واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان

رشد ارزش دلاری صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان/ چند خدمت به فناوران ارائه شد؟

بنابر آخرین آمار و اطلاعات سازمان توسعه همکاری‌های عملی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، میزان صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق طی فواصل ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۲ از رشد چشمگیری برخوردار بوده است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : به تازگی گزارشی از عملکرد صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی سازمان توسعه همکاری‌های عملی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری منتشر شده است.

سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی در راستای توسعه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق گام هایی برداشته است.

حمایتهای این سازمان شامل طراحی صنعتی، ارسال نمونه محصول، حضور در مناقصات بین المللی، پذیرش هیئت های تجاری، نشستهای تجاری-فناوری بین المللی، نمایشگاههای خارجی و پاوین، اخذ گواهینامه و ثبت محصولات و علائم تجاری و عضویت در مجامع تجاری، بازاریابی خارجی، تحقیق و بازار، ابزارهای تبلیغاتی، آموزش های بازرگانی و صادرات، منتورینگ و مشاوره صادرات می شود.

اهم فعالیت‌های کریدور صادرات برای صادرات هرچه بیشتر محصولات دانش‌بنیان

کریدور صادرات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز توانسته طی سال‌های متمادی به صادرات محصولات برپایه فناوری کمک کند.

بر اساس آخرین آمار، ۲۴,۵۸۴ میلیون ریال در سال ۱۴۰۰، ۱۸۴.۰۱۷ میلیون ریال در سال ۱۴۰۱ و در سال ۱۴۰۲ ۲۶.۶۰۸ میلیون ریال توسط کریدور صرف شرکتهای دانش‌بنیان برای صادرات شده است.

همچنین بر اساس آمار دیگری که مربوط به صادرات می شود ۲ هزارو ۵۳۷ خدمت در سال گذشته، بیش از هزار خدمت در سال ۱۴۰۱ و ۳۳۲ خدمت در سال ۱۴۰۰ به دانش‌بنیان ها ارائه شد تا در مسیر صادرات گام بردارند.

همانطور که پیداست تعداد ارائه خدمات طی ۳ سال رشد چشمگیری داشته است اما لازم است میزان صادرات سالهای منظور را مورد بررسی قرار بدهیم که به چه نسبتی پیشرفت داشته است.

در حال حاضر و بر اساس آخرین اطلاعات اخذ شده از سازمان توسعه همکاری‌های عملی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، ارزش دلاری صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در ۴ سال اخیر روند رو به رشدی را طی کرده است؛ میزان صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق سال ۱۳۹۹، ۱۱۲ میلیون و ۴۳۹ هزار و ۱۵۶ دلار، سال ۱۴۰۰، ۵۹۳ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۶۴ دلار، سال ۱۴۰۱، ۸۹۷ میلیون و ۳۳۷ هزار و ۵۰۸ دلار و سال ۱۴۰۲، ۲ میلیارد و ۵۰۵ میلیون و ۹۲۷ هزار و ۸۴۹ دلار بوده است.

افت و خیز‌های صادرات محصولات دانش‌بنیان در سالی که گذشت

طبق آمار‌ها مواد پیشرفته و فناوری‌های شیمیایی، برق و الکترونیک، فوتونیک و سیستم‌های مخابرات و سیستم‌های خودکار، ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته سه حوزه دانش‌بنیان برتر صادراتی در سال ۱۴۰۲ محسوب می‌شوند.

همچنین طی چهار سال گذشته حوزه‌های فناورانه خدمات تجاری سازی بیشترین رشد صادراتی و حوزه‌های فناورانه وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزار‌های رایانه‌ای و ماشین الات و تجهیزات پیشرفته بیشترین افت صادرات را داشته‌اند.

۶ مقصد برتر محصولات دانش‌بنیان صادراتی 

مقاصد صادراتی محصولات دانش‌بنیان طی چهار سال اخیر نوسانات مختلفی به همراه داشته است؛ ابتدا روندی صعودی، سپس نزولی و بار دیگر روندی صعودی به دنبال داشته است.

سال ۱۴۰۲ محصولات دانش‌بنیان و فناور به ارزش یک میلیارد و ۹۶۶ میلیون و ۵۹۸ هزار و ۱۷ دلار به شش مقصد با ارزش دلاری متفاوت صادر شده اند.

سال ۱۳۹۹، ۲۱۹ محصول، سال ۱۴۰۰، ۴۸۷ محصول سال ۱۴۰۱، ۶۷۲ محصول و سال ۱۴۰۲، ۹۲۹ محصول دانش‌بنیان صادر شده اند که در سال گذشته مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی و وسایل، ملزومات تجهیزات پزشکی کمترین محصولات صادراتی بوده اند.

فعالیت ۴۸۱ شرکت دانش‌بنیان صادراتی در سال ۱۴۰۲

همچنین تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صادارتی در طی چهار سال اخیر از رشد چشمگیری برخوردار بوده است. سال ۱۳۹۹، ۱۰۳ شرکت، سال ۱۴۰۰، ۲۵۲ شرکت، سال ۱۴۰۱، ۳۷۷ شرکت و سال ۱۴۰۲ نیز ۴۸۱ شرکت دانش‌بنیان صادراتی به فعالیت پرداخته اند.

https://stnews.ir/short/4O9lp
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: