مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
خطرات پسماندهای عفونی بیمارستانی سبب شده تا وزارت بهداشت بر اساس قانون مدیریت پسماند فناوری هوشمندسازی را در دستور کار قرار دهد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :موضوع پسماندهای بیمارستانی و خطراتی که می تواند برای سلامت و محیط زیست داشته باشد همیشه از دغدغههای فعالان بهداشتی و پزشکی بوده است.
اما نحوه مدیریت پسماندهای بیمارستانی ضرورتی است که به همین دلیل برای صیانت از سلامت اقشار مردم و همچنین حفظ و حراست از محیط زیست، وزارت بهداشت وزارت بهداشت برنامههای مختص این حوزه را برای مدیریت و نظارت سختگیرانه بر اساس قانون مدیریت پسماند اجرا کرده است.
مهندس غلامرضا احدی، رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین در این خصوص عنوان کرد: به منظور رفع معضل پسماندهای بیمارستانی در جدیدترین برنامه برای ارتقای مدیریت و نظارت دقیق تر قزوین در برنامه کشوری وزارت بهداشت قرار گرفته است.
وی افزود: به پیشنهاد استان قزوین، برنامه هوشمند سازی مدیریت پسماندهای عفونی بیمارستان بر اساس تایید کارگروه ملی پسماند در سه استان قزوین، همدان و اصفهان از تابستان سال 1403 آغاز شده است.
احدی تصریح کرد: استان قزوین با تلاش های صورت گرفته در حوزه مدیریت پسماندهای پزشکی، پیشرو و ضابطهمند است و بههمین دلیل نیز جزو سه استان مخاطب این طرح است.
این مسئول اضافه کرد: البته استان قزوین مسئولیت اجرا و نظارت بر طرح آزمایشی هر سه استان در سطح کشور است و دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در این زمینه توانسته مورد اعتماد متولیان امر باشد.
وی به مراکز اجرای این طرح اشاره کرد و یادآور شد: بیمارستان رحیمیان شهرستان البرز، بیمارستان امیرالمومنین بویین زهرا، بیمارستان شفا تاکستان، بیمارستان شهدا آبیک و بیمارستان پاستور قزوین از جمله مراکز منتخب در سطح استان است که اجرای آزمایشی و پایش در آنها از ابتدای تابستان آغاز شده است.
با گذشت نزدیک به ۶ ماه از اجرای این طرح آزمایشی، دکتر عبدالله دیدبان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، معاونین دانشگاه علوم پزشکی قزوین، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین و دیگر دستگاه های نظارتی استان مرتبط با این طرح کشوری بهمنظور نحوه اجرای طرح در بیمارستان رحیمیان شهرستان البرز حضور یافتند.
دیده بان هدف از این پایش را نظارت ستادی و میدانی بر اجرای طرح پایلوت کشوری هوشمندسازی مدیریت پسماند عفونی عنوان کرد و به خبرنگار علم و فناوری گفت: با نظارت های صورت گرفته و ارزیابی های مستمر متوجه شدیم که وضعیت کنونی مدیریت پسماندهای عفونی بیمارستانی به نحوی است که عملیات بی خطرسازی در محیط بیمارستان انجام می شود.
وی عنوان کرد: در این طرح برنامه ریزی شده است که پسماندهای عفونی پس از بیخطرسازی توسط شهرداری جمع آوری می شود و روش های آن نیز مبتنی بر مهندسی محیط زیست و اصول ابلاغی است.
این مسئول به هوشمند بودن طرح اشاره کرد و افزود: نکته حائز اهمیت این است که با توجه به پراکندگی بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی مشکلات عدیده ای برای مدیریت صحیح پسماندهای عفونی وجود دارد و یکی از اهداف هوشمندسازی مدیریت پسماندهای عفونی نیز رفع این مشکل است.
دیده بان افزود: موضوع اصلی در این طرح بکارگیری روش و شیوه هایی است که نظارت را تسهیل کند به همین دلیل با اجرای طرح هوشمندسازی پسماند عفونی، روند نظارت از تولید تا دفن نهایی با استفاده از نرم افزار و اینترنت اشیا توسط ناظرین انجام می شود.
به گزارش پایگاه علم و فناوری؛ در طرح هوشمندسازی دفع پسماندهای عفونی بیمارستانی بناست تا همه فعالیتها و مراحل دفع پسماند عفونی توسط تولیدکنندگان و ناظرین رصد شود و همچنین با متمرکز کردن محل بی خطرسازی در سایت مرکزی هزینه های بیمارستان نیز کاهش می یابد.
برون سپاری و بهرهمندی از ظرفیت پیمانکاران بخش خصوصی برای اجرای این طرح از نکات قابل توجه است که صلاحیت و تجهیزات لازم سپرده شده به پیمانکاران از سوی دانشگاه علوم پزشکی قزوین به عنوان ناظر صورت می گرد.
نظارت بر عملیات جمع آوری، حمل و نقل و بی خطرسازی از وظایف دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین است تا پس از انجام فرآیند نهایی این طرح آزمایشی، یکی از دغدغههای مهم محیط زیستی با نگاه مبتنی بر علم و پژوهش برطرف شود.
گفتنی است بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی بیش از 40 درصد پسماندهای بیمارستانی، عفونی بوده و سالانه 6 میلیون نفر در جهان به دلیل نبود مدیریت صحیح این پسماندها جان خود را از دست می دهند.
وزارت بهداشت کشورمان سالهاست بیمارستان ها را موظف به بی خطرسازی و دفع مجزای زباله های عفونی و غیرعفونی از مبدا كرده، اما برخی كارشناسان مدعی هستند این اقدام در همه مراكز درمانی انجام نمی شود و به همین دلیل طرح هوشمندسازی جمع آوری این پسماندها مورد اهمیت است.
طبق اعلام کارشناسان حوزه محیط زیست، چیزی در حدود ۲۰ درصد پسماندهای بیمارستانی را پسماندهای عفونی تشكیل میدهد كه جزو پسماندهای ویژه محسوب میشوند و پسماندهای عفونی بیماریزا، قابل اشتعال، سمی و دارای قابلیت خورندگی هستند.
مجلس شورای اسلامی در مصوبه سال 1383، مصوب کرده است که زباله های بیمارستانی، عفونی و شیمیایی كه برای سلامت جامعه تهدید محسوب می شود، باید ایمن سازی و تحت شرایطی خاص دفع شود.
روح الله عباسپور رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین نیز دراین خصوص به خبرنگار علم و فناوری گفت: مجلس به موضوع محیط زیست و سلامت جامعه اهمیت می دهد و اگر لازم باشد نقش نظارتی خود را در این خصوص بیشتر می کند.
وی افزود: همچنین نمایندگان استان از ارائه طرح و راهکار در این زمینه و تسهیل اجرای طرح آزمایشی در سطح استان حمایت می کنند.
انتهای پیام/
با اعلام فراخوان «مسیر» صورت گرفت؛
آغاز پذیرش عضویت در مرکز رشد فناوری نخبگان پارک فناوری پردیس1403/03/21 18:43
1403/03/21 13:14
در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و توسعه اقتصاد دانشبنیان؛
جلسه گروه اقتصاد مردمی بنیاد تعاون بسیج و جمعی از شرکتهای دانشبنیان کردستان برگزار شد1403/03/21 10:49
1403/03/21 10:30
1403/03/21 10:21
1403/03/21 10:15
گفتگوی با رییس صندوق نوآوری و شکوفایی؛
«تولیدفراسرزمینی» ۱۵ محصول دانشبنیان/ایجاد۱۰۰۰خط تولید در ۱۲ سال1403/03/21 09:54
1403/03/20 11:35
1403/03/20 10:37