در گفتگو با متخصص طب ایرانی مطرح شد؛

روش بهبود حس بویایی بعد از مبتلا شدن به کرونا

یک متخصص طب ایرانی گفت: حداقل ۲۴ هفته هر روز دو بار به مدت ۲۰ ثانیه رایحه ای مثل اسانس گلاب را بو بکشید تا به تدریج حس بویایی برگردد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ؛ دکتر شیر بیگی متخصص طب ایرانی در خصوص کاهش بویایی در اثر کرونا گفت: از بین رفتن حس بویایی یکی از رایج‌ترین عوارض کرونا می‌باشد که تا مدت ها ممکن است این حس برنگردد و بر حس چشایی نیز اثر بگذارد و با حس نکردن طعم غذاها تاثیر جدی و طولانی مدت در کیفیت زندگی افراد برجای بگذارد و باعث افسردگی‌های شدید بشود؛ درحال حاضر بهترین درمان برای بازگشت این حس تمرین بویایی است.

وی ادامه داد: تمرین بویایی شبیه فیزیوتراپی خسته کننده و تکراری است؛ این کار شامل استشمام چندین رایحه قوی دو بار در روز، طی چندین ماه است که به تحریک و بازیابی سیستم بویایی کمک می‌کند.

این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: اگر چند هفته‌ای است که حس بویایی خود را از دست داده‌اید و هنوز برنگشته، آموزش بویایی را شروع کنید. با شروع این تمرین حس بویایی شما به تدریج برمی‌گردد اما توجه داشته باشید که یک باره و با چندبار تمرین امکان بازگشت وجود ندارد.

شیربیگی افزود: در ابتدای کار ممکن است بعضی افراد رایحه‌ها را به صورت واضح حس نکنند، اما به تدریج قدرت تشخیص بویایی بالاتر می‌رود.

وی بیان کرد: برای شروع می‌توانید از رایحه‌ هایی که برایتان آشنا است مثل گلاب، میخک، لیمو، سیب، بِه، اکالیپتوس و یا عطر مورد علاقه استفاده کنید.

شیربیگی با یادآوری اینکه بو کردن رایحه ها یک یا دو بار کافی نیست، تاکید کرد: این پروسه نیاز به صبوری دارد و هر چه تمرین بیشتر باشد، نتیجه بهتری خواهد داشت؛ توصیه می‌شود هر روز دو بار به مدت ۲۰ ثانیه یکی از موارد گفته شده را بو کنند و این تمرین حداقل ۲۴ هفته باید انجام شود تا آرام آرام حس بویایی برگردد.

وی اذعان داشت: هنگامی که این کار را انجام می‌دهید نیاز به کشیدن نفس عمیق نیست، خیلی کوتاه بو بکشید اگر بو را تشخیص ندادید سعی کنید تصور کنید که قبلاً چه بو و طعمی را حس می‌کرده‌اید. این تمرین فقط عمل بوییدن نیست، بلکه نوعی تصور ذهنی از چیزی است که بو و طعم دارد، (مثلا میخک را اگر بو بکشید حس می‌کنید طعم آن در دهان است) بوییدن چیزی که به حافظه یا احساسات متصل است ایده آل است، زیرا مغز نقش زیادی در نحوه درک ما از بو دارد.

جالب است بدانید که برخی از مبتلایان به کرونا نیز از اختلال "پاروزمیا" گلایه دارند اختلالی کاملا ناراحت کننده است و باعث ایجاد بوی جدید و معمولاً ناخوشایند می‌شود.

انتهای پیام/

زمان انتشار: چهارشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۰:۰۰

شناسه خبر: 100417

مطالب مرتبط :
شش بیمارستان استان اصفهان متخصص طب ایرانی دارد/طب ایرانی بعنوان سطح دو ناباروری بیمارستان شهید منتظری نجف‌آباد و امیرالمومنین شهرضا

متخصص طب ایرانی معاونت بهداشت استان اصفهان:

شش بیمارستان استان اصفهان متخصص طب ایرانی دارد/طب ایرانی بعنوان سطح دو ناباروری بیمارستان شهید منتظری نجف‌آباد و امیرالمومنین شهرضا

متخصص طب ایرانی معاونت بهداشت استان اصفهان از حضور متخصصین طب ایرانی و ارائه خدمات طب ایرانی در چهار بیمارستان، سه مرکز جامع سلامت و چهار سلامتکده در شهر اصفهان خبرداد و افزود: در دو بیمارستان شهید منتظری نجف‌آباد و امیرالمومنین شهرضا متخصص طب ایرانی جهت ناباروری و سایر بیماری‌ها و در واقع در این دو بیمارستان طب سنتی ایرانی سطح دو ناباروری این مراکز هستند.

نَزله را درمان کنیم یا رها کنیم؟

نَزله را درمان کنیم یا رها کنیم؟

یک متخصص طب ایرانی بیان کرد: مغز و معده دو عضو خیلی مهم در بدن است که با ضعیف شدن یکی از آنها یا هر دو، دچار تعامل نامناسبی می‌شوند و نَزله یا خلط پشت حلق ایجاد می‌شود که باید درمان شود.

۶۵

استاندار هرمزگان در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا تاکید کرد:

تکمیل روند واکسیناسیون در هرمزگان باید با جدیت پیگیری شود /ضرورت داشتن کارت واکسن برای حضور در کلاس

استاندار هرمزگان در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گفت: از آنجایی که واکسیناسیون راهکار اصلی ایجاد ایمنی جمعی در برابر ویروس کرونا است، ارتباط مستقیم و معناداری بین واکسیناسیون با کاهش مرگ ناشی از کرونا وجود دارد.

بویایی

حس بویایی سریع ترین سیستم هشدار دهنده ما است

محققان موسسه کارولینسکا با همکاری محقق ایرانی خود با استفاده از یک تکنیک جدید قادرند سیستم عصبی مرکزی بویی را به عنوان خطر تشخیص دهند.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب