علمی، پژوهشی و فناوری

تولید ۴۱ درصد گشنیز و ۹۷ درصد رازیانه ایران در همدان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از رشد چشمگیر سطح زیرکشت گیاهان دارویی در استان خبر داد و گفت: سطح زیرکشت این محصولات از سه هزار و ۳۱۴ هکتار در سال ۱۳۸۴ به ۱۱ هزار و ۳۱۶ هکتار در سال جاری رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از همدان :

حجت‌الله شهبازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری علم و فناوری استان همدان با بیان اینکه همدان در کشت دو محصول گشنیز و رازیانه رتبه نخست کشور را دارد، اظهار کرد: میزان تولید سالانه گشنیز در کشور حدود ۲۷ هزار تن است که ۱۱ هزار و ۱۵۵ تن، معادل ۴۱ درصد آن در همدان تولید می‌شود.

وی افزود: در زمینه رازیانه نیز از مجموع تولید هفت هزار و ۸۳۶ تن در کشور، هفت هزار و ۶۳۲ تن معادل ۹۷ درصد در استان همدان برداشت می‌شود که بیانگر جایگاه ممتاز این استان در عرصه گیاهان دارویی است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: در حال حاضر حدود ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیرکشت گیاهان دارویی قرار دارد که بیش از پنج هزار هکتار آن به گشنیز و سه هزار هکتار به رازیانه اختصاص یافته است.

شهبازی با اشاره به اینکه شهرستان‌های نهاوند، تویسرکان و ملایر بیشترین سهم را در تولید دارند، ابراز کرد: گشنیز و رازیانه علاوه بر مصرف غذایی، در صنایع داروسازی، عطرسازی و تولید اسانس کاربرد گسترده‌ای دارند.

وی بیان کرد: کارخانه‌های فرآوری گیاهان دارویی در همدان بخشی از این محصولات را به صورت اسانس و پودر خشک برای صادرات به کشورهایی مانند عراق و ترکیه ارسال می‌کنند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی همدان با تأکید بر لزوم حمایت بیشتر از کشاورزان گفت: با وجود رشد تولید، مشکلاتی مانند کمبود تسهیلات، ضعف در زنجیره بازاریابی و فرسودگی تجهیزات فرآوری همچنان از چالش‌های جدی این بخش به شمار می‌رود.

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/4aQza
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: