مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
نخستین المپیک فناوری ۱۴۰۳ که از اول آبان در منطقه بینالمللی نوآوری ایران آغاز شده بود، با معرفی برترینهای این رویداد در ۶ رشته به کار خود پایان داد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : نخستین المپیک فناوری که از اول آبان به میزبانی منطقه بینالمللی نوآوری ایران آغاز شده بود، عصر امروز (دوشنبه، ۷ آبان) با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و سایر مسئولان کشوری در منطقه بین المللی نوآوری ایران به کار خود پایان داد. در این رویداد فناورانه گروههای مختلف دانشجویی و دانشآموزی در ۶ رشته لیگهای پهپادی، رباتهای جنگجو، رباتیک، هوش مصنوعی، برنامهنویسی و امنیت سایبری ۷ روز با یکدیگر رقابت کردند.
این رویداد میزبان ۶ هزار و ۳۲۰ نفر بود که ابتدا در آن نامنویسی کرده بودند و هزار و ۶۱۴ نفر به مرحله نهایی راه یافتند. همچنین در لیگ رباتهای جنگجو ۵۰ تیم، در لیگ امنیت سایبری ۸۱۰ نفر، در لیگ پهپاد ۱۳۶ نفر و در لیگ روباتیک ۶۲۷ نفر حضور داشتند.
المپیک فناوری؛ آغاز راه دانشجوها
معاون علمی؛ فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در این مراسم المپیک فناوری را آغاز راه دانشجوها دانست و گفت: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از همه تلاشهای نخبگان حمایت میکند
حسین افشین افزود: برای تشکیل زیستبوم نیاز به ایجاد نوآوری است و باید با این المپیک بتوانیم تعریفی در حوزه فناوریهای نوظهور ایجاد کنیم. برخلاف المپیادهای ورزشی، وقتی دانشجو به این مقام میرسد کار او تازه آغاز میشود تا طرح را بتواند به کار و فناوری تبدیل کند.
رئیس منطقه بین المللی نوآوری ایران نیز از مشارکت چند هزار نفر از نخبگان، استعدادهای برتر و جوانان در اولین دوره المپیک فناوری تشکر کرد و گفت: اکنون پارک پردیس ۱۵۰ هکتار مساحت دارد و امسال حدود ۲۰۰ هکتار جدید اضافه میشود. همچنین به تازگی شاهد ارتقای پارک پردیس به منطقه بین المللی نوآوری ایران بودیم.
به گفته مدیر ترویج و توسعه پارک فناوری منطقه نوآوری بینالمللی ایران در هماهنگی که با بنیاد ملی نخبگان داشتیم قرار است برگزیدگان المپیک به عضویت این بنیاد درآیند.
سجاد عباسی افزود: از اول آبان اولین دوره این رویداد در حوزههای امنیت سایبری، رباتیک، پهپاد، هوش مصنوعی و برنامه نویسی و رباتهای جنگجو برگزار شد. در هر یک از این حوزهها، لیگهای مختلفی با یکدیگر رقابت کردند. هدف اصلی برگزاری این المپیک کشف استعدادها و بهکارگیری مناسب آنهاست.
محمد رضا عارف معاون اول رئیسجمهور عصر امروز در مراسم اختتامیه نخستین المپیک فناوری با بیان اینکه ما میخواهیم سد شکنی کنیم، خطاب به معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، گفت: چه کار باید کنیم؟ مانع کار کجاست؟ چرا ما نتوانستهایم علی رغم داشتن امکانات و پتانسیلها به جایگاهی که شایسته است برسیم؟
وی افزود: علی رغم همه زحماتی که در طول ۴۰ سال اخیر کشیده شده، اما اگر قرار باشد به حاکمیت هوش مصنوعی که امروز یک راهبرد جدی نظام است برسیم، نمیتوانیم کاری کنیم.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: میخواهیم صادر کننده فناوری باشیم، میخواهیم برای کشورهای اسلامی به استناد سند چشم انداز الهامبخش باشیم و بتوانیم در خدمت نه فقط کشور خودمان، بلکه در خدمت کشورهای دوست و همسایه باشیم.
عارف خواستار ارائه راهبرد سه ماهه در حوزه فناوری -حداقل تا دهه فجر ـ برای برون رفت از وضعیت فعلی شد.
وی با بیان اینکه قول میدهم که دولت با تمام توان خود در خدمت شما باشد،افزود: دکتر پزشکیان هم این اختیار را به من میدهند که تمام توان رئیسجمهور محترم نیز در خدمت شما باشد.
معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: امیدواریم دستاوردی از این جمع نخبگانی، جوانان و نوجوانان عزیز داشته باشیم تا امسال راهبرد رسیدن به شرایطی که در شان کشور و اسناد بالادستی هست را با مشخص کردن موانع داشته باشیم.
عارف با بیان اینکه از نظر قانون و ضوابط مشکل نداریم و اتفاقاً تورم قانون داریم، گفت: به ما بگویید که چه مانعی به ما اجازه حرکت در راه را نمیدهد؛ آنرا بدون تعارف مطرح کنید.
برترینها به این شرح است:
برترینهای رقابت هوش مصنوعی
لیگ پردازش داده
* رتبه اول: تیم «DUDES»
* رتبه دوم: تیم «خیارینو»
* رتبه سوم: تیم «هوش خیلی مصنوعی»
لیگ پردازش متن
* رتبه اول: تیم «مُلزَم»
* رتبه دوم: تیم «DeepLang»
* رتبه سوم: تیم «کشف»
لیگ پردازش تصویر
* رتبه اول: تیم «ابوریحان»
* رتبه دوم: تیم «CS:GO»
* رتبه سوم: تیم «حاجی بَکِندِه»
برترینهای رقابت رباتیک
لیگهای مأموریت غیرممکن دانشآموزی
تیم نینجا ترتلز در رده سنی زیر ۱۹ سال و تیم فردوسی ام آی در رده سنی زیر ۱۴ سال رتبه اول را کسب کردند.
رقابت رباتهای انباردار بخش دانش آموزی
* رتبه اول: تیم روبو سپهر
* رتبه دوم: تیم الیت
* رتبه سوم: تیم خوارزمی
لیگ خانه هوشمند
در رقابت زیر ۱۹ سال
* رتبه اول: تیم SSM God
* رتبه دوم: تیم Sweepers
* رتبه سوم: تیم Ferdowsi ۲ minutes
در رقابت زیر ۱۴ سال هم تیم ارور ۴۰۴ اول شد.
رقابت «جنگنده هوشمند، اختراعات و ایده» نیز در لیگ جنگنده هوشمند سنگینوزن تیم IRC Fighter، در لیگ اختراعات دانشجویی تیم Athmira، در لیگ اختراعات زیر ۱۹ سال تیم SPUD، در لیگ اختراعات زیر ۱۴ سال تیم pv_ferdowsi و در لیگ ایده زیر ۱۴ سال نیز تیم سینا مقام اول را کسب کردند.
رقابت خودروهای خودران، در لیگ شبیهساز خودروی دانشآموزی mega vision و پرژن گالف اول شدند. در لیگ شبیهساز خودروی دانشجویی نیز تیم FUM VC اول شد. در لیگ شبیهساز خودروی دانشجویی نیز تیم Ace اول شد.
برترینهای رقابت پهپاد
در لیگ امداد دانشجویی تیم R۳UAV، در لیگ سرعت دانشجویی تیم EEIUST و در لیگ سرعت دانشآموزی نیز تیم شیردال اول شدند.
برترینهای رقابت برنامهنویسی
در لیگ پایتون/جنگو تیم Cigarettes after code، تیم Beast و تیم Go Karan به ترتیب اول تا سوم شدند.
در لیگ فرانت-اند تیمهای script squad، حاجی بکنده و chinchilla به ترتیب اول تا سوم شدند.
در لیگ پیاچپی/لاراول نیز تیم «هانتر» اول شد و تیمهای Backend Knights و لاراول نیز دوم و سوم شدند.
برترینهای رقابت رباتهای جنگجو
در لیگ رباتهای سنگینوزن تیم دیاکو قهرمان شد. در بخش رباتهای سبکوزن نیز تیم دراگون قهرمان شد و تیمهای علم و صنعت ۱ و علم و فن ۲ نیز دوم و سوم شدند.
در بخش رباتهای دانشآموزی نیز تیمهای ادمیرا، رنجر و فناور ۲ اول تا سوم شدند.
برترینهای رقابت امنیت سایبری
در لیگ حمله و دفاع، تیم Inspect Element اول شد. تیم Disqualified رتبه دوم را کسب کرد و تیم D.O.T سوم شد.
در لیگ رقابت سختافزار نیز تیمهای Disqualified، Inspect Element و OlympicsPwNers به ترتیب اول تا سوم شدند.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53