پزشکی و سلامت ,دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی

توسط پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ؛

بومی‌سازی و ساخت نمونه اولیه دستگاه درمان اختلالات گفتاری «الکتروپالاتوگرافی»

گروه گفتاردرمانی در سال ۱۳۷۴ این دستگاه را خریداری کرد، اما متاسفانه در اثر یک اتفاق، کام دستگاه شکست. پس از این حادثه، هیچ‌کس نتوانست آن را تعمیر کند و دستگاه از دسترس خارج شد اما دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده توانبخشی اصفهان پیگیر بودند و دانشگاه‌های معتبرکشور را سرزدند که گفتند ساخت این دستگاه ازساخت MRI هم سخت‌تر است؛ اما اکنون آقای سید امیر سیدی دانشجوی دکتری دانشکده فناوری‌های نوین این کار را انجام دادند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان:  لیلا قسیسین، دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در نشست «ترجمان و تبادل دانش این دانشگاه  به ارائه طرح پژوهشی  «بومی‌سازی و ساخت نمونه اولیه دستگاه الکتروپالاتوگرافی» پرداخت و گفت: در حوزه گفتار و زبان، اختلالات متنوعی وجود دارد. برای مثال، می‌توان به لکنت، تاخیر در رشد زبان و انواع سکته‌ها و ضربه‌های مغزی اشاره کرد که ممکن است منجر به از دست دادن توانایی زبانی شوند. 

وی افزود:یکی از اختلالاتی که ممکن است به‌ویژه پس از ضربه مغزی، شکاف کام، ناشنوایی یا حتی دلایل خاص نامشخص ایجاد شود، اختلال در تلفظ صداهای گفتاری است.

قسیسین با تصریح اینکه بیشترین مواردی که به کلینیک‌های گفتاردرمانی مراجعه می‌کنند، کودکانی هستند که با اختلالات تلفظی مواجه شده اند اظهار  کرد: در حوزه بزرگسالان نیز، پس از سکته‌های مغزی و تصادفات، اختلالات گفتار فلجی مشاهده می‌شود که این امر منجر به بروز خطاهای تلفظی در فرد می‌گردد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص دستگاه الکتروپالاتوگراف گفت:  دستگاه الکتروپالاتوگراف، دستگاهی است که در خارج از کشور توسعه یافته است و شامل یک کام مصنوعی است که بر روی آن مجموعه‌ای از الکترودها قرار می‌گیرد. این دستگاه به‌طور معمول در دهان بیمار قرار می‌گیرد و در عین حال درمانگر نیز یک دستگاه مشابه دارد. با برخورد زبان بیمار به الکترودها، سیگنال‌هایی تولید می‌شود که توسط پردازنده دستگاه دریافت و پردازش می‌شوند. این پردازنده سیگنال‌های دریافت‌شده را به سیگنال‌های بینایی تبدیل می‌کند که سپس بر روی مانیتور قابل مشاهده است. این فرآیند به درمانگران امکان می‌دهد تا وضعیت تلفظ بیمار را مشاهده و تجزیه و تحلیل کنند.

قسیسین افزود: ویژگی برجسته این دستگاه این است که همزمان فیدبک بینایی به بیمار و درمانگر ارائه می‌دهد. 

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ساخت کام این دستگاه که توسط یک شرکت آمریکایی تولید شده، کار بسیار پیچیده‌ای است، زیرا ۶۴ الکترود بسیار ظریف و کوچک در آن به کار رفته است. این الکترودها باید طوری طراحی شوند که با بزاق دهان واکنش ندهند، به همین دلیل قیمت کام این دستگاه بسیار بالا است.

وی  گفت:  گروه گفتاردرمانی در سال ۱۳۷۴ این دستگاه را خریداری کرد، اما متاسفانه در اثر یک اتفاق، کام دستگاه شکست. پس از این حادثه، هیچ‌کس نتوانست آن را تعمیر کند و دستگاه از دسترس خارج شد. هیچ‌کس نتوانست حتی نمونه اولیه این دستگاه را تعمیر کند تا اینکه آقای سید امیر سیدی این کار را انجام دادند.

در ادامه این نشست، سید امیر سیدی، دانشجوی دکتری دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در خصوص این طرح اظهار کرد: زمانی که ساخت این دستگاه مطرح شد، چالش‌های بسیاری مانند مسائل مربوط به پردازش و پردازشگر وجود داشت. ما با سعی و خطای بسیار به این مسیر ادامه دادیم و در نهایت با دو کارگاه دندانسازی بسیار باکیفیت در اصفهان و شیراز آشنا شدیم.

سیدی نیر عنوان کرد: هنوز کار به‌طور کامل تمام نشده است، اما به‌عنوان نمونه اولیه قابل قبول است. این پروژه تنها به یک طرح دانشجویی محدود نمی‌شود و ما امیدواریم که با راهنمایی اساتید محترم بتوانیم این طرح را به جایی برسانیم که آن را به جامعه پزشکی ارائه دهیم.

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/V9ZBK
اخبار مرتبط

در سایت مرکز سنجش پزشکی؛

نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی اعلام شد

1403/03/22 12:56

به دنبال برگزیده شدن پروژه پنجره واحد خدمات دانشگاهی؛

وزیر علوم از وزیر ارتباطات به‌دلیل توسعه دولت الکترونیک تقدیر کرد

1403/03/21 10:47

در گفت‌وگو با مهر عنوان شد؛

جزییات ارتقا اساتید هنر و علوم انسانی اعلام شد

1403/03/21 10:14

برای نیمسال اول ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منتشر شد؛

جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام

1403/03/21 10:00

دبیر شورای آموزش داروسازی خبرداد:

برنامه درسی دکتری عمومی داروسازی بازنگری شد

1403/03/21 09:57

تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: