مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
استفاده از قارچهای جنگلی بدون شناخت کافی زمینه ساز مرگ مصرف کنندگان قارچها را به همراه دارد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : فصل برداشت زرد کیجا که در استان مازندران میرسد مناطق جنگلی در استان پر میشود از علاقمند به تهیه این نوع قارچ!
زردکیجا قارچهای قیفی زردرنگ که به صورت وحشی در جنگل میرویند گفته میشود.
معنی فارسی"زرد کیجا"دختر زرد است، مصرف این قارچ در فصل پائیز به صورت جدی مرسوم است و حتی در اماکن رسمی شاهد فروش این محصول هستیم.
در ارتباط با فوائد این قارچ اظهار نظرهای متفاوتی وجود دارد که به دلیل نداشتن منبع موثق نمیتوان درباره به صورت قطعی اطلاعاتی منتشر کرد.
اما بحث اصلی ما در این گزارش وسوسه برداشت قارچهای جنگلی دیگر در کنار زرد کیجا است که باعث مسمومیتهای شدید و حتی مرگ افراد میشود.
چگونه میتوان انواع قارچ را شناسایی کرد؟
شناسایی انواع جدید قارچها نیازمند تحقیقات علمی و کارآمد است.
ابتدا نمونههای مختلف قارچها باید جمعآوری شوند. این جمعآوری معمولاً در محیطهای طبیعی مختلف صورت میگیرد،نمونههای جمعآوری شده باید با دقت مورفولوژیک مورد بررسی قرار گیرند. این شامل اندازه، شکل، رنگ، بافت، ویژگیهای بیرونی و داخلی قارچها است،برای تعیین ویژگیهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی قارچها، آزمایشات مختلفی انجام میشود.
این شامل آزمایشات میکروسکوپی، ترکیب شیمیایی، و تعیین اثرات زیستشناسی مختلف است.
با استفاده از تکنیکهای ژنتیکی مدرن، میتوان ژنوم قارچها را تحلیل کرده و انواع جدید آنها را شناسایی کرد. این شامل توالی ژنتیکی، PCR، و دیگر تکنیکهای مولکولی است.
پس به طور کلی هیچ قارچ جنگلی را نمیتوان بدون تاییده آزمایشگاهی مصرف کرد و همه قارچهای جنگلی مسموم هستند، مگر اینکه تاییده آزمایشگاهی را دریافت کند.
استان مازندران یکی از مناطق غنی در تولید قارچهای خوراکی و دارویی در ایران است.
این استان به دلیل شرایط زمینشناسی، اقلیم و طبیعت متنوع، انواع مختلفی از قارچها را تولید میکند.
تعداد دقیق انواع قارچها که در مازندران رشد میکند، وابسته به عوامل مختلفی از جمله اقلیم، ارتفاع، نوع خاک و محیط زیست است.
برای دانستن تعداد دقیق و انواع قارچهایی که در استان مازندران رشد میکند، نیاز به مطالعات زیستشناسی و زیستگیاهشناسی دقیقتر و آمارگیری میباشد.
با همه حساسیتهای که در ارتباط با قارچ وجود دارد، تعدادی از قارچهای خوراکی در مناطق جنگلی استان مازندران در جنگل میروید که دانستن فقط نام آنها بی خطر نیست اما نگارنده توصیه میکند به هیچ وجه به قارچهای جنگلی نزدیک نشوید.
- قارچ دمپنهان (Agaricus campestris): یکی از قارچهای خوراکی معروفی است که در مزارع و مراتع استان مازندران رشد میکند.
- قارچ خوراکی خیره (Boletus edulis): این قارچ با نام محلی "خوریک" نیز شناخته میشود و در جنگلهای استان مازندران یافت میشود.
- کهیر (Cordyceps sinensis): یک قارچ دارویی معروف است که در مناطق کوهستانی استان مازندران رشد میکند و خواص درمانی بسیاری دارد.
- قارچ رومانوف (Hericium erinaceus): این قارچ دارویی، با خواص ضد التهابی و تقویت کننده سیستم ایمنی، در جنگلهای استان مازندران یافت میشود.
این تنها چند نمونه از قارچهای خوراکی و دارویی معروف در استان مازندران است. توجه به شناسایی صحیح این قارچها قبل از مصرف بسیار حائز اهمیت است.
**قصه تلخ مرگ ناشی از مصرف قارچ جنگلی
اما قصه تلخ این گزارش اینجاست که چند روز گذشته یک خانواده در اثر مصرف قارچ در مناطق جنگلی استان ماندران دچار مسمویت شدید منجر به مرگ شدند.
در همینن ارتباط یحیی مسئول اورژانس مازندران اظهار کرد: قارچهای سمی ظاهری مشابه قارچ های خوراکی دارند و حتی مصرف تعداد اندکی از آنها میتواند سلامتی را به خطر بیندازد.
وی افزود: علایم مسمومیت با قارچها بهصورت گوارشی ازجمله اسهال، استفراغ، کاهش ضربان قلب، مشکل تنفسی، تعریق، آبریزش چشم و بینی و افزایش ترشحات بزاقی میشود.
رئیس اورژانس مازندران با اعلام اینکه تشخیص سمی یا غیر سمی بودن قارچ از روی شکل ظاهری ممکن نیست، اضافه کرد: پختن کنسرو کردن یا منجمد کردن قارچ باعث از بین رفتن پتانسیل سمی آنها نمیشود.
صالحطبری هشدار داد: البته سمیت بعضی از قارچها ممکن است بهصورت علایم روانی(توهم) بروز کند که از این قارچها ماده توهمزا بهصورت غیرقانونی تولید میشود و مورد سوء مصرف قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: درصورت مصرف قارچ سمی تا رسیدن اورژانس لازم است بیمار را آرام و هر عاملی را که باعث تحریک بیمار میشود، از محیط دور کنید.
رئیس اورژانس مازندران بیان کرد: درصورت عدم اطمینان از بلع مناسب یا خطر راه هوایی به هردلیلی مانند استفراغ قابل توجه اجازه خوردن یا آشامیدن به بیمار ندهید.
صالحطبری در پایان گفت:در صورت بروز استفراغ بدون اجازه به حرکت کردن بیمار وی را به آرامی به یک سمت برگردانید تا محتویات استفراغ خارج شود.
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48