پزشکی و سلامت ,علمی، پژوهشی و فناوری

نقش زنان در حفظ سلامت افراد خانواده و جامعه بررسی شد

یک کارشناس و دکترای جامعه شناسی در این زمینه گفت: حوزه زنان به عنوان رکن اصلی خانواده نقش بسزایی در حفظ سلامت افراد خانواده و نهایتا جامعه دارند، هر تلاشی در این زمینه تضمینی برای بهره مندی از نسلی سالم، خانواده ای مستحکم و اجتماعی متعالی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از شیراز، دکتر زهرا نجاتی مجد  کارشناس و دکترای جامعه شناسی با اشاره به درک ضرورت و اهمیت انسجام خانواده در کاهش آسیب های اجتماعی گفت: خانواده عمومی ترین نظام اجتماعی است که درهمه جوامع وجود دارد و از دیرباز رکن اساسی جوامع انسانی به شمار می رود که تکیه گاه و محور زندگی است و نخستین جایگاهی است که زن و مرد با هم اندیشی و تفاهم و مهر و محبت آن را می سازند. 

وی ادامه داد: شرط پویایی و استواری خانواده، داشتن روابط صحیح و پایدار بین اعضای خانواده خصوصاً پدر و مادر است. و خانواده ای موفق است که محل آرامش برای افراد خانه باشد. از نظر اسلام خانواده بنیادی مقدس است و اهمیت و جایگاه والایی دارد و از منزلت و قداست خاصی برخوردار است و اسلام خانواده را مظهر انس و الفت و آرامش مرد و زن می زند. 

به گفته نجاتی مجد، خانوادهای که متعادل و بانشاط باشد میتواند فرزندانی قوی و با اعتماد به نفس و کاردان تربیت کند که باعث پیشرفت و ترقی جامعه به سمت کمالات میشود.

نقش زن در استحکام خانواده

وی در‌خصوص نقش زن در استحکام خانواده میگوید: زن مظهر خلاقیت خداوند و عنصر اساسی در تشکیل خانواده در طول قرن ها است و در خانواده جایگاه والایی دارد اگر زن در خانواده آرام و با نشاط باشد بنیاد خانواده مستحکم تر و فرزندانی مستقلتر و با نشاط تحویل جامعه میدهد و در این شرایط رشد تحصیلی، اخلاقی، معنوی و عاطفی به شکل نرمال و متعادل صورت می گیرد.

او اضافه کرد: زن این فرشته زمینی که در نقش مادر بسیار خوب ظاهر میشود، همیشه در برابر مشکلات مقاوم بوده، از سختی ها و ناملایمات ترسی به دل راه نمیدهد و در مقابل تازیانه های روزگار و ناملایمات زندگی دوام میآورد و با همه مشکلات پیش رو از عشقش به زندگی کم نمیشود.

یه گفته این کارشناس جامعه شناسی، برای کودکش هم میتواند پدر باشد و هم مادر، هم پرستاری نمونه و هم دوستی وفادار، زن میتواند در همهی جوانب، شخصیتی ممتاز باشد. زن همانند آفتابی است که خانه را گرم نگاه میدارد و آغوشش گرمترین و مهربانترین جای امن دنیا است. زن مخلوق نمونه هستی است و گلی است ناب و خوش بو که می توانند چند کار را با هم انجام دهد، زن ها معمولا از صبر و گذشت بیشتری در برابر مشکلات برخوردارند و این مهم در استحکام خانواده اهمیت دارد. باتوجه به وجود عواطف قوی تر در زنان نقش آنها در تأمین بهداشت روانی خانواده برجسته تر است. 

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: زن می تواند روحیه خسته و ناامید همسرش را در برابر مشکلات تغییر دهد و سنگ صبور ناراحتی های او و فرزندان باشد زن می تواند به تربیت نسل متعهد، دین دار و موفق به اهداف و کارکردهای ترسیم شده برای یک اجتماع کارآمد کمک کند و با همسرداری و نیک خلقی و رازداری و قناعت می تواند موجبات استحکام خانواده را فراهم نماید.

این فعال حوزه جامعه شناسی گفت: در اجتماع و در سلامت و تحکیم بنیان خانواده، زن نقش مهمی دارد. گذشت زن در برقراری رابطه صمیمانه و حفظ حجاب زن در حفظ ارزش والای او در میان دیگر اعضای خانواده بسیار موثر بوده و باعث تحکیم کانون خانواده میشود. ایثار زن در زندگی باعث استمرار، استحکام و بقای خانواده می شود. گذشتن از اشتباه و کاستیهای موجود در زندگی باعث استحکام خانواده می شود.

وی ادامه داد: زنان با مدیریت مصرف در خانواده و نیز آموزش شیوه صحیح آن به فرزندان نقش مهمی در ایجاد آرامش و آسایش خانواده دارند. 

او در بخشی دیگر از سخنانش گفت: گذشت زن در برقراری رابطه صمیمانه در حفظ ارزش والای او در میان دیگر اعضای خانواده بسیار موثر بوده و باعث تحکیم کانون خانواده می شود.

وی ادامه داد: الگوی رفتاری زن در پرورش فرزندان نقش ویژهای در ارتباطات موثر آنها در جامعه میباشد. فرزندان بیشتر از هر کس با مادر در تماس هستند و مفاهیم مذهبی را از او می آموزند و او را الگوی خود قرار می دهند مادر باید با فرزند همراه شود و با او درفضاهای علمی و معنوی مثل کنفرانسهای علمی، مجالس دینی، عزاداری، ملاقات با شخصیتهای علمی و معنوی شرکت کند. 

او با اشاره به اینکه از مهمترین و ارزشمندترین نقش زن، نقش مادری است، تصریح کرد: در آموزه های دینی نقش مادر یک ارزش است، به دلیل ویژگی های زیستی و روانی که بر عهده زنان گذاشته شده است. و مادر است که فرهنگ معرفت و تمدن و ویژگی های اخلاقی یک قوم را با جسم و روح و اخلاق و رفتار خود دانسته و ندانسته به فرزند خود منتقل می کند

وی افزود: در حقیقت فرزند در خانواده متولد می شود و رشد مییابد و زندگی می کند و در پرتو زندگی در خانواده به آرامش می رسد .

او عنوان کرد: مهم ترین نقشی که اسلام بر عهده زن نهاده و زن با ایفای آن می تواند زیر بنای ساخت یک تمدن نوین اسلامی را تضمین کند نقش تربیتی است که برعهده مادر است و مادران تربیت نسل جدید را به عهده دارند.

وی به این نکته اشاره کرد و گفت: در واقع نقش مادری همان تربیت نسل والایی با بهره گیری از آداب و دستورات وارد شده در مفاهیم دینی است و یک زن وقتی مادر می شود در کنار همه مسولیت هایی که تاکنون در خانه داشته، وظایف مادری را نیز انجام می دهد .

او افزود: برخورد مادر با فرزند اولین محرکی است که زمینه های رشد اجتماعی را در کودک ایجاد می کند و در دراز مدت آثار روانی خود را در او باقی می گذارد.

نقش زن در ترویج سبک زندگی 

این مقام مسئول درخصوص نقش زن در ترویج سبک زندگی این گونه می‌گوید: سلامت معنوی یک جامعه اسلامی در گرو تحقق سبک زندگی اسلامی می باشد. از آنجا که سبک زندگی هر جامعه ای نشأت گرفته از فرهنگ آن جامعه است. سبک زندگی اسلامی مبتنی بر فرهنگ و آموزه های قرآن، پیامبران و اهل بیت علیهم السلام است که بهترین و کاملترین سبک زندگی را برای انسان به ارمغان آوردهاند .

وی بیان داشت: سبک زندگی مسلمانان بر اساس اعتنا و توجه به دین شکل میگیرد و سبک زندگی ما تابع تفسیرمان از زندگی است با هر هدفی که ما برای زندگی خودمان ترسیم میکنیم به طور طبیعی متناسب با آن یک سبک زندگی انتخاب میکنیم.

دکتر نجاتی مجد افزود: از جمله حوزه هایی که زنان می توانند در راستای ایجاد سبک زندگی اسلامی ایفای نقش کنند، عرصه فرهنگی است.پایه و اساس امور فرهنگی را تعلیم و تربیت تشکیل داده و اجتماع نیز بر همین اصل تعلیم و تربیت استوار است.

او همچین گفت: سایر امور سیاسی و اقتصادی نیز تحت تأثیر تعلیم و تربیت قرار دارند و یکی از مصداقهای حوزه تربیت، نهاد آموزش و پرورش است. زنان می توانند با حضور در مدارس، سبک زندگی اسلامی را به کودکان و نوجوانان آموزش دهند و نسلی خوب تحویل جامعه بدهند از آنجا که در عرصه تعلیم و تربیت مخاطب اصلی زنان، دختران نوجوان و جوان می باشد و زنان می توانند در تربیت مادران با ایمان و مسئولیت پذیر نقش مهمی داشته باشند.

وی در پایان گفت: در طول تاریخ زنان علاوه برتولید نسل و تربیت فرزند، نقش برجسته و مهمی در آرامش و امنیت خانواده داشته اند. خانه های که فضای آن سرشار از محبت، دوستی، آرامش و احترام باشد، اعضای آن خانواده علاوه بر اینکه اعتدال گرند، با شخصیت رشد یافته تری پرورش می یابند.

او ادامه داد: بدون تردید زن دارای نقش اساسی در خانواده می باشد. زنان نقش برجستهای در اصلاح سبک زندگی دارند. مدیریت اقتصادی منزل و آگاهی از فوت و فنهای دخل و خرج کار هر کسی نیست و ذهنی پویا و استعدادی درخشان میخواهد که ضمن نظم دادن به خانواده، روابط مناسب و متعادلی ایجاد می کند.

https://stnews.ir/short/Nj3x6
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: