به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان البرز، بیماریهای عفونی واگیر دار از قدیمی ترین دشمنان سلامت بشر هستند. همه گیری های بزرگ ایجاد شده توسط برخی از این بیماریها در سالیان گذشته خسارات سنگینی بر جامعه بشری وارد کرده است.
در سالیان اخیر بیماری های زیادی از جمله تب مالت، آنفولانزا، بیمارهی های گوارشی (اسهالی)، سالک، هاری، ایدز و هپاتیتهای ویروسی، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و خصوصاً کرونا در سطح دنیا شیوع پیدا کرده است و بشر با آنها دست و پنجه نرم می کند. علیرغم پیشرفت های شگرف علم پزشکی در زمینه های پیشگیری و درمان بیماریهای واگیر متاسفانه هنوز هم بیماریهای عفونی با قابلیت ایجاد اپیدمی به عنوان یک مشکل بهداشتی در سراسر جهان مطرح هستند.
برای مدیریت صحیح کنترل بیماریهای واگیر اطلاعات جامع و به روز در خصوص آنها مورد نیاز است و ابزار تامین این اطلاعات نظام مراقبت بیماریها می باشد .
ارتقای سلامت در بر گیرنده سه فاکتور اساسی آموزش سلامت، حفاظت از سلامت و پیشگیری از بیماری می باشد که بدون برنامه ریزی موزون، هماهنگ، همزمان و برابر برای هر یک از موارد ارتقای سلامت در سطح جامعه با مشکلات اساسی مواجه خواهد بود.
واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها به عنوان یکی از واحدهای تخصصی مرکز بهداشت می باشد که مسئولیت پیشگیری و کنترل بیماریها در سطح شهرستان را عهده دار می باشد و در زمینه چگونگی الگوی توزیع بیماریهای شایع از نظر اتیولوژی، توزیع مکانی، زمانی و به خصوص بار بیماری (Burden of Disease) و عوامل موثر بر آن بررسی و مطالعه نموده، تا بتواند به عنوان عضوی از پیکر مرکز بهداشت، هماهنگ و همپا با سایر اعضاء و بخشهای موثر با بهره گیری از توان تخصصی خود در تحقق اهداف بهداشتی کشور به نحو شایسته ایفای نقش کند.
برخی از اقداماتی که میتوان در این زمینه انجام داد عبارتند از :
- آموزش و ایجاد حساسیت جهت پرسنل بهداشتی و عموم مردم در زمینه بیماری
- آموزش و حساس سازی پرسنل بهداشتی و عموم مردم در زمینه لزوم پیگیری و مراقبت
- سروواکسیناسیون در اسرع وقت و پیگیری ادامه درمان توسط مراکز پیشگیری ودرمان
- برگزاری جلسات توجیهی فصلی برای مسئولین پیشگیری مراکز در زمینه دستورالعملهای جدید و حفظ نمودن حساسیت آنها در مورد مراقبت به موقع موارد
- گزارش فوری موارد مشکوک انسانی و بررسی اپیدمیولوژی مورد
- گزارش موارد مشکوک حیوانی به اداره دامپزشکی جهت بررسی موارد و تهیه نمونه
- برگزاری جلسات هماهنگی با ارگانهای درگیر در این زمینه جهت همفکری و گزارش فعالیتها
- اتلاف سگهای ولگرد به عنوان یکی از عوامل خطر در زمینه بروز بیماری های مشترک
شایسته است که با مد نظر قرار دادن تدابیر لازم در این زمینه مسئولان و شهروندان با همیاری و همکاری، آنچنان که شایسته و بایسته است به جلوگیری و مقابله با شیوع این بیماری ها پرداخته و زمینه را در جهت بهبود روند درمان و توسعه ی خدمات بهداشتی فراهم نمایند.
انتهای پیام/
زمان انتشار: شنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۱:۵۰
شناسه خبر: 105428