علمی، پژوهشی و فناوری

چراغ کهکشانی که کیهان را روشن می کند

NGC 4414 که توسط تلسکوپ فضایی هابل رصد شده است ، به عنوان یک آزمایشگاه کیهانی برای مطالعه ستارگان قیفاووسی عمل می‌کند، که تغییرات نوری قابل پیش‌بینی آن به اندازه‌گیری مقیاس وسیع کیهان کمک می‌کند و به تخمین کنونی ما از سن 13.7 میلیارد سال کمک می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : این تصویر باشکوه از تلسکوپ فضایی هابل کهکشان مارپیچی بدون میله NGC 4414 را نشان می دهد که تقریباً در فاصله 51 میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی کما برنیکس قرار دارد.

یک تصویر قبلی از NGC 4414 (در زیر)، که شامل داده‌های هابل از سال‌های 1995 و 1999 است، کهکشان را به عنوان بخشی از ماموریت هابل برای تعیین فاصله تا کهکشان‌های دور به تصویر می‌کشد. این ماموریت بخشی از تحقیقات در حال انجام با تمرکز بر ستارگان متغیر Cepheid بود که ستارگان خاصی هستند که به دلیل تغییرات روشنایی پایدار و قابل پیش بینی خود شناخته می شوند.

زمان این تغییرات روشنایی به ویژگی های فیزیکی کلیدی مانند جرم و روشنایی ذاتی بستگی دارد. با مطالعه این تغییرات، ستاره شناسان می توانند در مورد ویژگی های ستارگان بیاموزند و از همه مهمتر، فاصله آنها را محاسبه کنند. به همین دلیل، قیفاووس ها اغلب در کیهان شناسی "شمع های استاندارد" نامیده می شوند.

اخترشناسان از هابل برای رصد قیفاویزها، مانند آنهایی که در NGC 4414 زندگی می‌کنند، استفاده کرده‌اند و نتایج فوق‌العاده‌ای به همراه داشته است. سپس از قیفاووس به عنوان پله‌ای برای اندازه‌گیری فاصله ابرنواخترها استفاده می‌شود، که به نوبه خود مقیاسی برای مقیاس کیهان ارائه می‌دهند. امروزه ما سن کیهان را با دقت بسیار بالاتری نسبت به قبل از هابل می دانیم: حدود 13.7 میلیارد سال.

https://stnews.ir/short/Ng30p
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: