پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری ,علمی، پژوهشی و فناوری

پالایشگاه محصولات زایمانی راه‌اندازی می‌شود

مدیرعامل بانک خون بندناف رویان از راه‌اندازی پالایشگاه محصولات زایمانی تا آخر سال در پارک فناوری پردیس خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : نشست خبری مدیرعامل بانک خون بندناف رویان به مناسبت روز جهانی خون بند ناف و معرفی محصول «زخم‌پوش بیولوژیک و خدمات ذخیره‌سازی پالپ دندان»  امروز برگزار شد.مرتضی ضرابی مدیرعامل بانک خون بندناف رویان در این نشست عنوان کرد: اینکه یک روز در جهان به این عنوان نام‌گذاری شده، دلیلش توجه به موضوع سلول‌های بنیادی خون بند ناف و ضمائم زایمانی است که به‌عنوان زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شود در حالی که بسیار باارزش تست و اگر فراوری شود می‌توان در حوزه پزشکی از آن استفاده‌ کرد.

به گفته ضرابی شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان در سال ۸۴ باهدف تأمین سلول‌های بنیادی موردنیاز مراکز پیوند راه‌اندازی شد.وی عنوان کرد: هر سلول که دو ویژگی مهم قدرت خودنوزایی داشته باشد و بتواند به سلول‌های دیگر تمایز پیدا کند سلول بنیادی است. دونوع مهم سلول بنیادی در بدن داریم یکی خون‌ساز که گلبول‌های خونی را تولید و بازسازی می‌کند و یکی غیر خون‌ساز یا مزانشیمی که سایر بافت‌ها را ایجاد می‌کند.وی افزود: سه منبع مهم سلول‌های خون‌ساز در این شرکت تأمین می‌شود؛ مهم‌ترین منابع سلول‌های خونی مزانشیم بافت بند ناف، بافت چربی و پالپ دندان است.

ضرابی عنوان کرد: از سلول‌های بنیادی خون‌ساز برای درمان سرطان‌های خونی، تالاسمی و نقص ایمنی و کم‌خونی‌های مادرزادی استفاده می‌شود. سلول‌های بنیادی غیر خون‌ساز یا مزانشیم هم در درمان بیماری‌های عصبی کاربرد دارند.

وی اظهار کرد: ما درحال حاضر بانک جامع محصولات زیستی داریم. علاوه بر خون بند ناف، مغز استخوان، خون محیطی مزانشبم بند ناف، پالپ دندان و بانک سرم خون بندناف، بانک پلاسمای خون بند ناف و بانک اطلاعات ژنتیکی را داریم.

ضرابی عنوان کرد: ما بزرگترین بانک خون بند ناف در خاورمیانه هستیم و جمع‌آوری نمونه از سایر کشورهایی مثل ترکیه، کانادا، انگلیس، عراق و رومانی داریم. از طرفی در نقشه بانک‌های خون دنیا نام رویان هم ثبت شده است.

وی در ادامه گفت: بومی‌سازی دانش غنی سلول‌های بنیادی را اگر به چند دسته تقسیم کنیم شامل دستیابی به منابع سلولهای بنیادی، امکان تمایز به سلولهای تخصصی، استفاده تحقیقانی و درمانی و نگهداری طولانی مدت بیش از ۲۰ سال است و ما به همه این اجزا دستیابی پیدا کرده‌ایم.ضرابی عنوان کرد: در حال حاضر در دو کشور همسایه قراردادهایی در این زمینه امضاکرده‌ایم که بانک سلول‌های بنیادی را راه‌اندازی کنیم.

پالایشگاه محصولات زایمانی در پارک فناوری پردیس

وی با اشاره به اینکه پالایشگاه محصولات زایمانی یکی از اقدامات این پژوهشگاه است عنوان کرد: ضمائم زایمانی که بعد از تولد به‌دور ریخته می‌شود مثل خون بند ناف، مایع جنینی، بافت بندناف، پرده جنینی(آمنیوتیک) و جفت در قالب یک پالایشگاه جمع‌آوری می‌شود. این پالایشگاه تا آخرسال در پارک پردیس راه‌اندازی خواهد شد.وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد این ضمائم زباله نیست و قابل فراوری است‌.

بیش از ۲۰ محصول را می‌توانیم فراوری کنیم. اولبن محصول که پروانه تولید آن صادر شد پانسمان زیستی است که وارد بازار می‌شود که سرشار از پروتئین و فاکتور رشد است و می‌تواند در ترمیم زخم مورد استفاده قرار بگیرد. ضرابی در توضیح محصول رونمایی‌شده گفت: این محصول برای ترمیم زخم‌های سوختگی، دیابت، زخم بعد از جراحی و زخم بستر کاربرد دارد. قدرت رقابت با مشابه خارجی دارد و یک سد زیستی و قابل‌جذب بدون عارضه است.

بانک سلول‌های بنیادی پالپ یا ریشه دندان به زودی راه‌اندازی می‌شود

وی عنوان کرد: یکی از خدمات مورد تقاضا، بانک سلول‌های بنیادی پالپ یا ریشه دندان بود که امروز معرفی می‌شود. ریشه سلول‌های بنیادی مزانشیم دارد و در دنیا در بیماری‌های عصبی مورد استفاده است و ما با راه‌اندازی این بانک کارآزمایی بالینی را آغاز می‌کنیم. این امکان به زودی در کمتر از یک ماه آینده فراهم خواهد شد‌.

ضرابی اظهار کرد: امکان ذخیره سازی دندان‌های شیری، دندان عقل و دندان جراحی‌شده با ریشه سالم وجود دارد. ابتدا بانک عمومی راه‌اندازی می‌کنیم سپس در ادامه اختصاصی برای خانواده‌ها این کار را انجام می‌دهیم.وی در پایان در ارتباط با اهمیت دخیره سازی گفت: هر نمونه را اگر بخواهیم از سایر کشورها تهیه کنیم باید بیش از ۴۰ هزار یورو هزینه شود.

https://stnews.ir/short/N2MEn
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: