همایش‌ها و جشنواره‌ها

تقویت اقتصاد با تمرکز بر صادرات

تلاش برای تقویت صادرات و کاهش وابستگی به واردات از مهم‌ ترین اولویت‌های دولت برای جذب سرمایه‌گذاری‌ های جدید در کشور است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛  نود و ششمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی برگزار شد.
ناصربیکی رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک دراین جلسه گفت: داده‌های ارائه شده توسط مدیرکل گمرک استان نشان می‌دهد که در ابتدای سال جاری، شاهد جهش چشمگیری در ارقام صادرات بودیم. این افزایش به گونه‌ ای است که برخلاف سال‌های قبل، نرخ رشد صادرات به رقم‌ های قابل توجهی رسیده و این امر دلگرمی‌ بخش صادرکنندگان است.
وی افزود: این تغییرات می‌تواند مشارکت بیشتر سرمایه‌ گذاران خارجی را در اقتصاد کشور به دنبال داشته باشد و زمینه بهره‌ برداری از فرصت‌های سرمایه‌ گذاری نوین را نیز فراهم کند.

وی گفت: آمار صادرات استان در سال ۱۴۰۳ مطابق مستندات ، یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده است که ۲۳درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۲ را نشان می‌دهد و حکایت از همکاری بخش دولتی و خصوصی و تراز تجاری بهینه‌ تر در مقایسه با سال پیش از خود دارد.
ناصربیکی تأکید کرد: بخش خصوصی خود را برای تحقق شعار سال مصمم و توانمند می‌بیند و در صورت تسهیل و رفع موانع تولید و بسترسازی های مناسب، به نوبه خود شرایط را برای افزایش سرمایه‌ گذاری در بخش تولید فراهم می‌آورد.
رییس اتاق بازرگانی اراک تصریح کرد: ظرفیت‌های خالی که آماده هستند تا به فعلیت درآیند؛ در استان مرکزی کم نیست و اگر زمینه‌های مناسب ایجاد شود علاوه بر این ظرفیت‌ها، سرمایه‌های سرگردان هم راه خود را پیدا کرده و وارد عرصه تولید می‌شوند.
وی اضافه کرد: یکی از منابع اصلی تأمین نقدینگی و حمایت از سرمایه‌ گذاری برای تولید، بانک‌ها هستند چراکه نظام پولی و مالی کشور در دست بانکداران است و با توجه به شعار سال، می‌طلبد بانک‌ها حضور پررنگ‌ تری در این گستره داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی متعهدانه قول مساعد برای حضور جدی در سرمایه‌ گذاری در تولید را می‌دهد اما این امر مستلزم مولفه‌هایی است که آماده‌ سازی آن توسط مسوولان باید انجام گیرد.
وی گفت: با نگاهی روزافزون به چالش‌های اقتصادی، می‌توان تحلیل کرد که نقش عوامل خارجی و داخلی در تعیین وضعیت ارز کشور بسیار مهم است و سیاست‌های کلی اقتصادی، ثبات سیاسی و تصمیمات دولتی در جهت کاهش نوسانات ارز مؤثر هستند. از سوی دیگر، فشارهای ناشی از بازارهای جهانی و تغییرات ناگهانی در قیمت نفت می‌تواند تأثیرات منفی بر نرخ ارز داشته باشد.
وی ادامه داد: ایجاد دسترسی آسان‌ تر به منابع ارز و بهبود جریان‌ های مالی می‌تواند زمینه‌ ساز کاهش هزینه‌های واردات کالاهای اساسی مانند مواد غذایی، دارو و ماشین‌آلات شود. این امر نه تنها قدرت خرید داخلی را افزایش می‌دهد، بلکه رقابت خارجی را نیز در بازار جهانی بهبود می‌بخشد. از این رو، تلاش برای یافتن توازن میان کنترل نرخ ارز و حمایت از فعالیت‌های تجاری، از مهم‌ ترین اولویت‌های دولت به شمار می‌آید.
وی  تصریح کرد: ایجاد اتکای متقابل میان بخش دولتی و خصوصی در جهت دستیابی به اهداف اقتصادی بلندمدت، نقش کلیدی در رفع مشکلات بازار ارز و بهبود وضعیت کشور ایفا می‌کند. اگر مديران اجرایی بتوانند با دقت به این داده‌ها توجه کنند و سیاست‌های حمایتی منسجم را اجرا کنند، آینده‌ نگری با واردات پایین، صادرات رونق پیدا می‌کند و سرمایه‌ گذاری‌های گسترده در کشور قابل تحقق خواهد بود. این رویکرد نه تنها به بهبود شرایط اقتصادی و کاهش فشارهای روزمره مالی کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ ساز توسعه پایدار و افزایش رفاه عمومی نیز خواهد بود.

نادر قلی ابراهیمی رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی نیز دراین نشست گفت: در سال سرمایه‌ گذاری برای تولید، اهمیت شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و تعامل این دو بخش با یکدیگر از هر زمان بیشتر است.

وی بکارگیری تمهیدات برای مشارکت بیشتر مردم در امر سرمایه‌ گذاری را ضروری عنوان کرد و افزود: اصناف، انجمن‌ها، شرکت‌ها، قشرعظیم کارگری، موضوعات زیست‌ محیطی، کشاورزی و هرآنچه در رشد و رونق اقتصادی اثرگذار است از موضوعات مهمی می‌باشد که باید همراستا و متوازن به آنها پرداخته شده تا میدان برای عرض اندام داشته باشند.

گفتنی است در نود و ششمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان سه دستور کار شامل: تعیین و تصویب تقویم زمانی برگزاری جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی در سال ۱۴۰۴، بحث و بررسی در خصوص مصوبه رؤسای ۳ اتاق بازرگانی، اصناف و تعاون پیرامون انتخاب ۸ تشکل بخش خصوصی به عنوان اعضای اصلی شورای گفت و گوی استان در سال ۱۴۰۴ مطابق با دستور العمل تشکیل و نحوه اداره جلسات شورای های استانی، بحث و بررسی و استماع نظرات و پیشنهادات فعالین اقتصادی در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ ( سرمایه گذاری برای تولید) با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته در بخش دولتی و بخش خصوصی مورد طرح، تبادل نظر و تصمیم‌ گیری واقع شد.

خبرنگار: فاطمه زهرا سلیمی

 

https://stnews.ir/short/VJp5M
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: