به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از شیراز، مشاغل خانگی با توجه به اهمیتی که در اقتصاد کشور دارد، همواره مورد توجه مسئولان اقتصادی کشور بوده است. این موضوع به ویژه در محلات کمتر برخوردار میتواند منبع تامین مالی مناسبی برای خانوار باشد. بانوان خانوار با توجه به وقت آزادی که در منزل دارند میتوانند با روی آوردن به سمت مشاغل خانگی، خانواده را در تامین مالی یاری کنند. به همین جهت در راستای حمایت از بهبود سطح معیشت، کاهش بیکاری و بهبود خوشههای کسب و کار، دفتر تسهیلگری و توسعه محلی محلات شریف آباد و سهل آباد با مدیریت سرکار خانم راحله قرقانی و به کمک کارشناسان خود از جمله کارشناسان حقوق و اقتصادی جناب آقای فرشاد حسینی و خانم ستاره زارع، اقدام به شناسایی و جمعآوری اطلاعات متقاضیان به خصوص زنان خودسرپرست نموده است تا با حمایت نهادی و اجتماعی از این قشر، در جهت توانمندسازی آنان گام بردارد.
یکی از مشاغل خانگی موفق در محله شریفآباد، کسب و کار پرورش گیاهان آپارتمانی خانم کاویانی میباشد که با نام گلخانه بهشت محصولات خود را به بازاراعرضه میکند.
وی که به صورت اتفاقی با این کسب و کار آشنا شده، در حال حاضر از این طریق درآمدزایی میکند و توانسته چند کارآموز نیز به خدمت بگیرد. طی بررسیهای دفتر تسهیلگری و توسعه محلی شریفآباد از مشاغل خانگی، وی شناسایی شده و برنامه های حمایتی از ایشان مورد توجه دفتر قرار گرفت. در این راستا جهت تاکید بر اهمیت مشاغل خانگی و نقش آن در تامین مالی خانوار، مصاحبه ای با خانم کاویانی صورت گرفت که در ادامه متن مصاحبه آورده شده است:
** * یک بیوگرافی مختصر از خودتان ارائه دهید.
بنده سمیه کاویانی، 39 ساله هستم. حدود 5 سال است که وارد حوزه پرورش گیاهان آپارتمانی شدهام. تحصیلات پرستاری دارم و قبلا در این حرفه مشغول به کار بودم. شرایطی پیش آمد که ناخودآگاه به سمت پرورش گیاهان آپارتمانی هدایت شدم و در حال حاضر با این شغل در منزل هم به امورات منزل و بچهها رسیدگی میکنم، هم سرگرم پرورش گیاهان آپارتمانی هستم و هم اینکه این فعالیت برایم درآمد دارد.

** * نحوه ورود شما به فعالیت پرورش گیاهان آپارتمانی به چه شکل بوده است؟
من قبلا در بیمارستان مشغول به کار بودم. به دلیل مشکل تومور مغزی که داشتم دکتر به من پیشنهاد کرد که در محیط آرامتری مشغول به کار شوم و با فاصله گرفتن از محیط بیمارستان وارد حوزه مشاغل خانگی شدم. چندین سال پیش پدرم یک کاکتوس به من داد و گفت این کاکتوس را خوب کن. همین مسئله سبب شد کم کم با پرورش گیاهان آپارتمانی آشنا شدم و یک کاکتوس تبدیل به چند گل و همین طور بیشتر شد.
** * از چه زمانی به فکر فروش محصولات تولیدی خود افتادید؟
در ابتدای فعالیت فروشی نداشتم و بیشتر با توجه به علاقهای که داشتم کار میکردم. به مرور با فروش گل به دوستان و آشنایان توانستم بازار فروش خود را گسترش دهم . در حال حاضر عمدهی مشتریان من افرادی هستند که من آن ها را نمی شناسم.
** * شما به عنوان مربی پرورش گیاهان آپارتمانی هم فعالیت میکنید، در این رابطه کمی توضیح دهید.
چند مدت پیش با دفتر تسهیلگری و توسعه محلی شریفآباد آشنا شدم. دفتر جهت توسعه کسب و کار من، بنده را با برخی موسسات و نهادها آشنا کرد. یکی از این نهادها بنیاد ناسوتی فر بود که با ارتباطگیری با این بنیاد قراردادی منعقد کردیم و طبق قرارداد قرار شد چند نفر از افراد معرفی شده از سمت بنیاد را آموزش دهم و در ازای آن بنیاد نیز به توسعه کسب و کار من کمک کند. در حال حاضر کارآموزان هم آموزش میبینند و هم در امر فروش محصولات کمک میکنند.

** * آیا تا به حال تجربه آموزش دیدن و آموزش دادن در این زمینه را داشته اید؟
خیر. من قبلا در حوزهی گیاهان آپارتمانی آموزش ندیدهام و تجربه آموزش دادن هم نداشتم. ولی الان به عنوان مربی در حال فعالیت هستم. مربیگری حس خوبی است و یکی از برنامههای من از ابتدای فعالیت این بوده که بتوانم تجربیاتم را به افراد منتقل کنم تا قدمی جهت توانمند کردن آنها در راستای کسب درآمد برداشته باشم.
** * بازار فروشتان به شکل هست؟ آیا در این شرایط فروش هم دارید؟
بازار فروش با توجه به حجم کار خوب است و در حال حاضر راضی هستم. عمده فروش محصولات از طریق فضای مجازی صورت میگیرد و به عقیده من فضای مجازی ظرفیت خوبی برای بازاریابی مشاغل خانگی است.
** * آیا کارآموزانتان هم به درآمدزایی رسیده اند؟
کارآموزان هنوز در ابتدای کار هستند و آموزشهای آنها به طور کامل انجام نشده است. ولی یکی از کارآموزان که علاقه زیادی در این زمینه نشان میدهد توانسته مقدار قابل توجهی گل در این بازه زمانی محدود بفروشد و برای خود درآمد نیز ایجاد کرده است.
** * در جایی دیدم شما به عنوان کارآفرین نمونه معرفی شده اید. این عنوان از طرف کدام نهاد به شما داده شده است؟
بنده چون دارای فرزند دوقلو هستم عضو انجمن ماردان دوقلو هستم. این انجمن که با کا من آشنا شدند، بنده را به عنوان کارآفرین نمونه انجمن معرفی کردند و از این طریق مصاحبه نیز در صدا و سیمای مرکز فارس با بنده انجام شد و از شبکه فارس پخش شد.
** * چه چیز باعث میشود که روند توسعه یافتگی کسب و کار شما کند شود؟
در حال حاضر بازار فروش مسئلهای است که عمده کسب و کارها با عنوان مواجه هستند و به عقیده بنده اگر نهادها در زمینه تبلیغات و ... به این قبیل فعالیتها نظر ویژه داشته باشند، روند توسعه یافتگی با سرعت بیشتری میتواند طی شود.

** * به افرادی که تازه میخواهند وارد حوزه مشاغل خانگی شوند چه پیشنهادی دارید.
من خودم فعالیتم را از صفر شروع کردم و پیشنهاد بنده به افرادی که کی خواهند وارد این حوزه شوند این است که کار را ابتدا با حجم کم شروع کنند. چرا که شروع فعالیت با حجم کم ترس از فروش نرفتن و از بین رفتن سرمایه را هم دیگر ندارد. بنده با یک گل شروع کردم و در حال حاضر حدود 500 عدد گل دارم.
** * در انتها تشکر میکنم بابت وقتی که در اختیار ما قرار دادید و اگر نکتهای مانده بفرمایید.
نکتهای نیست فقط تسهیلاتی که نهادها برای حمایت از مشاغل خانگی در نظر گرفتهاند، باید طوری برنامهریزی شود که اقساط سبکتری داشته باشد تا دریافت کنندگان این تسهیلات با خیال راحتتری بتوانند اقساط را پرداخت کنند.
گفت و گو از مسعود احمدی
انتهای پیام/
زمان انتشار: سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 96061