دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ,علمی، پژوهشی و فناوری

گام جدیدی در ارتقاء خدمات آزمایشگاهی/ افزایش توانمندی‌های پژوهشی دانشگاه سمنان با راه‌اندازی دستگاه آنالیز CHNS/O

توانمندی‌های پژوهشی دانشگاه سمنان با راه‌اندازی دستگاه آنالیز CHNS/O افزایش یافته است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :دکتر محمدحسین احسانی،معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان از نصب و راه‌اندازی دستگاه آنالیز عنصری درصد کربن، هیدروژن، نیتروژن، گوگرد و اکسیژن (CHNS/O) در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه سمنان خبر داد که این اقدام به منظور بهبود و ارتقاء خدمات آزمایشگاهی در این دانشگاه انجام شده است.

احسانی با ابراز خرسندی از این پیشرفت، اعلام کرد: این دستگاه یکی از پیشرفته‌ترین ابزارهای آنالیز به شمار می‌رود که با خریداری این دستگاه، قابلیت‌های آزمایشگاهی در زمینه آنالیز عنصری به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان در خصوص مشخصات فنی این دستگاه، می‌گوید : این دستگاه به همراه ترازوی فوق پیشرفته، توانایی اندازه‌گیری سریع و دقیق درصد عناصر کربن، هیدروژن، نیتروژن، گوگرد و اکسیژن در نمونه‌ها را دارد و آنالیز CHNS/O از روش احتراق و کروماتوگرافی گازی استفاده می‌کند که به عنوان دقیق‌ترین روش برای آنالیز این عناصر شناخته می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان درباره کاربردهای گسترده این دستگاه، می‌گوید : این دستگاه به دلیل توانایی انجام آنالیزهای کیفی و کمی در انواع نمونه‌های مایع و جامد، کاربردهای گسترده‌ای در علوم مختلف دارد که این کاربردها شامل: بخش های مهندسی، کشاورزی، علوم پایه، پزشکی، داروسازی، پتروشیمی، بیوتکنولوژی و معدن است. 

دکتر احسانی ادامه می‌دهد : این آنالایزر به فرآیند احتراق با دمای بالا متکی است که نمونه‌های جامد یا مایع را به گاز تبدیل می‌کند. سپس با استفاده از یک آشکارساز حساس، این گازها مورد آنالیز قرار می‌گیرند. این روش، اکسیداسیون کامل نمونه را تضمین کرده و خطر آلودگی یا از دست دادن نمونه را به حداقل می‌رساند. 

او یادآور می‌شود :علاوه بر این، این آنالایزر دارای نرم‌افزار قدرتمندی است که از اتوماسیون و تولید گزارش‌های دقیق پشتیبانی می‌کند و کار با سیستم را تسهیل می‌کند.

گفتنی است: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه سمنان از سال 1398 به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده و معاونت پژوهش و فناوری در نظر دارد با خریداری و نصب تجهیزات جدید، خدمات آزمایشگاهی را توسعه دهد؛ هدف از این اقدامات، پاسخگویی به نیازهای پژوهشگران در استان و به ویژه در دانشگاه‌های منطقه 9 وزارت علوم است.

این اقدامات نه تنها به ارتقاء کیفیت پژوهش در دانشگاه سمنان کمک می‌کند، بلکه زمینه‌های جدیدی برای همکاری‌های بین‌دانشگاهی و پژوهشی در آینده ایجاد خواهد کرد.

https://stnews.ir/short/NE5BJ
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: