مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
جلسه بررسی زمینههای همکاری و همافزایی بسیج علمی و دانشگاه اصفهان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان: جلسه بررسی زمینههای همکاری و همافزایی بسیج علمی و دانشگاه اصفهان با حضور سردار عیسایی معاون پژوهش و دانش سپاه؛ دکتر رضوی نژاد رییس سازمان بسیج علمی کشور، مسعود نیلی مسئول بسیج علمی استان اصفهان، دکتر هادی امیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه، دکتر مرتضوی مدیر ارتباط با صنعت و جامعه، دکتر ضیایی معاون ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه، فرخ پی رئیس هسته گزینش و رئیس بسیج کارکنان دانشگاه، و دکتر نصر رئیس بسیج اساتید دانشگاه اصفهان برگزار شد.
مسئول بسیج علمی استان اصفهان در ابتدا این جلسه با تصریح اینکه به لحاظ ظرفیتهای طرفین آشنایی صورت گرفته؛ و برنامه های ما در این حوزه روبه جلو است؛ اظهار کرد: باب گفتگو و همکاریهای خوبی باز شده و میتوانیم در قالب توافق نامههای مختلف در حوزههای علمی پروژههای مشترک به انجام برسانیم. ما طرح جهاد علمی را داریم همچنین دانشگاه اصفهان یک دانشگاه جامع به لحاظ داشتن پردیسهای علوم پایه؛ فنی و مهندسی؛ و علوم انسانی است؛ مخصوصا اینکه دانشگاه اصفهان از نظر علوم انسانی در کشور جایگاه ویژه دارد.
در ادامه این جلسه دکتر مرتضوی مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه اصفهان؛ نیز توجه ویژه دانشگاه اصفهان در رابطه با اجرای طرح جهاد علمی را مورد اشاره قرار داد و گفت: برای تسهیل در اجرای طرح جهاد علمی محلی در مرکز دانشگاه نیز در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره طرحهای مرتبط با جهاد علمی در حوزه علوم انسانی به ضرورت شکل گیری کمیتههایی در این ارتباط اشاره کرد و گفت: با برنامهریزیهای متناظر در دانشگاه اصفهان هستههای مرتبط هم می تواند شکل بگیرد و با کمیتههایی متشکل از تیم اجرایی و محوریت استادان؛ کار امتحان شود.
مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه اصفهان در خصوص حمایت های بسیج علمی تا سقف 20 میلیون گفت: در دانشگاه اصفهان این ظرفیت وجود دارد که هستههایی نیز در این خصوص تشکیل و ایده مطرح شود تا به محصول برسد که با تشکیل انجمن های علمی این کار می تواند انجام شود.
مرتضوی در خصوص تشکیل هستههای علمی و به فراخور هر دانشکده سه تا پنج هسته؛ گفت: با این نگاه حداقل 50 گروه تخصصی میتواند ایجاد شود که تعدادی از این هستهها به بلوغ اولیه نیز خواهند رسید که میتوانند در مرکز رشد دانشگاه نیز مستقر شوند و دانشگاه آمادگی دارد در مرکز رشد دانشگاه شرایط پذیرش تعدادی از این هسته ها را داشته باشد.
همچنین در این جلسه به مبحث مرحله پیش رشد و ظرفیت دانشگاه اصفهان از جهت ناحیه نوآوری اشاره شد.
رییس بسیج استادان دانشگاه اصفهان هم به ظرفیت دانشگاه در زمینههای مختلف از جمله مبحث جهاد علمی اشاره کرد و گفت: دانشگاه اصفهان بهترین مکان برای سرمایه گذاری در حیطه جهاد علمی است و امکان اقدامات توسعه ای در این حیطه را دارد.بسیج استادان نیز ظرفیت ویژهای از جهت نقش آفرینی علمی و اجتماعی و فرهنگی دارد. دکتر نصر همچنین امکان ایجاد نمایشگاه دایمی از محصولات و دستاوردهای نیروهای مسلح را در یک مکان ثابت پیشنهاد دادند.
در ادامه دکتر هادی امیری معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اصفهان نیز ضمن بیان زمینههای همکاری فیمابین دانشگاه و سازمان بسیج، به انجام امور در کوتاهترین زمان ممکن اشاره و ورود بسیج برای حل مسائل با همکاری استادان را مورد تاکید قرار داد و گفت: بعنوان الگو قرارگرفتن یک استاد در کنار چند تیم جهادی در موضوع آسیب های اجتماعی نتایج بسیار خوبی را به دنبال داشته است.
امیری در ادامه اهمیت برقراری پیوند بین اجزای سیستم و نقش آفرینی بسیج را مورد تاکید قرار داد و گفت: نقش گروههای جهادی حائز اهمیت است و باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اصفهان گفت: مراکزی که راه اندازی میشود باید براساس نیازهای واقعی حرکت کنند و اقدامات آنها مورد رصد قرار گیرد.
وی با تاکید براینکه پژوهش برای شناخت ابعاد موضوع اهمیت دارد؛ اظهار کرد: اما در عین حال در برخی حوزهها از جمله آسیبهای اجتماعی آنچه اهمیت بیشتری دارد اقدام است که البته پیوند قوی با حوزه علم و همچنین تامین اعتبار هم ضرورت دارد.
امیری همچنین با اشاره به بروندادهای طرحهای پژوهشی؛ ظرفیت دانشگاه در بحث تولید محتوا را مورد تاکید قرار داد و در ادامه به ظرفیت های دانشگاه درحوزه تحقیقاتی علوم انسانی بویژه علوم تربیتی و روانشناسی تاکید کرد.
وی گفت: در مراکزی که راهاندازی میشود یکی از اولویتهای اصلی ما مسائل روز استان است که باید در نظر گرفته شود.
امیری همچنین توجه به هوش مصنوعی را مورد تاکید قرار داد و گفت: از این فرصت باید بخوبی استفاده شود.
سردار عیسایی نیز به نقش آفرینی دانشگاه در حوزه علوم انسانی و چند محور کلی در حوزه علوم انسانی که جزو دغدغهها میباشد؛ اشاره کرد و گفت: هیچ پایان نامه ارشد و دکترایی نباید بدون هدف و نتیجه باشد؛ دوم اینکه برای همه دانشکدههای علوم انسانی و همه رشتهها آن کارهای پژوهشی در موضوعات مورد نیاز داشته باشیم.
وی احصای نظام مسائل استان به کمک اقشار بسیج و به تفکیک شهرستان را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: وقتی احصا نظام مسائل استان تکمیل شود؛70 تا 80 درصد موضوعات قابلیت برون سپاری با محوریت دانشگاه دارد.
معاون دانش و پژوهش سپاه در ادامه یک دغدغه خیلی جدی مقام معظم رهبری در حوزه علوم انسانی که اسلامیسازی علوم است را مورد اشاره قرار داد و گفت: برنامه ما برای حل دغدغه رهبر معظم انقلاب در حوزه علوم انسانی است که تحول علوم انسانی را داریم رقم می زنیم و علاقمند هستیم که همه استادان باضافه دانشجویان ارشد و دکتری نقش آفرینی و کمک کنند.
معاون دانش و پژوهش سپاه در ادامه اظهار کرد: نقش مهم دانشگاه تعلیم و تربیت است و نکته مهم اینکه بایستی در راستای نظام حکمرانی باشد؛که 45 سال تجربه انقلاب اسلامی را داریم؛ الگوی قابل استفاده که در این حوزه برنامه داریم برای اینکه تجربیات انقلاب اسلامی را مستند کنیم؛ یعنی برای موضوع نظام حکمرانی نیز همه گروههای مختلف علوم انسانی و همه رشتههای آن میتوانند نقش آفرینی کنند. در این موضوع علاوه یر اینکه بخش نظری مبتنی بر منویات مقام معظم رهبری است مثالها هم باید تجربیات انقلاب اسلامی باشد.
سردار عیسایی به بحث تجربه نگاری اشاره کرد و گفت: در حوزه صنعتی اصفهان اولین یا دومین شهر صنعتی کشور است؛ مدیران با تجربه دارد باید تجربیات مستند و الگو قرار بگیرد که این هم بعنوان بخشی از حوزه کاری دانشگاه است. این دو سه موضوع را لازم است با هم پیش ببریم باضافه اینکه در نظام حکمرانی؛ محتواها باید تولید شود که تربیت مدیران آینده را بدرستی رقم بزنیم.
وی همچنین به چهار حوزه مهم تجربه نگاری شامل موضوع؛ رخداد؛ روایت پیشرفت و افرادی که تجربیات دارند؛ اشاره کرد و گفت: حوزه مهم تجربه نگاری کار گستردهای است و لازم است در استان اصفهان این اتفاق بیفتد. همچنین حوزه کاربستهایی در علوم انسانی اهمیت زیادی دارد و متناسب با گروههای مختلف باید تولید محتوا اتفاق بیفتد که در این رابطه نیز دانشگاه و مرکز رشد علوم انسانی یک ظرفت ویژه است؛ ما هم کمک میکنیم و موضوع میدهیم و انشالله با سرعت استان اصفهان این ویژگی را دارد که بعنوان الگوی استانی در برنامه ما قرار بگیرد.
دکتر رضوی نژاد رییس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری نیز با اشاره به افتتاح مرکز رشد شهاب بسیج علمی اصفهان و اینکه این مرکز بستر و شرایطی در راستای مردمی سازی علم و فناوری در حوزه فنی و مهندسی است و از ایدههایی که مبتنی بر نیاز واقعی میباشد، حمایت میشود؛ اظهار کرد: در حوزه علوم انسانی نیز این حمایت وجود دارد از جمله اینکه در طرح طرح امام صادق (ع) بدون محدودیت از ایدههایی که دارای دو شرط یعنی مبتنی بر نیاز واقعی و دارای آینده اقتصادی باشد، حمایت می شود.
رضوی نژاد گفت: حوزه فنی در کشور نسبت به حوزه علوم انسانی شرایط بهتری دارد یعنی طبق آمار تعداد شرکت دانش بنیان حدود 10 هزار است اما از کل این آمار کمتر از 100 شرکت در حوزه صنایع خلاق فعالیت دارند که از همین آمار هم در واقعیت تعدادی در حوزه فنی هستند.
رئیس سازمان بسیجی علمی؛ گفت: حوزه علوم انسانی یک زمین بکری هست که میتواند محصولات زیادی به ما بدهد غیر از مسائل اولویتی ما حتی از نظر اقتصادی هم به نظر میآید نقش ویژهای میتواند داشته باشد؛ و به نظر میرسد تا کنون مجموعههایی هم که در اصفهان هست؛ خیلی کم به این سمت حرکتی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه با توجه به اهمیت حوزه علوم انسانی ضرورت داشت یک اعتبار ویژه در مجموعه بسیج تحت عنوان طرح جهاد علمی مدنظر قرار بگیرد؛ بیان کرد: همچنین در حوزه علوم پایه و ریاضی هم بحثهایی مثل عرصه تحقیقات کاربردی؛ عرصه تحقیقات پایه که در حوزه توسعه نظریات است؛ وجود دارد و حمایت میشود.
دکتر رضوینژاد ادامه داد: همچنین در حوزه علوم پایه و ریاضی یک عرصه تحقیقات بنیادی وجود دارد اما معمولا خیلی در کشور ما فعال نیست دلیل آن هم این است که کارفرمایی ندارد که با توجه به این مسئله سندی در حال تهیه است با حضور بازیگرانی اصلی و ملی که با تصویب این سند حوزه تحقیقات بنیادی هم صاحب کارفرما میشود و میتواند در قالب طرح جهاد علمی حمایت بگیرد.
رضوی نژاد در پایان اظهار کرد: بطور کلی در حوزه طرح جهاد علمی بستر ویژهای فراهم شده و همت میخواهد که اتفاقات خوبی در حوزههای مختلف علمی انجام شود.
انتهای پیام/
رتبهبندی بینالمللی
حضور دانشگاه هرمزگان در دو فهرست رتبهبندی بینالمللی دانشگاههای آسیایی و جوان دنیا برای اولینبار1403/03/27 15:48
1403/03/21 12:54
1403/03/21 12:17
به دنبال برگزیده شدن پروژه پنجره واحد خدمات دانشگاهی؛
وزیر علوم از وزیر ارتباطات بهدلیل توسعه دولت الکترونیک تقدیر کرد1403/03/21 10:47
1403/03/21 10:39
1403/03/21 10:37
برای نیمسال اول ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منتشر شد؛
جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام1403/03/21 10:00