مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
دانشآموخته رشته پرتوپزشکی با همکاری عضو هیئت علمی گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود توانست پاستیل ایزومالتی فرمدهنده زبان به منظور رادیوگرافی پانورکس فک و دندان را ساخته و ثبت اختراع کند.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : امیرحسین توزنده جانی دانشآموخته رشته پرتوپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود با همکاری فریبرز فروهنده از اعضای هیئت علمی گروه مکانیک این دانشگاه توانستند پاستیل ایزومالتی فرم دهنده زبان برای رادیوگرافی پانورکس فک و دندان را ساخته و ثبت اختراع کنند.
فریبرز فروهنده در توضیح طراحی و ساخت اختراع یادشده به خبرنگار آنا گفت: در ساخت این پاستیل از پودر ایزومالت استفاده شده که پس شکل پذیری در قالب آماده میشود. برای فرم دهی، قالبی توسط نرم افزار طراحی شد که جنس آن از ABS (acrylonitrile butadiene styrene) میباشد که توسط پرینتر سه بعدی پرینت شده است. سپس پاستیل ایزومالتی توسط این قالب فرم داده شده است.
وی افزود: تجربه افراد مختلفی که نمیتوانستند هنگام اعمال دندانپزشکی زبان را در فرم مناسب قرار دهند، بعد از استفاده از این پاستیل، گرافی آنها مورد تأیید پزشک متخصص قرار گرفت و به این گونه بود که تحریک طعم پاستیل موجب شد که حالت تهوع و به اصطلاح عقزدن از بین برود.
فروهنده گفت: این اختراع یک پاستیل ایزومالتی برای فرم دهی زبان در حین تصویربرداری پانورکس فک و دندان ارائه میدهد که با حذف فضای هوایی حفره دهان باعث جلوگیری از ازدسترفتن قسمتهای مفید تصویر رادیوگرافی میشود و موجب صرفهجویی در زمان، قرارنگرفتن مجدد در معرض اشعه و کاهش استهلاک دستگاههای رادیولوژی شده و برای افراد دیابتی نیز مناسب است.
عضو هیئت علمی گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود ادامه داد: برخی بیماران هم در استفاده از این پاستیل اظهار داشتند که استفاده از آن موجب کاهش تمرکز و اصطلاحا پرت شدن حواس آنها از حالت عق زدن شد و همچنین اندازه آن که سعی شده متناسب با فضای کامی زبانی اکثریت افراد (اندازه ۲.۵*۳.۵ cm به دست آمد با کمک دادههای مدالیته تصویربرداری CBCT افراد مختلف) باشد برای این افراد قابل تحمل بود و احساس راحتی داشتند.
وی یادآور شد: در اینباره از پزشکان متخصص هم کمک گرفته شد تا دلیل آن به طور تخصصیتر بررسی شود که اظهار کردند؛ مکیدن و تحریک شدن جوانههای پشایی زبان به واسطه آن موجب جلوگیری از اسپاسم حنجره شده است و برای مراجعان بسیار زیادی که غالبا موفق نمیشوند با آموزشهای کارشناس تصویربرداری باز هم زبان را در فرم ایده آل درآورند، کمک کننده است و در وقت و استهلاک دستگاهها نیز صرفهجویی میشود.
رتبهبندی بینالمللی
حضور دانشگاه هرمزگان در دو فهرست رتبهبندی بینالمللی دانشگاههای آسیایی و جوان دنیا برای اولینبار1403/03/27 15:48
1403/03/21 12:54
1403/03/21 12:17
به دنبال برگزیده شدن پروژه پنجره واحد خدمات دانشگاهی؛
وزیر علوم از وزیر ارتباطات بهدلیل توسعه دولت الکترونیک تقدیر کرد1403/03/21 10:47
1403/03/21 10:39
1403/03/21 10:37
برای نیمسال اول ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منتشر شد؛
جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام1403/03/21 10:00