علمی، پژوهشی و فناوری

موفقیت محققان کشورمان در طراحی سیستم بازیابی انرژی اتلافی دستگاه‌های دارای پردازنده

یلدا سهرابی، به همراه تیمی از شتابدهنده آیدیا تک و مرکز فناوری آکادمی خلاق، موفق به اختراع سیستمی شده‌اند که می‌تواند راندمان مصرف انرژی دستگاه‌های دارای پردازنده را به طور قابل توجهی افزایش دهد. این اختراع که از طریق بازیابی انرژی اتلافی پردازنده‌ها عمل می‌کند، توانسته است تحولی در بهینه‌سازی مصرف انرژی در دستگاه‌های الکترونیکی حداقل 30 درصد ایجاد کند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان :  سهرابی  اظهار داشت: سیستم ما قادر است انرژی حرارتی تولید شده توسط پردازنده‌ها که معمولاً به هدر می‌رود را بازیابی کرده و آن را به انرژی قابل استفاده تبدیل کند.

وی افزود: این فرآیند نه تنها مصرف انرژی دستگاه‌ها را کاهش می‌دهد، بلکه به افزایش عمر پردازنده‌ها و کاهش هزینه‌های انرژی نیز کمک می‌کند.

سهرابی با تصریح اینکه درخواست این اختراع به تازگی در سازمان درخواست ثبت مالکیت فکری بین‌المللی (WIPO) ژنو به ثبت رسیده است؛ گفت: این اختراع رتبه اول و مدال طلا در رویداد دوره چهارم فدراسیون بین المللی مخترعین  ژنو سوئیس را کسب کرده است.

وی اظهار داشت: هدف ما از این اختراع، کمک به بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش اثرات زیست‌محیطی ناشی از اتلاف انرژی در دستگاه‌های الکترونیکی است. ما امیدواریم که با شرکت در رویدادهای جهانی و معرفی این فناوری، بتوانیم سهمی در حفظ محیط زیست و بهبود عملکرد دستگاه‌های الکترونیکی در سراسر دنیا داشته باشیم.

محمد رضا اشکبوسی نیز با تصریح اینکه با این سیستم روی دستگاه‌های دارای پردازنده 30 درصد انرژی اتلافی بازیابی می‌شود؛ گفت: این اختراع در قالب یک پژوهش کاربردی انجام گرفته و از نظر فنی در صورتی که تولید پردازنده و یا مادربورد در کشور انجام شود می‌توانیم از این سیستم برای کاهش مصرف انرژی و افزایش طول مدت استفاده از دستگاه‌های پرتابل بهره‌مند شویم و به نظرمی رسد در زمینه تولید مادربورد در کشور شرکت‌هایی هستند که از نظر دانش  و فناوری در حوزه تولید آن ورود کنند. 

وی خاطرنشان کرد: این یک واسطه محسوب می‌شود و بین بخش پردازنده و خنک کننده می‌تواند قرار گیرد و در یک کار آزمایشی ‌نیز روی یکی از مدل‌های لپ تاپ نصب و قابلیت آن د ربهبود راندمان مصرف انرژی مشخص گردید و با اینکه همه معیارهای فنی  در این مدل لپ تاپ با این سیستم هماهنگ نبود 15 درصد شارژ دهی بیشتری از دستگاه داشتیم.

وی با تاکید برضرورت توسعه و ارتقای این فناوری؛ گفت: مارکت پلن ما برای این اختراع  در نظر گرفته‌ا‌یم همکاری b to b با شرکت‌های تولید لپتاپ  خواهد بود.  

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/VJbLq
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: