مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
عضو هیأت علمی دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران در دومین نشست سالانه کنگره جهانی چینشناسی سخنرانی کرد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : دکتر حامد وفایی، استاد دانشگاه تهران، در سخنرانی خود در دومین نشست سالانه کنگره جهانی چینشناسی که دهم آبانماه سال جاری و با حضور متخصصان مطالعات چین از مراکز علمی و پژوهشی سراسر جهان در پکن برگزار شد، بر لزوم بهروزرسانی مطالعات چین متناسب با تحولات جهانی تأکید کرد.
وی به عنوان سخنران اصلی نشست عمومی این کنگره، در سخنان خود با عنوان «عصر جدید مطالعات چین» گفت: «در حالی که سالهاست مطالعات چین بر مرور و واکاوی فرهنگ و تمدن چین متمرکز بوده است، امروز و با آغاز عصر جدید تاریخ چین و اهمیت یافتن این کشور در سیاست بینالملل معاصر، لزوم گسترش حوزههای مطالعات چین و تعمیق آن بیش از هر زمان دیگر احساس میشود».
عضو هیأت امنای مرکز جهانی چینشناسی، اظهار داشت: «مطالعات چین، یک مسیر یکطرفه و تکبعدی نیست که در جریان آن چینشناسان با سفر به چین مطالبی بیاموزند و به کشورشان بازگردند. امروز با توجه به گسترش دامنه حضور و اثرگذاری چین در نظام بینالملل، شکلگیری تعاملی چندجانبه بین چینشناسان، کشورهای متبوع ایشان و همتایان چینی ضروری است. از رهگذر چنین تعاملی، میتوان به بهبود عملکرد و اثرگذاری مثبت چین در نظام بینالملل امیدوار بود».
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اشراف چینشناسان کشورهای مختلف به مسائل چین افزود: «اگر قائل به این باشیم که در روزگار کنونی چین میتواند بخشی از راه حل عملیاتی برای بهبود وضعیت جهان یا حداقل کاستن از رنجهای بشر باشد، بیتردید آشنایان به ابعاد اندیشههای سنتی و مدرن این کشور میتوانند با طرح راهکارهای اساسی و عملی به همتایان خود در این کشور، در این امر خطیر ایفای نقش نمایند».
دکتر وفایی ادامه داد: «در پیام شیء جین پینگ به نخستین کنگره جهانی چینشناسی، بر لزوم ایفای نقش چینشناسان در مواجهه با مسائل پیچیده و خطیر روزگار کنونی تاکید شده بود. به نظر میرسد تحولات امروز غرب آسیا و کشتار انسانهای بیگناه یکی از همان مسائل خطیر باشد. بیتردید همگام با آغاز عصر جدید در چین و همپای تحولات سریع نظام بینالملل، باید شاهد تحقق عصر جدید چینشناسی و تربیت نسل جدیدی از چینشناسان برای مواجهه با چالشهای روزگار معاصر باشیم».
استاد دانشگاه تهران در پایان با اشاره به اینکه بر اساس تعالیم کهن چینی، آموختن فرآیندی متقابل است و هیچگاه هیچ فردی بینیاز از دانش دیگران نخواهد بود، پیشنهاد تشکیل کمیته یا برگزاری نشست سالانه چینشناسان کشورهای مختلف و همتایانشان در کشور چین، برای مبادلات علمی و گفتگو پیرامون موضوعات روز را ارائه کرد.
دومین نشست سالانه کنگره جهانی چینشناسان در سه شهر شانگهای، ننپینگ و پکن با حضور متخصصان مطالعات چین از پنجاه کشور جهان برگزار شد و در جریان آن، مهمترین تحولات و مسائل مرتبط با حوزه مطالعات چین در عرصههای مختلف مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53