مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
مهدیزاده رئیس انجمن نغذیه خراسان رضوی، گفت: عدم تعادل در باکتریهای مفید روده میتواند باعث ایجاد طیف وسیعی از بیمارها چون افسردگی و اختلالات روانپزشکی، چاقی، سرطان، بیماریهای خودایمنی شود.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از خراسان رضوی، «عطیه مهدیزاده» ، در حاشیه دومین کنگره «پزشکی شخص محور و رویکردهای نوین» در جمع خبرنگاران همچنین بیان کرد: از جمله عوامل تغذیه ای که بر برهم خوردن تعادل ماکروبایوم روده تاثیر دارد میتوان به افزایش بی رویه مصرف فست فودها و غذاهای فرآوری شده و به طور کلی افزایش مصرف مواد غذایی فاقد ارزش تغذیه ای، کاهش مصرف میوه ها و سبزیجات و حبوبات، عدم توجه به مصرف لبنیات کافی، افزایش مصرف قندهای ساده در قالب نوشیدنی های شیرین و انواع شیرینی ها اشاره کرد.
وی با اشاره به اهمیت در نظر گرفتن مشخصات فردی از جمله ژنتیک در کنار سایر مشخصات فردی و عادات غذایی در ارایه یک رژیم غذایی کارآمد جهت پیشگیری و کنترل اختلالات متابولیک در افراد گفت: بر هم کنش تفاوتهای ژنتیکی، سبک زندگی، الگوی میکروبیوم روده و ویژگی های رفتاری و روانی افراد می تواند بر بروز و کنترل بیماری ها اثر بگذارد. لذا نقش ژنتیک، میکروبیوم روده و سایر عوامل فردی در تعیین و ارایه یک رژیم غذایی مناسب با شرایط فرد، توجه به تغذیه فرد محور در پیشگیری و کنترل اختلالات و بیماری های متابولیکی حایز اهمیت است.
وی افزود: به طور کلی ارایه تغذیه فرد محور در مقایسه با ارایه توصیه های غذایی و رژیم غذایی عمومی کارآیی و اثربخشی بیش تری دارد، هر چند که هزینه و امکانات بیش تری را می طلبد.
وی خاطر نشان کرد: رویکرد شخص محور در تغذیه درمانی پزشکی در متون علمی در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ژنهای ما بخش مهمی از عادات و رفتارهای تغذیه ای ما را تعیین می کنند و از سویی محتوای رژیم غذایی و عادات تغذیه ما نیز با پدیده های اپی ژنتیکی بر بیان ژنهای ما تاثیرگذار هستند. پاسخ به درمان های تغذیه ای نیز در بیماران مختلف، متفاوت است. نقش تغذیهی شخص محور در درمان بیماری دیابت، برهمکنش تغذیه و ژنتیک (نوتریژنتیکس و نوتریژنومیکس) و همچنین مدیریت درمان تغذیه ای در چاقی ژنتیکی کودکان حائز اهمیت است.
وی تاکید کرد: تغذیه فردمحور، رویکرد نوینی در علم پزشکی است که براساس پروفایل ژنتیکی، نیازهای فردی، شرایط زندگی فرد و متناسب با وضعیت سلامتی و بیماریهای زمینهای وی تدوین می شود. رویکردی که درآینده پزشکی بیشتر و بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48