مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
با ورود نسل زد به دانشگاهها، آموزش عالی در حال تجربه تحولات چشمگیری است. این نسل که به عنوان نسل پرورش یافته در دنیای دیجیتال شناخته میشوند، نیازها و انتظارات متفاوتی نسبت به نسلهای پیشین دارند. شناخت این تغییرات میتواند به دانشگاهها کمک کند تا برنامههای خود را متناسب با نیازهای این نسل بهینهسازی کنند.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : به محض این که دانشگاهها و کالجها توانستند خود را با ویژگیهای خاص نسل هزاره تطبیق دهند، نسل جدیدی وارد آموزش عالی شده است: نسل زد، نسلی جدید که بعد از سال ۱۹۹۶ میلادی به دنیا آمدهاند و اکنون در آستانه ورود به دانشگاه هستند یا قبلا در دانشگاه ثبتنام کردهاند. این موج جدید از دانشجویان آرزوها و نیازهایی کاملا متفاوت از نسل قبلی خود دارند.
نسل زد به دنبال آموزش باکیفیت و درعینحال با قیمت مناسب است و حاضر است گزینههای مختلف را بررسی کند تا دانشگاه یا رشتهای را پیدا کند که با علایق آنها هماهنگ باشد. این نسل با دیدن تاثیرات رکود اقتصادی که طی این سالها در جهان رخ داده است، تصمیم گرفتهاند در رشتههایی تحصیل کنند که آیندهای موفق و باثبات را برای آنها تضمین میکند.
دانشجویان نسل زد انتظارات بالایی از مهارتهای فنی دانشگاهها و ترجیحات مشخصی برای تجربه دانشگاهی خود دارند. بهعنوان مثال، در مقایسه با نسل هزاره، نسل زد برنامههای شغل محورتر و مسیرهای تحصیلی کمتر سنتی را ترجیح میدهند.
درک آنچه دانشجویان نسل زد میخواهند و این که دانشگاه چگونه میتواند نیازهای آنها را برآورده کند، برای متمایز کردن خود از سایر دانشگاهها و جذب نسل آینده فارغالتحصیلان اهمیت زیادی دارد. در ادامه پنج رشته محبوب در میان نسل زد آمده است که دانشگاهها باید روی توسعه و ترویج آنها تمرکز کنند.
مدیریت بازرگانی
نسل زد که در بازاری با شرایط دشوار شغلی قرار دارد، به دنبال مقالاتی مانند «رشتههای دانشگاهی که بازار شغلی خوبی ندارند» و «کمدرآمدترین رشتههای دانشگاهی است» تا تصمیمات آگاهانهای بگیرد. با افزایش هزینههای آموزش عالی، دانشجویان حق دارند نگران بازگشت سرمایه خود پس از فارغالتحصیلی باشند. رشته مدیریت بازرگانی یک انتخاب نسبتاً ایمن محسوب میشود و کاربرد آن در بسیاری از حوزهها دیده میشود. انعطافپذیری این رشته برای دانشجویان کارآفرین نسل زد جذاب است و میانگین حقوق شروع به کار آن در کشورهای دیگر از ۴۶ هزار دلار شروع میشود که مسیری روشن را برای موفقیت ایجاد میکند. سایر رشتههای بازرگانی مورد علاقه نسل زد شامل مدیریت مالی، اقتصاد و مدیریت میشود.
رشتهای که خود فرد آن را ابداع کند
برخلاف نسل ملینیالها/هزاره که فقط به رشتههای موجود بسنده میکردند، نسل زد به آینده شغلی خود تمرکز زیادی دارد. این نسل که در عصری از اینترنت و امکانات نامحدود زندگی میکند، تمایلی به محصور شدن در یک رشته خاص ندارد. بلکه میخواهد تجربه دانشگاهی خود را شخصیسازی کند و با طراحی رشتهای مختص به خود، دقیقا به اهدافش دست یابد. طبق مطالعهای که دانشگاه نورثایسترن انجام شده، سه نفر از هر چهار دانشجو علاقهمند هستند که رشته خود را طراحی کنند. این برنامه غیرمعمول به دانشجویان جاهطلب اجازه میدهد تا با ترکیب موضوعات مختلف، رشتهای مختص به خود بسازند و ابزارهای لازم برای ساخت مسیر خود را در اختیار داشته باشند.
جامعهشناسی
نسل زد که توسط والدینی متعلق به نسل X پرورش یافته و شاهد خواهر و برادران بزرگتر خود بودهاند که با مدرک تئاتر در خانه والدین زندگی میکنند، تمایل دارند به سمت رشتههای STEM (علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات) و بازرگانی بروند. با این حال، این بدان معنا نیست که علوم انسانی دیگر طرفداری ندارد. رشته جامعهشناسی که مشاغل پرسود در زمینههایی مانند منابع انسانی، حقوق و تحقیقات بازاریابی را ارائه میدهد، در میان دانشجویان نسل زد رشد خوبی داشته است. این رشته همچنین با رشته بازرگانی به عنوان رشته دوم یا فرعی ترکیب خوبی دارد.
علوم کامپیوتر
تعجبآور نیست که نسلی که دنیایی بدون آیفون را به خاطر نمیآورد، علاقه زیادی به فناوری دیجیتال و کاربردهای آن داشته باشد. نسل زد به اهمیت پیشرفتهای فناوری پی برده و رشتههایی را انتخاب میکند که آنها را در خط مقدم نوآوریهای بعدی قرار میدهد.
رشته علوم کامپیوتر در خارج از کشور با میانگین حقوق شروع به کار ۶۵ هزار و ۹۰۰ دلار و نرخ رشد شغلی ۲۱.۶ درصد برای ۱۰ سال آینده، فرصتهای شغلی مانند توسعه نرمافزار، تحلیل سیستمهای کامپیوتری و برنامهنویسی را ارائه میدهد. رشتهای مثل مدیریت سیستمهای اطلاعاتی نیز نرخ رشد شغلی مناسبی را نشان میدهد.
علوم محیطی
در زمانی که نسل زد در حال رشد بود، موضوعاتی مانند مبارزه با گرمایش زمین، ممنوعیت استفاده از پلاستیکهای یکبار مصرف و حفاظت از جنگلهای بارانی توجه رسانههای بزرگ را به خود جلب کرده بود. پایداری و حفظ محیط زیست برای نسل زد فقط اصطلاحات تجاری نیست، بلکه اصولی است که این نسل به آنها پایبند است.
نسل زد با این باور که میتوانند و خواهند توانست دنیا را تغییر دهند، به دنبال مشاغلی است که به آنها امکان دهد تاثیر مثبتی بگذارند. رشته علوم محیطی که در سال ۲۰۱۷ دارای میانگین حقوق ۶۹ هزار و ۴۰۰ دلار بود، فارغالتحصیلان را برای مشاغلی مانند اقیانوسشناسی، زمینشناسی، مهندسی محیط زیست و کارشناس محیط زیست آماده میکرد. با تحصیل این رشته، دانشجویان نسل زد میتوانند اعتقادات اجتماعی مسئولانه خود را حفظ کرده و در عین حال درآمدی قابلتوجه داشته باشند.
آنچه درباره این نسل مهم است این است که آموزشهای غیرسنتی در ذهن این نسل وجود دارد. در گزارش «Question the Quo» برای موفقیت دانشجویان است، آمده است: ۷۰ درصد از دانشآموزان دبیرستانی میخواهند مسیر آموزشی خود را دنبال کنند.
نتایج این مطالعه نشان میدهد که دانشجویان امروزی در دستیابی به مسیر دلخواه آموزشی خود بسیار مقاوم و مصمم هستند. همچنین نتایج نشان میدهد که آنها درک عمیقی از نیاز به آموزش مبتنی بر مهارت و یادگیری مادامالعمر دارند که این امر برای موفقیت حال حاضر و آینده آنها ضروری است.
نسل زد به برنامههای مبتنی بر توسعه مهارت و آمادگی شغلی علاقهمند است. بنابر این گزارش، ۴۴ درصد از دانشآموزان دبیرستانی میگویند کسب شغل خوب، اولویت اصلی آنها است و ۵۰ درصد از آنها نگران هزینههای آینده هستند.
مسائل مالی نگرانی اصلی آنها است. نسل زد نسبت به وامهای دانشجویی تردید زیادی دارد و در بین آنها خودآموزی ترجیح داده میشود. گفتنی است نسل زد به دلیل رشد در دنیای دیجیتال به خودکفایی مشهور هستند و ترجیح میدهند بهصورت خودآموز موارد مختلف را یاد بگیرند.
نسل زد انتظار دارد فناوری نقش مهمی در تجربیات آموزشی آنها ایفا کند. ابزارهای مجازی تقریبا تمام جنبههای زندگی آنها از جمله یادگیری را هدایت میکنند. دانشجویان امروزی نسبت به نسلهای پیشین از نظر نژادی و قومیتی متنوعتر هستند. آنها همچنین تمایل بیشتری به مسائلی مانند برابری نژادی و تغییرات آبوهوا دارند.
نسل زد نسبت به سایر نسلها تمرکز بیشتری روی سلامت روان دارد. در پاسخ، بسیاری از دانشگاهها خدمات خود را برای دانشجویانی که با مشکلاتی مانند اضطراب و افسردگی روبرو هستند، گسترش دادهاند.
دانشجویان این نسل بهطور فزایندهای تمایل دارند با دانشگاهها در شبکههای اجتماعی، بهویژه اینستاگرام، در تعامل باشند. بسیاری از دانشگاهها در حال افزودن امکانات چت به صورت زنده به وبسایتهای خود هستند تا بتوانند سریعا با دانشجویان ارتباط برقرار کنند و مشکلات را برطرف سازند.
نسل زد با رویکردی متفاوت به تحصیلات عالی وارد میشود که نیازمند تغییرات گسترده در دانشگاهها است. از افزایش تنوع تا تاکید بر سلامت روان و استفاده از فناوریهای پیشرفته، دانشگاهها باید انتظارات جدید این نسل را پاسخ دهند تا بتوانند در رقابت جذب دانشجو موفق باشند.
در نهایت، این تغییرات نه تنها به نفع دانشجویان نسل زد خواهد بود، بلکه میتواند به بهبود کلی سیستم آموزشی و آمادهسازی دانشجویان برای آیندهای موفق کمک کند.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53