دکتر فاضل احدی رئیس سازمان علمی، پژوهشی و فناوری بسیج به تشریح خدمات بسیج به نخبگان اقشار مختلف بسیج پرداخت و گفت: سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری زیست بوم فناوری را محور اصلی فعالیت های خود قرار داده و در قالب طرح های مختلف و با همکاری مراکز علمی و پژوهشی استان اردبیل همچون بنیاد نخبگان و دانشگاه ها اقدامات حمایتی قابل توجهی را از نخبگان، پژوهشگران و محققان بسیجی اقشار بعمل آورده است. وی به طرح های مختلف سازمان علمی پژوهشی بسیج اشاره کرد و گفت: طرح شهید چمران، طرح باقرالعلوم، طرح امام صادق(ع) و طرح جهاد علمی از جمله طرح هایی است که سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری در قالب این طرح ها از ایده گرفته تا تولید علمی دانش، تولید محصول و تجاری سازی به بسیجیان اقشار مختلف با ارائه خدمات و تسهیلات مالی از آنها حمایت می کند. رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری از 25 نوع خدمت حمایتی از نخبگان بسیج خبر داد و گفت: مهمترین حمایت بسیج بحث جذب سرمایه گذار برای حمایت از محصولات دانش بنیان است که در این زمینه بنیاد تعاون بسیج با جذب سرمایه گذار از پروژه های کلان علمی حمایت می کند.
در ادامه سرهنگ پاسدارشکر عبدی جانشین فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) در این مراسم به نقش بسیج در عرصه های مختلف اشاره کرد و گفت: بسیج شاهکار و میراث گرانقدر امام راحل برای ملت ایران است. وی با بیان اینکه ما امانتدار میراث امام خمینی(ره) هستیم گفت: امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با تبعیت از نبی مکرم اسلام بسیج مستضعفین را در 5 آذر سال 58 بنیانگذاری کرد تا موتور محرکه انقلاب اسلامی همچنان فعال و پیشرو بماند. وی به موفقیت های روزافزون بسیج اشاره کرد و گفت: امروز کشورهای مختلفی جهان از عراق و یمن گرفته تا کشورهای اروپایی از بسیچ ایران اسلامی الگوبرداری کرده و برابر زیاده خواهی های استکبار قد علم کرده اند. وی به تولید علم در کشور اشاره کرد و گفت: نخبگان بسیج نقش بسزایی در فتح قله های علمی کشور ایفا کرده و جایگاه های مهمی در تولید علم و دانش و فناوری بدست اورده اند. وی با بیان اینکه علم بازدارنده و ثروت آفرین است گفت: طبق اذعان تئوریسین های به نام جهانی ایران از لحاظ تولید علم در جایگاه ویژه جهانی قرار داشته و طی 10 سال اینده به رتبه تک رقمی دست خواهد یافت.
اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این همایش به تبیین آخرین فناوری های روز دنیا پرداخت و گفت: طبق بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی، ما باید امروز روی فناوری هوش مصنوعی متمرکز شویم تا از قافله تکنولوژی های روز و آینده جهان عقب نمانیم. وی خواستار سرمایه گذاری محافل علمی روی هوش مصنوعی شد و گفت: امروز کشورهای توانمند به سمت هوش مصنوعی حرمت کرده اند چراکه در آینده نزدیک تکنولوژی غالب هوش مصنوعی است و همه چیز از نیرو انسانی گرفته تا مدیریت منطبق بر هوش مصنوعی خواهد بود.
وی به مرجعیت علمی آینده اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی بی شک مرجعیت علمی آینده جهان است و غفلت از این موضوع نابخشودنی است وی به جنگ های آینده نیز اشاره کرد و گفت: در آینده نزدیک جنگ بین ابرقدرت ها جنگ ویروس و هک مغزها خواهد بود چراکه تکنولوژی غالب هوش مصنوعی است و هر کشوری در این زمینه عقب بماند شکست ولی حتمی خواهد بود. وی در پایان سخنان خود خواستار جهاد علمی در خصوص هوش مصوعی شد و گفت: مراکز علمی ما باید از هم اکنون روی پروژه های هوش مصنوعی سرمایه گذاری کنند تا با مجهز شدن به آخرین دستاوردهای علمی بشر در آینده حرفی برای گفتن در زمینه هوش مصنوعی داشته باشیم.
رضا علایی از پژوهشگران استان اردبیل، علیرضا صدیفی و عزیزخانی از محققین استان اردبیل در ادامه این همایش به ارائه نقطه نظرات و پیشنهادت چهش علمی استان اردبیل پرداختند.