دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی

رئیس دانشگاه آزاد فراشبند در گفتگو با علم و فناوری:

دانشگاه باید نیاز جامعه را رفع كند

رئیس دانشگاه آزاد شهرستان فراشبند با اشاره به اینکه نیاز کشور باید در دانشگاه‌ها رفع شود، تصریح کرد: نظام ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاه های کشور از مقاله‌ محوری به مساله محوری تغییر کند و نیاز کشور در داخل دانشگاه‌ها رفع شود.

رئیس دانشگاه آزاد شهرستان فراشبند در گفت و گو با خبرنگار علم و فناوری از فراشبند، با اشاره به اینکه نیاز کشور باید در دانشگاه‌ها رفع شود، تصریح کرد: نظام ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاه های کشور از مقاله‌ محوری به مساله محوری تغییر کند و نیاز کشور در داخل دانشگاه‌ها رفع شود. 
 
 
دکتر مهراب محبی رئیس دانشگاه آزاد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از فراشبند، با اشاره به اینکه در کشورهای اروپایی جریان جهانی دانش شکل گرفته است گفت: دانشگاه باید به دنبال تولید علم نافع باشد و این یک وظیفه اصلی است که تنها در سایه آموزش موثر و پژوهش و فناوری میسر و عملی خواهد شد. 
 
وی افزود: تحولی که ما انتظار داریم دانشگاه ایجاد کند آن زمان است که آموزش و پژوهش به فناوری و محصول منتج شده و نیاز جامعه را برآورده کند. 
 
 
محبی تصریح کرد: بعد اصلی تحول، نخبگان دانشگاهی هستند و سرعت آن بستگی به عملکرد دانشگاهیان دارد، در واقع ریل گذاری دانشگاه باید به شکلی باشد که سمت و سویی را ایجاد کند که منجر به تمدن نوین اسلامی، ایرانی شود. 
 
 
 
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: زمانی در مسیر پیشرفت، رشد و تعالی کشور قرار می‌گیریم که نیازهای صنعت و جامعه رفع شود و ارتباط بین دانشگاه‌ها، صنعت و جامعه برقرار و مشکلات حل شود. 
 
 
 
او همچنین تاکید کرد: تربیت نیروی انسانی در دانشگاه که میدان محور در عرصه علمی است باید نیاز کشور و جامعه را برآورده کند و هم ما را به مسیر تمدن نوین اسلامی رهنمون کند چون دروازه ورود به آن، مرجعیت علمی است.  
 
 
 
وی افزود: اینکه ما منبع علم جهانی در بلند مدت شویم باید این کار اتفاق بیفتد همچنین برای ایجاد توسعه علمی باید ریل گذاری که کشورهای موفق انجام داده‌اند را ادامه بدهیم.  
 
 
 این مقام مسئول افزود: در چله اول انقلاب لایه آرام کشور را پشت سر گذاشتیم در چله دوم در مرحله انتقال هستیم، اگر این مرحله را رد کنیم می‌توانیم در منطقه آشفته با وحدت رویه، یکپارچگی و جلوگیری از موازی کاری تغییرات شگرفی را در عرصه علمی کشور توسط جوانان به ارمغان بیاوریم.  
 
 
 
او همچنین اظهار داشت: دومین مؤلفه که توسعه علمی کشور را قدرت می‌دهد جهش علمی و تولید است که به دلیل مشکلات عدیده ای که سال قبل بر سر راه کسب و کارها، استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و سایر حوزه ها وجود داشت امسال مهار تورم و رشد تولید نام گذاری شد.  
 
 
به گفته محبی، شک نکنید در مسیری که انقلاب اسلامی طراحی می‌کند که بخواهد این نوآوری ایجاد و مرجعیت فکری ابتدای مرجعیت علمی باشد نفوذ های مختلفی در کشور اتفاق می‌افتد و باید مواظبت کنیم این مسیر مستقیم که در کشور به‌صورت مسیر میانبر طراحی شده دستخوش تحولات مافیایی نشود.  
 
 
وی با بیان اینکه برای توسعه علمی به جهش های پی در پی و مستمر نیاز داریم اظهار داشت: با یک گل بهار نمی‌شود بنابراین تمامی مراکز و سایر بخش ها دست در دست هم دهند تا هر روز شاهد نوآوری و خلق دانش و جهش در کشور باشیم.  
 
 
رئیس دانشگاه آزاد فراشبند گفت: سومین پارامتر مهم در توسعه علمی که کشور باید در این مسیر هدف گذاری کند، عبور از مرزهای علمی است و باید این مرزها را کنار گذاشت و در منطقه تاریکی جهان وارد شد.  
 
 
وی افزود: در مرز دانش، علمی که همراه و هم فاز با تمدن غرب است اگر توانستیم تولید علم و فناوری کنیم می‌توانیم تراز علمی خود را با تراز قدرت علمی جهانی به هم برسانیم.  
 
 
دکتر محبی اذعان کرد: مقام معظم رهبری ۵۰ سال را در نظر گرفته‌ اند تا بتوانیم منبع علمی جهان باشیم که تاکنون ۹ سال گذشته و اتفاق خاصی در این مدت رخ نداده است. 
 
 
وی با بیان اینکه نقشه راه در این زمینه تعریف شده و براساس آن حرکت می‌کنیم افزود: نیروهای مسلح در تولید علم و فناوری‌ تلاش‌های مجاهدانه کرده‌اند و علیرغم کمبودهای شدید نیروهای مسلح پرچمدار این تغییر و تحولات علمی در کشور هستند که امید است جامعه دانشگاهی ما بتواند از تجربه نیروهای مسلح استفاده کند و مسیر را کوتاه تر طی کنیم. 
 
 
 
او تولید علم نافع را دومین نقشه راه ذکر کرد و گفت: به فرموده مقام معظم رهبری، فونداسیون و زیربنای تمدن نوین اسلامی علم نافع است که بتواند نیاز کشور را حل کند و مردم ذینفع شوند. 
 
 
او همچنان گفت: تنها عرصه‌ ای که خیلی به دفاع مقدس شباهت دارد عرصه علم و فناوری است چراکه در این عرصه برای رشد و تعالی کشور، موانع و مشکلات زیادی وجود دارد که باید با تلاش مداوم، خستگی ناپذیر و مجاهدت طی شود تا به نتیجه برسد.


وی با بیان اینکه به عقیده ما دولت سازی و مرحله ای که اکنون در آن قرار گرفته‌ ایم حل نیازهای مردم است و اگر بتوان مسایل و مشکلات اقتصادی مردم را در عرصه علمی حل و مردم پایه کرد مردم می‌توانند خروجی شیرین علم و فناوری را بچشند اما اکنون مردم این را لمس نمی‌کنند. 
 
 
دکتر مهراب محبی رئیس دانشگاه آزاد فراشبند در پایان این گفت و گو افزود: امکان ندارد بدون تفکر جهادی، تفکر بسیجی و بدون تفکر هشت سال دفاع مقدس در عرصه علم و فناوری موفق شویم لذا مسؤولان حتما باید در کشور تغییر رویه داده و فرهنگ علمی ترویج داده شود.  
 
خبرنگار: فاطمه شعبانی  
انتهای پیام /

https://stnews.ir/short/V183p
اخبار مرتبط

در سایت مرکز سنجش پزشکی؛

نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی اعلام شد

1403/03/22 12:56

به دنبال برگزیده شدن پروژه پنجره واحد خدمات دانشگاهی؛

وزیر علوم از وزیر ارتباطات به‌دلیل توسعه دولت الکترونیک تقدیر کرد

1403/03/21 10:47

در گفت‌وگو با مهر عنوان شد؛

جزییات ارتقا اساتید هنر و علوم انسانی اعلام شد

1403/03/21 10:14

برای نیمسال اول ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منتشر شد؛

جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام

1403/03/21 10:00

دبیر شورای آموزش داروسازی خبرداد:

برنامه درسی دکتری عمومی داروسازی بازنگری شد

1403/03/21 09:57

تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: