به گزارش خبرگزاری علم و فناوری تهران بزرگ؛ سر درد بیماری شایعی است که تمامی افراد دچار آن میشوند که در بیشتر موارد نیاز به درمان خاصی ندارد اما در بعضی از موارد بسیار شدید و غیرقابل تحمل میشود و میتواند نشانه بیماری های خطرناک مانند تومور مغزی باشد در نتیجه تشخیص نوع سردرد حتماً باید زیر نظر متخصص باشد و از خود درمانی پرهیز شود تا خطا در آن صورت نگیرد.
سمیه فتعلی متخصص طب سنتی ایرانی با بیان اینکه سر درد تقسیم بندی مفصلی دارد، اظهار کرد: گاهی عوامل بیرونی مثل (ایستادن در آفتاب، باد سرد و یا خستگی) عضو سر را درگیر میکند که منجر به سر درد میشود که با کمی استراحت و یا میل کردن یک نوشیدنی برطرف میشود، گاهی میتواند علت سر درد دستگاه گوارش باشد مانند گرسنه ماندن و یا گاهی اعضای دیگر بدن در ایجاد و یا تشدید سر درد تاثیر میگذارد مثل کشیدگی و گرفتگی عضلانی، تاندوم ها، کمربندی های شانه و گردن و ستون فقرات و همچنین مشکلات زنان نیز میتوانند باعث سر درد شوند که با درمان این موارد سر درد نیز رفع میشود.
وی تصریح کرد: یکی از علت های بسیار جالب سر درد، داروهایی میباشد که استفاده میکنیم، به عنوان مثال فردی که میگرن دارد و از مسکن به طور مداوم استفاده میکند در دراز مدت خود آن مسکن باعث سر درد میشود.
این متخصص طب ایرانی گفت: درمان سر درد بستگی به عامل ایجاد کننده سر درد دارد و برای درمان آن باید منشاء سردرد مشخص شود، مثلا نوعی از میگرن که با حالت تهوع همراه است با درمان دستگاه گوارش سر درد نیز بهبود مییابد.
وی اذعان داشت: سر درد در بعضی اوقات به دلیل عواملی مثل افت قند خون، کم خونی، کم آبی بدن، مشکلات معده، کم خوابی و... باشد در نتیجه افرادی که به صورت طولانی مدت دچار سر درد میشوند حتما باید به پزشک مراجعه کنند تا با آزمایش ها و عکس برداری های لازم منشاء آن شناخته و درمان شود.
توصیه عمومی در خصوص سر درد های معمول و ساده؛
فتعلی بیان کرد: برای درمان سردرد باید خواب کافی و منظم داشت و از مواد غذایی سالم و مناسب استفاده کرد، همچنین از گرسنگی طولانی مدت خودداری کرد.
این متخصص طب سنتی ایرانی اظهار کرد: افرادی که با سروصدا، نور و بو دچار سردرد میشوند و یا سر دردشان تشدید میشود دچار ضعف مغز هستند و برای رفع سر درد باید با خوردن مقویجات به طور مداوم و خواب کافی مغز را تقویت کنند مثل شیر بادام و مویز.
وی بیان کرد: بعضی خوراکی ها در ایجاد و تشدید سر درد نقش موثری دارند، مثل پیاز، سیر خام، پنیر لیقوان، مصرف زیادی خرما، شیر، حبوبات و یا بعضی سبزهای تند مثل شاهی و ترخون که در افراد مستعد ایجاد سر درد میکند و افرادی که با مصرف این قبیل موارد دچار سر درد میشوند که باید از مصرف آنها برای مدتی پرهیز کنند تا درمان شوند و اگر بعد از مصرف مجدد دچار سر درد شدند باید به پرشک مراجعه کنند.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: بهتر است برای مدتی غذاهای سبک مصرف کنند حتی اگر دستگاه گوارش آنها اجازه میدهد مدتی از سوپ و یا آش سبکی که با سبزیجات ساده، بلغور، جو و یا برنج تهیه شده استفاده کنند تا اثر آن را مشاهده کنند.
فتعلی در پایان گفت: از سیب نباید غافل شد چون دارویی بسیار مفید برای سر درد است هم میتوان خود سیب را میل کرد هم آب سیب یا فالوده سیب را استفاده کرد.
انتهای پیام/
زمان انتشار: یکشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۵:۱۳
شناسه خبر: 100721