واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان ,دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی

ساخت دستگاه تشخیص خواب‌آلودگی راننده بر پایه هوش مصنوعی

فناوران کشور موفق به ساخت دستگاه تشخیص خواب‌آلودگی راننده بر پایه هوش مصنوعی شده‌اند که با توجه به الگوریتم داخلی مانع خواب‌آلودگی راننده می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : مجید خسروی‌طناک مدیرعامل واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد با اشاره به ساخت دستگاه تشخیص خواب‌آلودگی راننده بر پایه هوش مصنوعی در این شرکت اظهار کرد: خواب‌آلودگی و خستگی راننده یکی از دلایل اصلی تصادفات جاده‌ای بوده که با توجه به آمار منتشرشده از مراجع رسمی، ۵۰ تا ۶۰ درصد از تصادفات جاده‌ای مربوط به این دو موضوع است.

وی درباره عملکرد دستگاه تشخیص خواب‌آلودگی بر پایه هوش مصنوعی عنوان کرد: استفاده از این دستگاه مناسب رانندگانی است که در مسیر‌های طولانی مدت جاده‌ای در حال رانندگی هستند؛ چراکه استفاده از این سیستم اطمینان از تمرکز و هوشیاری رانندگان در جاده را به همراه دارد.

مدیرعامل واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد اضافه کرد: این دستگاه با استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته هوش مصنوعی به‌طور مداوم رفتار و الگو‌های رانندگی راننده را کنترل می‌کند تا انحرافاتی را که ممکن است نشان‌دهنده خواب‌آلودگی باشد، تشخیص دهد.

خسروی‌طناک افزود: در صورت عدم هوشیاری و خواب‌آلودگی راننده به‌وسیله امکاناتی که برای این منظور در نظر گرفته شده (نظیر تماس با راننده یا هشدار صوتی) به راننده هشدار داده می‌شود و با توجه به حجم و ابعاد مناسب این دستگاه به هیچ عنوان خللی در رانندگی به وجود نمی‌آورد.

وی در توضیح ویژگی‌های این دستگاه بیان کرد: دارابودن سیستم تماس با راننده و هشدار صوتی - دوربین HD و با قابلیت دید در شب، عملکرد درست دستگاه هنگام استفاده از ماسک و عینک آفتابی توسط راننده، دارابودن وزن و ابعاد مناسب، مجهز به دوربین ضد لرزش، قابلیت استفاده در شب، راه‌اندازی دستگاه با برق ۱۲ یا ۲۴ ولت خودرو و هشدار صوتی طراحی شده برای کارکرد در شرایط سخت از ویژگی‌های بارز دستگاه تشخیص خواب‌آلودگی راننده بر پایه هوش مصنوعی است.

این فناور در پاسخ به این پرسش که برای رشد و شکوفایی مراکز رشد مستقر در دانشگاه چه پیشنهادی دارید؟ گفت: واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی کشور می‌توانند با قراردادن فضای کار و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی در اختیار اشخاص و شرکت‌های فناور نتیجه بخشی این طرح‌ها را سرعت ببخشند، این مهم به نوبه خود سبب شکوفایی هرچه بیشتر این مراکز خواهد شد.

مدیرعامل واحد فناور، نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات را تبیین کرد و افزود: عدم همکاری ادارات و سازمان‌های دولتی با هسته‌ها و واحد‌های فناور برای صدور مجوز‌ها و نبود منابع مالی کافی به منظور تجاری‌سازی محصولات فناورانه ازجمله کمب.دها در این عرصه است.

مجید خسروی‌طناک مدیر واحد فناور و دانشجوی رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد بوده که در جشنواره‌های گوناگون علمی، فناوری و پژوهشی حائز مقام‌های متعددی شده است. دستگاه تشخیص خواب‌آلودگی بر پایه هوش مصنوعی در بیست و یکمین دوره نمایشگاه تخصصی لوازم و تجهیزات پلیسی، امنیتی و ایمنی (IPAS۲۰۲۴) تهران در غرفه مخترعان معاونت علوم، تحقیقات و فناوری فراجا رونمایی شد.

https://stnews.ir/short/V1xjP
اخبار مرتبط

در سایت مرکز سنجش پزشکی؛

نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی اعلام شد

1403/03/22 12:56

به دنبال برگزیده شدن پروژه پنجره واحد خدمات دانشگاهی؛

وزیر علوم از وزیر ارتباطات به‌دلیل توسعه دولت الکترونیک تقدیر کرد

1403/03/21 10:47

در گفت‌وگو با مهر عنوان شد؛

جزییات ارتقا اساتید هنر و علوم انسانی اعلام شد

1403/03/21 10:14

برای نیمسال اول ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منتشر شد؛

جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام

1403/03/21 10:00

دبیر شورای آموزش داروسازی خبرداد:

برنامه درسی دکتری عمومی داروسازی بازنگری شد

1403/03/21 09:57

تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: