با جستجوی معکوس، صحت و سقم یک تصویر را بیابید

جستجوی معکوس، یکی از روش‌های جستجو در گوگل است، که می‌توان با استفاده از یک تصویر، به دنبال عکس‌های مشابه و یا کسب اطلاعات بیشتر از آن تصویر در فضای اینترنت پرداخت و از صحت و سقم آن تصویر مطمئن شوید.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان بوشهر؛ یکی از ابزارهای که جریان‌های سیاسی مختلف، احزاب فکری مختلف و حتی جریان‌های منحرف دینی و افراد سودجو در فضای مجازی روی آن کار می‌کنند، بازار شایعات است که به صورت جدی روی آن کار می‌کنند و از هیچ دروغ و تهمتی هم ابایی ندارند و تنها با نشر یک تصویر به راحتی می‌توانند افکار مردم را به هم بریزند و نتیجه را آنطور که مدنظرشان است تغییر دهند.

بارها در فضای مجازی شاهد نشر تصاویر از هنرمندان یا سیاسیون و وقایع سیاسی بوده‌ایم که به راحتی تشخیص راست یا دروغ بودن آن برای عموم افراد ممکن نیست و همیشه این سوال مطرح می‌شود که «چگونه باید به حقیقت دست یابیم و با جستجو در اینترنت منبع اصلی تصویر را بیابیم؟» برای یافتن پاسخ این سوال می‌توانیم از جستجوی معکوس استفاده کنیم.

جستجوی معکوس چیست؟

یکی از روش‌های جستجو در گوگل که احتمالا نامش را شنیده باشید، جستجوی تصویری معکوس است که می‌توان با استفاده از یک تصویر، به دنبال عکس‌های مشابه و یا کسب اطلاعات بیشتر از آن تصویر در فضای اینترنت پرداخت. مثلا می‌توانید محل یک تصویر از بنای تاریخی که نمی‌دانید از کجا گرفته شده را متوجه شوید.

جستجوی تصاویر و مقایسه آن‌ها در شبکه گسترده اینترنت و با استفاده از موتور جستجوگر گوگل بر پایه دو مسیر کلی یافتن منبع اصلی عکس و یا موارد مشابه با آن صورت می‌پذیرد. جستجوی منبع اصلی یک تصویر و یا موارد مشابه آن به‌صورت مستقیم از طریق شبکه اینترنت از سادگی بسیاری برخوردار بوده و نیازمند انجام اقدامات فراوان نمی‌باشد. فرض کنید که برای مشاهده نوشته‌ای به وب‌سایتی مراجعه کرده، اما تصاویر موجود در مطلب بسیار آشنا به نظر می‌آیند، حال چگونه می‌توان منبع اصلی عکس‌ها را جستجو کرده و از این مهم آگاهی پیدا کرد؟ پاسخ بسیار ساده است.

برای این منظور ابتدا بر روی تصویر مورد نظر در قالب وب‌سایت مربوطه یک مرتبه کلیک راست کرده و سپس از طریق منوی به نمایش در آمده گزینه Copy image location را انتخاب نمایید (مبنای توضیحات بر پایه مرورگر فایرفاکس گردآوری گشته‌اند).

 

مرورگر کروم

اگر علاقه مند به جستجوی معکوس تصاویر در زمان وب گردی هستید (بدون نیاز به ذخیره تصویر در ابزار)، پیشنهاد می کنیم از مرورگر کروم در آیفون کمک بگیرید.

به این ترتیب عمل کنید:

۱- ابتدا مرورگر کروم را با مراجعه به فروشگاه اپلیکیشن اپل (App Store) نصب نمایید.

۲- بعد از اتمام پروسه نصب، به صفحه وبی که تصویر مورد نظر شما در آن قرار دارد مراجعه کنید.

۳- روی تصویر ضربه زده و انگشت یا قلم را روی آن نگه دارید تا منوی مربوطه ظاهر شود؛ بعد از این گزینه Search Google For This Image را مشاهده خواهید کرد. برای شروع پروسه جستجو در گوگل روی این گزینه ضربه بزنید.

در صورتی که تصویر از قبل روی دستگاه ذخیره شده می توانید گام های زیر را دنبال کنید:

۱- به آدرس images.google.com مراجعه کنید.

۲- روی آیکن منو که در بالا و گوشه سمت راست قرار گرفته ضربه بزنید (همان آیکن سه نقطه).

۳- حال روی گزینه Request Desktop Site ضربه بزنید.

۴- در نوار جستجو آیکنی که به شما اجازه می دهد تصویر را آپلود یا URL آن را تعریف کنید، ظاهر خواهد شد.

مرورگر گوشی هوشمند

اما مشکل اینجاست که تنظیمات جستجوی معکوس تصویر در ابزارهای هوشمند فعال نیست .در این ویدئو نحوه فعال سازی تنظیمات جستجوی معکوس تصویر در ابزارهای هوشمند را ملاحظه کنید.

جمع بندی

برای جستجوی معکوس روش‌های دیگری هم وجود دارد اما بر حسب نیاز اکثر افراد، که با این مرورگر سروکار دارند به آموزش جستجوی معکوس در مرورگر کروم با گوشی و کامپیوتر اکتفا کردیم به امید اینکه از این به بعد به راحتی با شیوه جستجوی معکوس منابع تصاویر را جستجو کرده و ابهامات برطرف شود و از صحت و سقم منابع تصاویر مطمئن شوید.

آیا شما از روش‌هایی دیگر برای جستجوی معکوس تصاویر استفاده می‌کنید؟ آیا در جستجوی معکوس با مشکل مواجه شده‌اید؟ نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

انتهای پیام/حسینی مفرد

زمان انتشار: شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۳:۲۹

شناسه خبر: 85285

مطالب مرتبط :
۷

نتایج یک بررسی امنیتی و بنابر اعلام بنیاد موزیلا،

باگ مرورگر فایرفاکس تایید شد

نتایج بدست آمده از یک بررسی امنیتی بتازگی مشخص کرد، حفره‌ای خطرناک در مرورگر اینترنتی فایرفاکس موجب می‌شود تا هکرها بتوانند از طریق شبکه‌های وای فای به محتوای این مرورگر دسترسی یابند.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب