مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
حجت الاسلام عارضی در افتتاحیه مرحله کشوری طرح ملی اعتلا گفت: اعتلا به معنای واقعی کلمه اگر قرار باشد اتفاق بیفتد این است که ما باید به حکمرانی جدید بیندیشیم و جایگاه دانشگاه را حفظ کنیم که بتواند مبدا همه تحولات باشد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان: حجت الاسلام والمسلمین حسن عارضی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی استان اصفهان در افتتاحیه مرحله کشوری طرح ملی اعتلا «دوره تعالی بخشی معرفتی، مهارتی، و حرفهای ویژه استادان» با اشاره به تعبیرات مقام معظم رهبری در مورد اصفهان که می فرمایند اصفهان شهری است با فهرست بلند علمای آن و نشانی از طراحی و پیوند دین و صنعت و علم میباشد و ایثار و شهادت هم در اصفهان ریشه دوانده و استمرار دارد و نشانههای آن را در شخصیتهای بزرگی که جان خودشان را فدای وطن و کشور کردند میبینیم، گفت: لذا به شهر اصفهان شهر عالمان و بزرگان، شهر علم و صنعت و هنر خوش آمدید.
وی در ادامه ضمن تشکر از برگزارکنندگان این طرح در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، دانشگاه را یک مجموعه و ترکیبی کم نظیر شامل استاد و دانشجو، محلی برای شاگردپروری و تربیت نفوس و انسان و ساخت انسان دانست و گفت: در ایران ما دانشگاه قدمتش به جندیشاپور و عصر ساسانیان میرسد و آنجا هم اگر تاریخ را ورق بزنیم میبینیم که در آن عصر اولین بیمارستان نوین تاسیس میشود. همچنین محل کسب علم در حوزههای مختلف در فلسفه و الهیات و علوم و پزشکی بوده است. علاوه براین اگر بررسی کنیم میبینیم که عزیزانی که کتب حدیثی و روایی را نوشتهاند چه کتب اربعه و چه کتب صحاح سته همه نویسندگان این ده کتاب مهم روایی ایرانی بودهاند این عظمت ایران است در حوزه علم و آموختن.
عارضی در ادامه با بیان اینکه اما در سده اخیر دانشگاه را به گونهای متولد کردند که در برابر دین بایستند تقی زادهها میگفتند که باید سرتا پا غربی شویم دانشگاه را خواستند از مسیر اصلی آن منحرف و جدا کنند، گفت: اما امروز ما سرعت علم را وقتی نگاه میکنیم در ایران در این چهل و چند سال به گونهای هست که دیگران به این سرعت بالا اعتراف میکنند.
وی با اشاره به اینکه اگر هم امروز در جایی از این دنیا کسی به خود جرأت میدهد در مورد این جایگاه ما حرفی بزند و کلامی بنویسد بخواهد مذمت کند، باید سوالات مهم و آنچه که واضح و عیان هست را بتواند پاسخ بدهد، بیان کرد: سوال این است که اگر این دانشگاه ما نیست که در این شرایط سخت این همه پیشرفتهای چشمگیر داشته کجا این پیشرفتها تحقق پیدا کرده، واینکه ما در چه شرایطی توانستیم به غنیسازی ۲۰درصد برسیم.
وی افزود: این پیشرفتهایی که در نانو و سلولهای بنیادی داریم و این پیشرفتهای خیره کننده که امروز در حوزههای مختلف وجود دارد، پیشرفتهای چشمگیری که رهبری عزیز هم دعوت کردند بیایید در حسینه امامخمینی اینها را ببینید، و پیشرفتهای مختلف حوزههای دفاعی ما که همگان شاهد آن هستند؛ اگر محصول دانشگاه نیست، محصول کجاست.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی استان اصفهان، گفت: این دانشگاهی است که امروز باید برخود و جایگاهی که ایستاده ببالد و البته کاستیهای هم وجود دارد باید برطرف شود.
وی ادامه داد: دغدغههایی را مقام معظم رهبری در جمع استادان اشاره فرمودند، اینکه به علم نافع فکر کنید یعنی علمی که مشکلات کشور را رفع کند و دانشگاه مسئله محور باشد، برای مشکلات و مسایل مختلف که الان در ناترازیهای انرژی و آسیبهای اجتماعی مثل اعتیاد و طلاق و مسائل مختلفی که جوانان را مبتلا نموده است، باید در دانشگاه روی این مسائل کار کرده و راه حل ارائه شود.
وی گفت: همچنین ما از دانشگاه نسل یک و دو صحبت میکنیم، از دانشگاه نسل سه و چهار هم صحبت میکنیم و میگوئیم باید برسیم به دانشگاه نسل سه و چهار اما قوانین ما متناسب با دانشگاه نسل یک و دو هست اینکه وقتی یک هیئت علمی دانشگاه برای حل مسائل و مشکلات جامعه و جوانان دغدغه داشته باشد و زمان صرف کند و وقتی خروجی دارد اما اگر در نوشتن مقاله و ارتقای علمی خودش فرصت نداشته، دانشگاه مواخذه میکند که باید مقاله بدهی وگرنه دچار رکود علمی میشوی؛ و ما انتظار داریم دانشگاه در سطح سه و چهار بیندیشید و سیر کنید اما شرایط و مقدمات و قوانین متناسب با نسل یک و دو هست که باید یک تحول بزرگی ایجاد شود.
وی در ادامه یکی دیگر از دغدغههای مهم را به لحاظ کیفیت آموزشی عنوان کرد و گفت: اگر تغییر ندهیم و تحولی در نحوه ارائه دروس و آموزش ایجاد نکنیم؛ دانشگاه حکمرانی آموزش را از دست خواهد داد.
عرضی گفت:برای اینکه حکمرانی آموزشی دانشگاه حذف نشود و ادامهدار باشد مهمترین موضوع این است که دانشگاه محور باید در حوزه حکمرانی تحول را پذیرفت و به ملزومات آن هم باید توجه کرد.
حجت الاسلام عارضی تاکید کرد: قوانین که در جذب نخبهها وجود دارد و مبنای آن دانشگاههایی در خارج هستند؛ گاهی پایبندی به آن در اینجا بیش از پایبندی پایهگذاران این قوانین است واین باعث مهاجرت و جذب نخبگان ما در خارج از کشوراز جمله در همین دانشگاههایی که این قوانین را وضع کردهاند شده است به همین دلیل یک جاهایی شاید لازم باشد این ملاکها را تغییر دهیم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی استان اصفهان، در ادامه تاکید کرد: ملاکها و معیارهای ما امروز برای ارتقای استاد این باشد که بتواند مسئله جامعه و کشور را حل کند وگرنه دانشگاه حکمرانی آموزشی و اجتماعی و مرجعیت اجتماعی خودش را خدایی ناکرده از دست خواهد داد.
حجت الاسلام عارضی در پایان گفت: لذا اعتلا به معنای واقعی کلمه اگر قرار باشد اتفاق بیفتد این است که ما باید به حکمرانی جدید بیندیشیم و جایگاه دانشگاه را حفظ کنیم که بتواند مبدا همه تحولات باشد.
انتهای پیام/
رتبهبندی بینالمللی
حضور دانشگاه هرمزگان در دو فهرست رتبهبندی بینالمللی دانشگاههای آسیایی و جوان دنیا برای اولینبار1403/03/27 15:48
1403/03/21 12:54
1403/03/21 12:17
به دنبال برگزیده شدن پروژه پنجره واحد خدمات دانشگاهی؛
وزیر علوم از وزیر ارتباطات بهدلیل توسعه دولت الکترونیک تقدیر کرد1403/03/21 10:47
1403/03/21 10:39
1403/03/21 10:37
برای نیمسال اول ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منتشر شد؛
جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام1403/03/21 10:00