به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان البرز، غلظت خون موجب کند شدن جریان خون در رگها و قلب می شود و احتمال ایجاد لخته های خونی را بالا می برد. به دنبال آن مشکلاتی مثل گر گرفتگی دست و پا، افزایش فشار خون، خون ریزی از بینی، بزرگ شدن کبد و طحال، آمبولی ریوی، سکته های قلبی و مغزی روی می دهد.
بین افراد این تصور شایع است که اگر رنگ خون تیره باشد، فرد مبتلا به غلظت خون است. اما این تصور اشتباه است و لزوماً خون تیره نشانه غلظت خون نیست. خونی که در سرخرگ ها جریان دارد، شفاف و قرمز رنگ است و خون سیاهرگ ها به دلیل فضولات سلولی و اکسیژن پایین تیره رنگ است.
چرا مبتلا به غلظت خون می شویم؟
- عدم تحرک و ورزش
- خوردن غذاهای غلیظ مانند پنیر پیتزا، گوشت های فریزری، گوشت شتر، شتر مرغ، تخم مرغ بسیار پخته شده
- استعمال سیگار و دخانیات
- افراد چاق مستعد غلظت خون، فشار خون بالا و چربی خون هستند.
- مصرف هم زمان غذاها با مزاج های مختلف، غذا با مزاج سرد با غذای چرب و شیرین، باعث ایجاد چربی خون، نارسایی کبد و ابتلای فرد به غلظت خون می شود.
علائم غلظت خون
- احساس خستگی بدون علت که به دلیل کمبود اکسیژن دریافتی سلولها رخ می دهد.
- چهره گلگون
- قرمزی چشم
- اختلال در تمرکز و توجه
- اختلال و دردهای قاعدگی
- خواب آلودگی
- تاری دید
- نفس نفس زدن
- کبودی انگشتان دست، زبان و لب
- تیرگی لبها به خصوص با انجام فعالیت بدنی
- اختلال در هوشیاری
عوارض غلظت خون
- خستگی
- افزایش احتمال لخته خون و آمبولی ریه
- تاری دید
- افزایش خطر سکته مغزی یا قلبی
- کند شدن حرکت خون در رگها
- افزایش فشار خون
- خارش پوست
- خونریزی از بینی
- سردرد و سرگیجه
- گرفتگی و مور مور شدن دست و پا
درمان غلظت خون
رژیم غذایی نادرست یکی از دلایل افزایش غلظت خون است. برای کاهش غلظت خون باید غذاهای غلیظ را از رژیم غذایی حذف کرد. غذاهایی مانند:
- دیزی و آبگوشت (دیزی همراه با لوبیا، نخود، رب گوجه …)
- حلیم، کله پاچه، آش رشته
- گوشت گاو، جگر سیاه، دل و قلوه
- ماکارونی، لازانیا، پنیر پیتزا
- انواع سس و کنسرو
- شیرینی، کیک، بیسکویت و فرآوردههای مشابه
- نان بدون سبوس
- سوسیس، کالباس و فست فود
- غذاهای سرخ کردنی
انتهای پیام/
زمان انتشار: جمعه ۱۱ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۷:۳۲
شناسه خبر: 105639