مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
تیم پژوهشی «ویرا صنعت» متشکل از دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند، با حمایت بسیج علمی خراسانجنوبی، در حال طراحی و ساخت دستگاه هوشمند (NIR) برای آنالیز پارامترهای اصلی مواد لبنی است.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : سازماندهي فعاليتهای پژوهشی در راستای اولويت هاي تحقيقاتی، استفاده بهينه از امکانات و نيروهای انسانی موجود در جهت انجام فعاليتهای علمی پژوهشی و ايجاد و تقويت بستر مناسب براي طرحهای تحقيقاتي تيم پژوهشی از جمله اهداف تشکیل تیم های پژوهشی است.
مینا نوفرستی دانشجوی مهندسی شیمی و دبیر انجمن علمی مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی بیرجند، محمد صادق سبحانی دانشجوی مهندسی مکانیک و عضو انجمن علمی مهندسی مکانیک و هوافضای دانشگاه صنعتی بیرجند و مهدی عالمی دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی بیرجند اعضای تیم پژوهشی ویرا صنعت هستند.
پروژه این تیم پژوهشی از سمت مجتمع دانش بنیان کسا شناسایی شده و از سوی آن، وابسته به بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسانجنوبی حمایت می شود تا تیم نیاز کسب و کارش را شکل بدهد.
مهدی عالمی پژوهشگر جوان به عنوان نماینده تیم پژوهشی ویرا صنعت در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری خاورستان با اشاره به هدف تیم از ورود به عرصه دانشبنیان اظهار داشت: کمک به توسعه فناوری و نوآوری در کشور و استفاده از تحقیقات علمی برای حل مسائل و مشکلات صنعت مواد غذایی هدف ما است و در نهایت با به انجام رساندن پروژه ای مرتبط در زمینه ساخت دستگاه آزمایشگاهی برای بهبود کیفیت تولید مواد غذایی، ساخت این گونه دستگاه ها را به چرخه تولید داخلی برسانیم.
وی اضافه کرد: عنوان پروژه طراحی و ساخت نمونه اولیه دستگاهی هوشمند و دقیق (NIR) جهت آنالیز پارامترهای اصلی مواد لبنی با استفاده از فناوری اسپکتروفتومتر است.
عالمی با بیان اینکه نیاز اصلی هر انسان و جامعه ای مواد غذایی سالم و با کیفیت است افزود: به این منظور دستگاه (NIR) جهت بهبود کیفیت و بالا بردن راندمان تولید مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
دستگاه NIR به کمک فناوری اسپکترومتر پارامترهای موجود در مواد لبنی را در سریع ترین زمان ممکن به طور کاملا غیر مخرب، دقیق ترین داده ها را در اختیار ما قرار می دهد.
وی بیان کرد: آنالیز مواد توسط دستگاه NIR سبب بهبود کیفیت محصول شده و از بروز مشکلاتی زیادی مانند خرابی و فساد محصولات لبنی جلوگیری می کند و این امر زمانی صورت می پذیرد که پارامترهای اصلی نمونه نظیر پروتئین، چربی، رطوبت و ... طبق دستگاه سنجیده شود.
نماینده تیم پژوهشی ویرا صنعت ادامه داد: انواع روش های شیمیایی جهت اندازه گیری پارامتر های موجود در مواد (مانند چربی، پروتئین، کربوهیدرات و ...) وجود دارند اما به کارگیری این روش ها هم بسیار زمان بر بوده و هم هزینه های مکرری در پی دارد.
وی با بیان اینکه خارج از این پروژه خودم روی بازیافت باتری لیتیوم یون کار کردم عنوان کرد: با کمک یک شرکت بزرگی که آنجا کارورز بودم پوستر این پروژه در کارخانه نوآوری مشهد به نمایش درآمد و هم اکنون هم در حال نوشتن مقاله راجع به این موضوع با یکی از استاتید دانشگاهی مشهد هستم.
عالمی با بیان اینکه مشکلات عمده ما کمبود بودجه همینطور آزمایشگاه و قطعات مورد نیاز است ابراز داشت: توقعی که از مسئولین داریم فراهم کردن آزمایشگاه و همچنین معرفی به افراد سرمایه گذار در این بخش است.
وی با بیان اینکه در طول فعالیت تیم ما از طرف نهادهای علمی به ویژه دانشگاه اساتید و بسیج علمی استان مشاوره های تخصصی و حمایتهای مالی زیادی صورت گرفت افزود: این حمایت ها باعث شده که قسمت بزرگی از زیرساخت های اجرای پروژه فراهم شود که در تسهیل روند کاری تیم تاثیر زیادی داشته است.
این پژوهشگر جوان خطاب به مسئولین خاطرنشان کرد: با توجه به تجربیاتی که در طول مسیر اجرایی سازی پروژه داشتم انتظار می رود که مسئولین مربوطه در حوزه دانش بنیان و مواد غذایی توجه بیشتری به نیازهای عملیاتی و اجرایی ما داشته باشند تا در برابر چالش هایی که در مسیر وجود دارد موفق تر عمل کنیم.
وی ادامه داد: همچنین توجه بیشتر به دانشجویان علاقه مند به حوزه دانش بنیان و هموار کردن مسیر برای شرکت ها و تیم های نوپا نیز از دیگر انتظاراتی است که تیم ویرا صنعت از مسئولین دارد.
عالمی با ذکر پیشنهادی برای گسترش حوزه دانشبنیان گفت: دولت و بخشهای خصوصی بیشتر در زمینه حمایت از پژوهشگران و نوآوران سرمایهگذاری کنند و تسهیلات بیشتری برای تجاریسازی نتایج تحقیقات فراهم شود. همچنین، همکاری میان دانشگاهها و صنایع باید بیشتر تقویت شود تا تحقیقات علمی به طور مؤثرتر به نیازهای بازار و صنعت پاسخ دهد.
وی با بیان اینکه هدف ما در آینده، توسعه فناوریهایی است که قادر به تحلیل و ارزیابی دقیق مواد غذایی با سرعت و دقت بالا باشند افزود: ما در تلاش هستیم که با استفاده از روشهای نوین، دستگاههایی طراحی کنیم که نه تنها قادر به اندازهگیری پارامترهای اصلی مواد غذایی باشند بلکه این توانایی را داشته باشند که به طور همزمان متغیرهای مختلف را نیز بررسی کنند.
نماینده تیم پژوهشی ویرا صنعت اظهار کرد: این پیشرفتها به ما این امکان را میدهد که بهبودهای چشمگیری در فرآیندهای تولید، کنترل کیفیت و تحلیل سلامت مواد غذایی ایجاد کنیم و در نهایت با بهکارگیری فناوریهای پیشرفته، هدف ما دسترسی راحتتر و ارزانتر به این تحلیلها برای کاربران مختلف است.
وی در پایان با تشکر از آقایان سعادتی و شهابادی نماینده اجرای طرح باقرالعلوم سپاه در استان و اساتید دانشگاه گفت: در طی این پروژه حمایت ها از طرف مجتمع زنده یاد دکتر اردشیر حسن پور و همچنین بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسانجنوبی بود و در دانشگاه صنعتی بیرجند توانستیم یک میز در مرکز نوآوری بگیریم.
انتهای خبر/
با اعلام فراخوان «مسیر» صورت گرفت؛
آغاز پذیرش عضویت در مرکز رشد فناوری نخبگان پارک فناوری پردیس1403/03/21 18:43
1403/03/21 13:14
در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و توسعه اقتصاد دانشبنیان؛
جلسه گروه اقتصاد مردمی بنیاد تعاون بسیج و جمعی از شرکتهای دانشبنیان کردستان برگزار شد1403/03/21 10:49
1403/03/21 10:30
1403/03/21 10:21
1403/03/21 10:15
گفتگوی با رییس صندوق نوآوری و شکوفایی؛
«تولیدفراسرزمینی» ۱۵ محصول دانشبنیان/ایجاد۱۰۰۰خط تولید در ۱۲ سال1403/03/21 09:54
1403/03/20 11:35
1403/03/20 10:37