تحول در نظام آموزش مجازی محسوس است

بسیاری از رشته های دانشگاهی کاربردی و نیازمند تخصص و آموزشهای عملی هستند و با وجود مشکلات یک سال اخیر در حوزه آموزش مجازی ، تحول در نظام آموزش مجازی دانشگاهها بشدت احساس می شود .

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان ایلام ، شیوع ویروس کرونا طی یکسال اخیر ، نه تنها در حوزه اقتصاد ، سلامت و کسب و کار مشکلات عدیده ای را برای اقشار مختلف مردم به بار آورد  ، بلکه در حوزه آموزش و پژوهش نیز آسیب های بسیاری را بر فراگیران وارد کرد . استمرار تعطیلی دانشگاهها در اوایل تشدید کرونا در کشور ، پاسخگو نبودن ظرفیت فضای مجازی  برای آموزش دانشجویان و دانش آموزان و مشکلات این چنینی سبب شد تا نارضایتی دانشجویان از وضعیت سیستم آموزش مجازی ، دغدغه بسیاری از مسئولان دانشگاهی باشد .

برگزاری آزمونهای الکترونیکی و مجازی در دانشگاههای کشور و وضعیت سیستم نمره دهی و مشکلات دانشجویان ، خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری استان ایلام را بر آن داشت تا با 2 نفر از دانشجویان استان ایلام به گفتگو بپردازد .

بحران مدیریت در شرایط بحران

خانم" ک " که در ترم سوم دانشگاه مشغول به تحصیل است ، بحران مدیریت در شرایط بحران را از مشکلات اصلی سیستم آموزش دانشگاهها عنوان کرد و اظهار داشت : هر انسانی بر این امر واقف است که در شرایط بحران و به عبارتی روز مبادا ، بهترین راه و چاره را انتخاب کند ، اما در نظام آموزشی به محض شیوع ویروس کرونا ، تا هفته ها هیچ خبری از مدیریت صحیح آموزش نبود و استمرار تعطیلی دانشگاهها در صدر روشها و راهبردهای کنترل این ویروس ، در بین دانشگاهها جای گرفت .

وی ، با بیان اینکه عدم وجود زیرساخت های لازم یکی از معضلات اصلی یکسال اخیر در سطح دانشگاهها بوده است عنوان کرد : هرچند که زیرساخت های مناسب اصلی اساسی برای استفاده بهینه و حداکثری از آموزش مجازی است ، اما ناکارآمدی آموزش مجازی ، کیفیت پایین آموزش ، عدم ارزیابی صحیح از وضعیت دانشجو و سیستم نمره دهی دانشگاهها از دیگر مشکلاتی بود که بخش بزرگی از آنها دامنگیر دانشجویان شد.

این دانشجو اذعان کرد : آموزش مجازی نشان داد که باید در تمامی بخش ها مدیریت بحران را در نظر داشته باشیم ، چراکه در مقاطع مختلفی از مدرسه ، دانش آموزان آموزشهایی از قبیل مقابله با زلزله ، کمک های اولیه ، امداد رسانی ، آمادگی دفاعی و بسیاری از موارد دیگر را فرا می گیرند ، اما شیوع ویروس کرونا منجر شد تا دانش آموزان ، دانشجویان و اساتیدی که سالهای متمادی چهره به چهره مشغول تدریس و فراگیری علم بوده اند و شیوه آموزش حضوری را بصورت روتین انجام داده اند ، به یکباره نیازمند آموزش از راه دور و فاصله گذاری باشند که پذیرش آن برای بسیاری از اساتید و فراگیران مشکل بود .

خانم "ک " اظهار کرد : یکی از عمده ترین مشکلاتی که در این بین وجود داشته و شاید مهم ترین مشکل دانشجویان بوده ، سیستم نمره دهی است ، چراکه در آزمون مجازی هیچگونه روشی برای کشف تقلب وجود ندارد و اصلاً مشخص نیست که شخص دانشجو مشغول آزمون است یا فردی مسلط به درس مربوطه پاسخگوی سوالات است ، که این امر سبب شده تا نمره واقعی دانشجو مشخص نشود و به نحوی ناعدالتی در بین دانشجویان به تبع آزمونهای مجازی حاکم شود .

روند نامناسب آزمونهای برخط و سیستم نمره دهی دانشگاهها

آقای " ت " از دیگر دانشجویان استان ایلام است که در این گفتگو با گله مندی شدید از کیفیت پایین آموزش مجازی عنوان کرد : انتقال مطالب چه از سوی مدرس و چه از سوی دانشجو با کیفیت و  بازده بسیار پایین صورت می گیرد.

وی ، با بیان اینکه مسئولان جلسات ستاد کرونا و آزمونهای استخدامی را بصورت حضوری برگزار می کنند ، اما در بحث آموزش خصوصاً در رشته های تخصصی و فنی هیچ مسئولی به فکر دانشجویان نیست عنوان کرد : بسیاری از واحد های درسی عملی بوده و نیازمند کار عملی و تحقیقاتی است و مشکلاتی چون قطعی های مکرر اینترنت ، عدم دسترسی به اینترنت پرسرعت خصوصاً در مناطق دور افتاده استان و مشکلاتی از این قبیل ضربات جبران ناپذیری را متحمل دانشجویان خواهد کرد .

ایشان با بیان اینکه حوزه کتاب می بایست در فهرست گروه اول مشاغل ستاد کرونا قرار می گرفت اظهار کرد : محدودیت های کرونایی نه تنها آموزش حضوری را به تعطیلی کشاند ، بلکه عدم فعالیت مراکز فروش کتاب های درسی و تعطیلی کتابخانه ها از دیگر مشکلاتی بود که دانشجو را بدلیل نداشتن منابع کتابخانه ای در حالت سردرگمی قرار داد .

 آقای" ت " در بخش دیگری از اظهارات خود به هزینه های دریافتی دانشگاهها اشاره کرد و اظهار داشت : با توجه به عدم برگزاری آموزشهای مجازی و بیکاری تعداد کثیری از دانشجویان شاغل در بخش خصوصی ، متاسفانه رفتار دانشگاهها با دانشجویان مناسب نبوده و تهدیدهایی همچون عدم دسترسی به سامانه آزمون و حذف ترم مربوطه ، مشکلات دانشجویان را دوچندان کرد .

وی افزود : آزمونهای برخط و سیستم نمره دهی نیز روند مناسبی را در پیش نگرفته ، چراکه تقلب های مجازی ، فاکتور گرفتن دانشجویان توسط تعدادی از اساتید جهت اعمال نمره های بالا ، نمره های غیر متعارف به برخی از دانشجویان ، نابودی معدل تعدادی از دانشجویان به جهت دسترسی مناسب به فضای مجازی و محدودیت های سیستم برخط ، سیستم آموزش مجازی و نمره دهی دانشگاهها را با چالشهای متعددی روبرو کرد .

دانشجوی ایلامی در پایان اظهارات خود با بیان اینکه شاید برای عده ای از دانشجویان خصوصاً دانشجویان شاغل ، نمره و مدرک ملاک بوده و سیستم آموزش مجازی بیشتر از سایرین مورد پسند این افراد باشد ، اما بسیاری از رشته های دانشگاهی کاربردی بوده و نیازمند تخصص و آموزشهای عملی هستند و با وجود مشکلات یک سال اخیر در حوزه آموزش مجازی ، تحول در نظام آموزش مجازی دانشگاهها بشدت احساس می شود .

انتهای پیام

خبرنگار : فرشته نیازی

زمان انتشار: دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۴:۳۳

شناسه خبر: 93657

مطالب مرتبط :
هشت ایده برگزیده اولین ایده شو حل مسائل آموزشی در بستر آموزش مجازی

توسط دانشگاه پیام نور استان اصفهان؛

ایده های منتخب اولین ایده شو حل مسائل آموزشی در بستر آموزش مجازی تقدیر و جهت کاربست معرفی شدند

تعداد هشت ایده منتخب اولین ایده شو حل مسائل آموزشی در بستر آموزش مجازی با مشارکت ایده پردازان آموزش و پرورش و آموزش عالی تقدیر و جهت کاربست معرفی شدند.

اولین ایده شو حل مسائل آموزشی در بستر آموزش مجازی برگزار می شود

توسط دانشگاه پیام نور استان اصفهان؛

اولین ایده شو حل مسائل آموزشی در بستر آموزش مجازی برگزار می شود

اولین ایده شو حل مسائل آموزشی در بستر آموزش مجازی با همکاری واحد پژوهش، کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه پیام نور استان اصفهان برگزار می شود.

۰۰۲۲۵

ثبت جهانی سومین اختراع پژوهشگران سمنانی

دکتر علی عموزاده با مشارکت دیگر محققان در دانشگاه سمنان موفق به ثبت نهایی اختراع «غشای نانوکامپوزیتی در پیل سوختی متانول مستقیم» در اداره ثبت اختراعات آمریکا شدند.

ی

تزریق پلاسما به ۱۰۰ بیمار کرونایی در ایلام

رئیس سازمان انتقال خون استان ایلام اظهار کرد : خوشبختانه پلاسمای خون بهبودیافتگان کرونا به بیماران در استان ایلام تا کنون توانسته به حدود ۱۰۰ نفر از بیماران تزریق شود و بهبودی این دسته از بیماران را به همراه داشته باشد .

دانشجویان

برشی از مشکلات دانشجویان/از غذاهای سلف تا سردی خوابگاه ها

هر دانشجویی که وارد دانشگاه می شود با یک سری از مشکلات از جمله پایین بودن کیفیت غذا، اتاق ها و کلاس های سرد مواجه می شود.

ی

بیانیه سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام در پی ارتحال حضرت آیت الله محمد یزدی

سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام در پی ارتحال "حضرت آیت اله محمد یزدی(رحمه الله علیه)" بیانیه ای صادر کرد .

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب