علم و فناوری گزارش می‌دهد؛

نخستین رویداد معلم فکور برگزار شد

نخستین رویداد معلم فکور با محوریت صلاحیت و شایستگی‌های فرهنگیان، وظایف فرهنگیان و نقش فرهنگیان در تحول و پیشرفت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان تهران؛ معلم فکور گروهی متشکل از فرهنگیان است که باهدف توانمندسازی و ارتقای فرهنگیان در بعد تخصصی در حوزه دانش و مهارت عمومی و حرفه‌ای آنها  و پیشرفت، تحول و کمک به حل مسائل و مشکلات وزارت آموزش‌وپرورش، فعالیت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی انجام می‌دهد.

نخستین رویداد معلم فکور به همت گروه معلم فکور و با همکاری خانه نخبگان بسیج استان تهران، با حضور اسماعیل حشمتی مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان تهران، سيد حامد قریشی معاون علمی، پژوهشی و فناوری سازمان بسیج فرهنگیان و جمعی از فعالان علمی، آموزشی و فرهنگی آموزش‌وپرورش برگزار شد.

امیرحسین پوربخشی سرپرست گروه معلم فکور در گفتگو با خبرنگار علم و فناوری در این باره گفت: این رویداد در سه محور صلاحیت و شایستگی‌های فرهنگیان، وظایف فرهنگیان و نقش فرهنگیان در تحول و پیشرفت برگزار می‌شود و یکی از بخش‌های این رویداد، نمایشگاهی از کتاب‌ها، مقالات و دستاوردهای شخصی و تشکل‌های فرهنگیان بود که در قالب پوستر در ابتدای مراسم به نمایش گذاشته شد.

 او بیان کرد: این رویداد قرار است در سراسر کشور در استان‌های بزرگ به‌صورت غیرمتمرکز و جداگانه برگزار شود که این رویداد در استان تهران به‌عنوان افتتاح این طرح برگزار گردید که در محورهای آن برنامه‌های گروه درباره فعالیت‌هایی که قرار است در آموزش‌وپرورش صورت گیرد معرفی می‌شود.

پوربخشی عنوان کرد: از برنامه‌های جانبی این رویداد، برگزاری جلسات هم‌اندیشی درباره مشکلات آموزش‌وپرورش است که به‌صورت مجازی صورت می‌گیرد و در نهایت ما به دنبال این هستیم که سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش اجرا گردد و به الگوی مدرسه صالح برسیم.

اسماعیل حشمتی مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان تهران در این مراسم با اشاره به سه کارکرد علم گفت: کارکرد اول علم، شناسایی و حل مسئله است و دومین کارکرد مهم که متأسفانه کم‌رنگ واقع شده پیش‌بینی مسائل آینده و تلاش برای پیشگیری آنها و یا کمک به تسریع اتفاقات خوب با روندهای مثبت است.

او افزود: اگر آموزش‌های معلمان و شیوه‌های تربیتی مسیر غلطی را طی می‌کند و در آینده به‌جای نامطلوب می‌رسیم، باید این کارکرد علم خود را نشان داده، شیوه‌ها، ساختارها و رویه‌ها را اصلاح کند.

حشمتی بیان کرد: کارکرد سوم علم مهم‌ترین آن است و اساساً دانشگاه‌های سطح ۴ و ۵ دنیا در این موضوع کار می‌کنند. مسئله اساسی این کارکرد این است که وضع مطلوبی به‌عنوان آرمان در نظر گرفته می‌شود و برای رسیدن به آن برنامه‌ریزی صورت می‌گیرد؛ اما نه صرفاً برای حل مسئله و یا برای پیشگیری مسائل آینده، بلکه برای اینکه بتوانیم در حوزه مشخص سرآمد باشیم.

او با اشاره به نقش این کارکرد در آموزش‌وپرورش ادامه داد: آموزش‌وپرورش در بحث تعلیم‌وتربیت باید به یک انسان مطلوب برسد که این انسان باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد  و در جهان‌بینی‌های مختلف متفاوت است هرچند که اشکالاتی هم وجود دارد. در سند تحول بنیادین به این ویژگی‌ها اشاره شده و دستیابی به آنها نیاز به برنامه‌ریزی، تغییر و یا اصلاح ساختار، سبک و شیوه جدید آموزشی دارد.

مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان تهران عنوان کرد: حوزه تربیتی و آموزشی نقشی کلیدی دارد؛ چراکه وقتی در هر حوزه دیگری ریشه‌یابی صورت می‌گیرد بخش قابل‌توجهی دلایل به سرمایه انسانی که بخشی از آن مدیریت نادرست استفاده از منابع برمی‌گردد و ریشه و نهال‌های این سرمایه‌ها در نظام آموزشی و تربیتی شکل می‌گیرد. اگر خوب به نظام‌های آموزشی و تربیتی موفق نگاه کنیم یک بخش کوچکی شغل است که شاید خیلی هم پررنگ نباشد، نحوه تعامل نحوه ارتباط در جامعه نحوه حل مسئله نحوه اداره یک زندگی موضوعاتی کلیدی است که در آموزش‌وپرورش باید ساخته شود و متون درسی به ما نشان می‌دهد که چقدر به آن انسان مطلوب نزدیک شده‌ایم.

او فعالان حاضر در مراسم را مورد خطاب قرارداد و خاطرنشان کرد: امروز با سؤالاتی اساسی در حوزه تربیت و آموزش مواجه هستیم در زمینه تربیت و آموزش نقش شما به‌عنوان شبکه ساز مردمی که تخصص هم دارید؛ یعنی هم معلم هستید و هم در رشته خودتان مثل آموزش ابتدایی برنامه‌ریزی آموزشی و...تخصص دارید، این سؤالات الگویی است که پاسخ آن را می‌توان به‌عنوان راهکار به مجموعه‌های سیاست‌گذار رساند؛ زیرا شما با درک مسئله بهتر می‌توانید برایان راهکار ارائه کنید.

حشمتی در پایان با اعلام حمایت از فعالیت‌های خلاق و نوآور گفت: نوآوری‌های اجتماعی در حوزه آموزش‌وپرورش به‌ویژه صنایع خلاق، بازی‌سازی و کتاب‌های کودکان با موضوعات تربیتی توسط ما حمایت شده و این موارد را می‌توانید از طریق مسئول گروه معلم فکور به ما برسانید تا الگویی تکثیرشونده باشد.

گفتنی است؛ در این مراسم شاخص‌های الگوی مدرسه صالح معرفی گردید تا برای فعالان این حوزه نقشه راهی باشد که بتوانند در تحقق آن گام بردارند و در پایان نیز از فعالان این حوزه تقدیر به عمل آمد.

 

پایان پیام

زمان انتشار: سه شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۹:۴۱

شناسه خبر: 107768

مطالب مرتبط :
ی

مدرسه، اساس و رکن اصلی سند تحول بنیادین است

"حجت الاسلام موسوی امام جمعه شهرستان دهلران"درآیین افتتاحیه دبستان دخترانه تمدن سازان عنوان کرد؛مدرسه، اساس و رکن اصلی سند تحول بنیادین است و پیشرفت و آبادانی کشور در ظل آموزشهای دینی،تربیتی و علمی دانش آموزان است.

حل مشکلات آموزش‌وپرورش

علم و فناوری گزارش می‌دهد؛

معلمانی که به دنبال حل نظام مسائل آموزش‌وپرورش هستند

گروه معلم فکور متشکل از معلمانی از سراسر کشور است که در راستای حل نظام مسائل آموزش‌وپرورش فعالیت‌های علمی و پژوهشی انجام می‌دهند.

۱۳

مدیرکل ‌آموزش و پرورش مازندران:

طرح تربیت دانش ‌آموزان در سند تحول بنیادین به خوبی بیان شد

مدیرکل ‌آموزش و پرورش مازندران،گفت: طرح تربیت دانش ‌آموزان در سند تحول به خوبی بیان شده و در این زمینه نیاز به اجرای الگو داریم.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب