به گزارش سرویس پزشکی و سلامت خبرگزاری علم و فناوری، پس از شناسایی نخستین موارد ابتلا به بیماری کرونا در روز چهارشنبه 30 بهمن ماه سال 1398 در ایران و همه گیری این بیماری منحوس در نقاط مختلف کشور ایران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای آنچه که مبارزه و پیشگیری از شیوع بیماری کرونا اعلام کرده است دستورالعمل های بهداشتی و پروتکل های مختلفی را تصویب و ابلاغ کرد.
بر اساس ابلاغ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کارشناسان بهداشت محیط در سراسر کشور بیشتر از گذشته به همراه نیروهای هلال احمر و نیروهای جهادی به بازدید از اماکن گوناگون، ادارات و نهادهای دولتی، مراکز خدمات رسانی و صنوف مختلف پرداخته اند تا مبادا کسی از اجرای دستورالعمل های بهداشتی و پروتکل های بهداشتی ابلاغی سرپیچی کند و ذره ای از انجام آنها سر باز زند.
بازدیدهای کارشناسان بهداشت محیط از اماکن، ادارات و نهادهای دولتی و صنوف مختلف در سراسر کشور به منظور رعایت شیوه نامه های بهداشتی و آنچه که به تصویب ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا رسیده است و ابلاغ های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت می پذیرفت که با توجه به روند ادامه بیماری کرونا این بازدیدها همچنان ادامه دارد.
در طول مدت این حدود دو سال که از شناسایی نخستین موارد ابتلا به بیماری کرونا در سطح کشور می گذرد همه اصناف، مغازه ها، ادارات، ارگان های دولتی، مراکز خدمات دهی زیر ذره بین بهداشت محیط شبکه های بهداشت و درمان و زیر مجموعه های این شبکه ها قرار گرفته اند که مبادا ذره ای از رعایت پروتکل های بهداشتی تخطی داشته باشند.
در طی این بازدیدهای کارشناسان بهداشت محیط، برخی از صنوف در شهرهای سراسر کشور به دلیل رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و شیوه نامه های ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا مورد توبیخ قرار گرفته اند و برخی نیز جریمه شده اند.
همچنین این بازدیدها سبب شد هزینه هایی به اماکنی که کارشناسان بهداشت محیط به عنوان بازرسان و نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آنها بازدید کرده اند تحمیل شود برای مثال باید ظرف الکل همیشه در دسترس مراجعه کنندگان به این اماکن قرار داده شود و همه صنوف نیز مکلف شده اند که برای محل کار خود تهویه نصب کنند.
الزام کردن صنوف، ادارات و نهادهای دولتی، مراکز خدمات رسانی و دیگر اماکن به رعایت پروتکل های بهداشتی کار بسیار خوب و پسندیده ای است که خوشبختانه در طول ایام شیوع بیماری کرونا در سراسر کشور بیش از گذشته انجام پذیرفته است که همه ما هم مکلف به رعایت آنها هستیم تا بتوان از این طریق سرعت شیوع بیماری کرونا را در ایران کاهش دهیم.
این کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای رعایت پروتکل های بهداشتی قابل تقدیر است که خوشبختانه به همت همگان در طول این دو سال صورت پذیرفته است، اما سوال اینجا است که آیا این وزارتخانه که مجری بهداشت در مناطق مختلف اعم از روستاها و شهرها در سطح کشور است در ایام شیوع کرونا، شیوه نامه ها و دستورالعمل های بهداشتی جدیدی برای زیر مجموعه های خود از جمله بیمارستان ها که طیف عظیمی از مردم مراجعه کنندگان به آنها هستند را تصویب و ابلاغ کرد؟
آیا وزارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی در طول این دو سال که از شیوع بیماری کرونا در کشور می گذرد مانند اماکن دیگر نظارت سختگیرانه تری برای رعایت شیوه نامه ها و دستورالعمل های بهداشتی در بیمارستان ها انجام داده اند؟ آیا برای رفاه حال بیماران و همراهان آنها و مراجعه کنندگان به بیمارستان ها و در امان ماندن آنها از بیماری کرونا اقدامات موثری انجام داده است و یا اینکه رعایت دستورالعمل های بهداشتی فقط مختص دیگران خواهد بود و مرغ همسایه غاز است.
انتهای پیام/