال بیماری تب دنگی از طریق نیش پشه آئدس است که بر خلاف دیگر پشه‌ها بیشتر در طول روز از انسان خونخواری می‌کند و حداکثر خونخواری آن نیز در ساعات اولیه صبح و هنگام غروب آفتاب است. پس از ۶ روز از گزش پشه، بیماری آغاز شده و تا ۱۰ روز ادامه خواهد داشت.علائم تب دنگی تب بالا و سردرد شدید، درد پشت چشم، درد عضلات و مفاصل، حالت تهوع و بثورات پوستی و در موارد شدیدتر خونریزی از لثه و سایر قسمت‌های بدن است.

آسیب‌پذیری افراد مبتلا به آسم یا دیابت ممکن است نسبت به سایر افراد بیشتر باشد و خطر مرگ ناشی از تب دنگی در موارد حاد کمتر از یک درصد است.

 

https://stnews.ir/short/VMloJ
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: