دکتر مسعود امامی نژاد در گفتوگو با خبرنگار علم و فناوری گیلان با اشاره به جوانی و افزایش جمعیت اظهار کرد: دانشگاهها، نخبگان و مسئولان باید بهصورت عملی در راستای فرهنگسازی برای افزایش جمعیت مثل حمایت دوران بارداری،حمایت از فرزندان متولدشده،ترغیب زوجها به فرزند آوری و... گام بردارند.
وی افزود: عدم اشتغال پایدار برای تأمین معیشت زندگی و مسکن، شرایط سخت اقتصادی و نبود مشوقهای مطلوب برای حل مشکلات خانوادهها ازجمله دلایل و عوامل کاهش تمایل به فرزند آوری است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا ازجمله معایب تکفرزندی را تمایل به پرتوقع بودن، ایجاد تکبر و عزتنفس توخالی،سرکش شدن زودهنگام،کنترل و مدیریت کمتر احساسات،مهارت ارتباطی ضعیفتر،وابستگی به والدین و انزوا دانست.
دکتر امامینژاد، نقش دانشگاههای علوم پزشکی و غیرپزشکی در حوزه جامعه شانسی و روانشناختی و فرهنگسازی برای افزایش جمعیت را در فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی،آموزش مهارتهای دوران ازدواج و فرزند آوری عنوان کرد.
وی گفت: مسئله ناباروری و درمان بهموقع، عدم ارتقای سواد بهداشتی و جریان سازی گفتمان افزایش جمعیت و توجه به مسائل روانشناختی و اجتماعی از عمدهترین دلایل این موضوع مهم است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا بابیان اینکه اعتبارات پژوهشی خوبی برای مسئله رشد جمعیت و حمایت از پایاننامههای دانشگاهی و حوزوی وجود دارد تصریح کرد: اهمیت نقش و جایگاه مراکز علمی و پژوهشی در فرهنگسازی در همه زمینهها و اختصاص اعتبارات پژوهشی و مشوقهای اجتماعی و اقتصادی درزمینهٔ رشد جمعیت میتواند نقش بسزایی ایفا کند.
زمان انتشار: سه شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۰:۰۰
شناسه خبر: 106951