واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان ,پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری

رئیس پردیس علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز

از ایده های خلاق حمایت می کنیم

پردیس علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز از فناوران، صاحبان ایده، شتابدهنده ها و سرمایه گذاران برای حضور در این زیست‌بوم به منظور توسعه فناوری و نوآوری در استان خوزستان دعوت به عمل آورده است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری استان خوزستان :دکتر امین خرمیان، رئیس پردیس علم و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، درخصوص توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری در این دانشگاه با ظرفیتهای موجود برای جذب شرکت های دانش بنیان اظهار داشت: دانشگاه شهید چمران اهواز همواره از پیشگامان حوزه نوآوری و فناوری در کشور بوده است. این دانشگاه از جمله نخستین مراکزی است که با راه اندازی مراکز رشد دانشگاهی، سابقه طولانی و درخوری در این حوزه دارد.

وی افزود: در سال جاری، توجه ویژه ای به توسعه این زیست بوم با تکیه بر پتانسیل های استان خوزستان و به ویژه دانشگاه شهید چمران معطوف شده است. خوزستان با دارا بودن صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و انرژی، جایگاهی منحصر به فرد در سطح کشور دارد. به عنوان مثال، این استان نخستین تولید کننده نفت و گاز، دومین تولید کننده فولاد و قطب اصلی تولید انرژی کشور است. 

خرمیان به ظرفیت های طبیعی استان نیز اشاره کرد: یک سوم آب های سطحی کشور در خوزستان جریان دارد و این استان در حوزه کشاورزی نیز یکی از قطب های تولید محصولات متنوع است. 

تمامی این مزیت ها می توانند به عنوان بستری برای رشد شرکت های فناور و دانش بنیان عمل کنند. وی با بیان اینکه خوزستان در دو دهه اخیر کمتر درمسیر توسعه زیست فناوری قرار گرفته، تصریح کرد: از حدود ۱۰ شرکت دانش بنیان کشور، تنها ۱۶۵ شرکت( کمتر از ۲ درصد) در خوزستان فعالند. این در حالیست که صنایع این استان به شدت نیازمند فناوری های نوین هستند. امسال برای نخستین بار در نمایشگاه اینوتکس حضور یافتیم تا با معرفی ظرفیت های دانشگاه و شرکت های فناور، گامی در جهت  رفع این شکاف برداریم

رئیس پردیس علم و فناوری دانشگاه چمران اهواز، برنامه های آتی این مجموعه را بر شمرد: پردیس علم و فناوری با تجمیع خدمات حمایتی نظیر تسهیلات مالی، استقرار ارزان قیمت، منتورینگ و مشاوره های کسب و کاری میزبان ۱۰۰شرکت و هسته فناور است.

هرچند این آمار مطلوب نیست، اما برای رسیدن به جایگاه مطلوب نیازمند توسعه بیشتر هستیم. سابقه مرکز رشد دانشگاهی خرمیان با اشاره به سابقه مرکز رشد دانشگاه گفت: اگرچه پردیس علم و فناوری یک سال پیش تأسیس شد، اما مرکز رشد دانشگاه از سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را آغاز کرده و شرکت های دانش بنیان موفق متعددی را پرورش داده است. 

این موفقیت ها مارا ترغیب می کند تا با برنامه ریزی دقیق تر، نقش خود را در اقتصاد استان تقویت کنیم. فرآیند ارتباط با پردیس وی در خصوص نحوه همکاری با پردیس توضیح داد:«متقاضیان می توانند از طریق سایت دانشگاه و بخش پردیس علم و فناوری، درخواست خود را ثبت کنند. این پردیس در حوزه های فناوری اطلاعات، فنی مهندسی، نفت و گاز، کشاورزی و علوم زیستی و صنایع خلاق از ایده ها استقبال می کند.» 

چالش فرهنگ کارآفرینی خرمیان به ضرورت ترویج فرهنگ نوآوری اشاره کرد:«ورود محدود دانشجویان و اساتید به عرصه فناوری، نیازمند برنامه های توانمندسازی است. برگزاری رویداد های فناورانه، تورهای صنعتی و همکاری با بخش های مختلف، از جمله اقدامات پیش روی پردیس برای رفع این چالش است. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: توسعه زیست بوم فناوذی در خوزستان علاوه بر تلاش های محلی، نیازمند حمایتهای ملی است تا این استان بتواند جایگاه واقعی خودرا در اقتصاد دانش بنیان کشور بازیابد. 

از ایده های خلاق حمایت می کنیم
از ایده های خلاق حمایت می کنیم
از ایده های خلاق حمایت می کنیم
https://stnews.ir/short/4O5Xp
اخبار مرتبط

با اعلام فراخوان «مسیر» صورت گرفت؛

آغاز پذیرش عضویت در مرکز رشد فناوری نخبگان پارک فناوری پردیس

1403/03/21 18:43

در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان؛

جلسه‌ گروه اقتصاد مردمی بنیاد تعاون بسیج و جمعی از شرکت‌های دانش‌بنیان کردستان برگزار شد

1403/03/21 10:49

گفتگوی با رییس صندوق نوآوری و شکوفایی؛

«تولیدفراسرزمینی» ۱۵ محصول دانش‌بنیان/ایجاد۱۰۰۰خط تولید در ۱۲ سال

1403/03/21 09:54

تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: