از پروژه جدید ایلان ماسک چه می دانید ؟

کد مطلب: 90085  |  تاريخ: چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۹  |  ساعت: ۰۸:۳۰


علم و فناوری گزارش می دهد؛

از پروژه جدید ایلان ماسک چه می دانید ؟

اِستارلینک یک پروژه ماهواره‌ای است که از سوی شرکت " SpaceX" برای توسعه دسترسی ماهواره‌ای کم‌هزینه و با کارایی بالا طراحی شده است و قرار است با راه اندازی آن ، کاربران این سرویس ، به سرعتی دست‌کم ۲۵ برابر سریع‌تر از سریع‌ترین سرویس‌های اینترنت روی زمین دسترسی داشته باشند .

گروه دانش خبرگزاری علم و فناوری بار دیگر، زمزمه‌های راه‌اندازی اینترنت ماهواره‌ای جدیدی توسط آمریکا شنیده می‌شود، اینترنتی که قرار است به صورت جهانی و رایگان تحت عنوان پروژه «استارلینک» به سرتاسر مردم دنیا ارائه شود . شواهد و البته گفته های مدیران این شرکت نیز نشان می‌دهد که «استارلینک» بر خلاف سایر پروژه ها، فاصله زیادی تا دستیابی به هدف خود مبنی بر ارائه خدمات پهن‌باند ماهواره‌ای از فضا برای مردم آمریکا و سایر مردم جهان ندارد و احتمالا این پروژه تا پایان سال‌جاری میلادی محقق خواهد شد.

اینترنت ماهواره ای چیست ؟

اینترنت ماهواره‌ای (Satellite Internet) یکی از انواع دسترسی به اینترنت، از راه ماهواره است. از این روش بیشتر در مواردی استفاده می شود که دسترسی معمولی به اینترنت (کابلی، دایال-آپ، بی‌سیم) امکان‌پذیر نیست (مانند جاهای دورافتاده)، یا از کیفیت پایینی برخوردار است.

عدم اجرای قصاص

در اين نوع اتصال از يک "بشقاب ماهواره ای " برای ارسال و دريافت اطلاعات ( دو طرفه ) استفاده می گردد. معمولا در اینترنت ماهواره ای سرعت ارسال اطلاعات معادل يک دهم سرعت دريافت آن می باشد .

تفاوت اینترنت ماهواره ای و ADSL چیست ؟

در سرویس های ADSL روال به این گونه است که کاربران در ازای انتخاب سرویس حجمی محدود، مبلغ خاصی را می پردازند و در صورت تمام شدن حجم بسته خود ، هزینه های اضافی و به صورت پلکانی پرداخت می کنند. ضمن اینکه اداره مخابرات محل کاربر ، بایستی قادر به ارائه ADSL بوده و فاصله کاربر از این مرکز نیز، نباید مسافت طولانی باشد چرا که در صورت زیاد بودن فاصله، کاربران با افت شدید سرعت روبه رو خواهند شد. البته شرکت هایی که اینترنت ADSl را ارائه می دهند باید قوانین فیلتر کردن بعضی از سایت ها را با توجه به قوانین کشورشان اجرا نماید. اما این محدودیت ها در اینترنت ماهواره ای وجود ندارد و کاربران با پرداخت هزینه ای ناچیز می توانند از یک ارتباط  پرسرعت ، نامحدود و بدون پروکسی استفاده کنند ، در واقع سرویس های ماهواره ای برای دانلود و مصرف های بالا بسیار مناسب هستند .

پروژه اِستارلینک چیست ؟

اِستارلینک یک پروژه ماهواره‌ای است که از سوی شرکت " SpaceX" برای توسعه دسترسی ماهواره‌ای کم‌هزینه و با کارایی بالا طراحی شده است. این پروژه قرار است «سرویس ارتباطی پهن‌باند بی‌سیم» با «دسترسی اینترنت بی‌سیم پر سرعت» باشد که سرویس‌های دیگر نیز به آن افزوده شود. تا سال ۲۰۱۷، اسپیس‌اکس، برای راه‌اندازی نزدیک به ۱۲٬۰۰۰ ماهواره تا اواسط دهه ۲۰۲۰ درخواست قانونی کرده است و قرار است تا ماهواره‌هایی را برای اهداف نظامی،علمی یا اکتشافی استفاده کنند.

سقوط قصاص

بر اساس اعلام شرکت " SpaceX"، هدف اسپیس‌اکس، اتصال به اینترنت پهن‌باند در مناطق دورافتاده زمین، و همچنین خدمات دادن به شهرها بوده‌است. افزون بر این، اسپیس‌اکس گفته که درآمد خدمات اینترنت ماهواره‌ای برای تأمین هزینه‌های زیربنایی پروژه ترابری به مریخ است.

پروژه اِستارلینک چه مزایایی نسبت به اینترنت های ماهواره ای مشابه دارد ؟

در اینترنت ماهواره‌ای رایج و کنونی، سیگنال ارسالی اینترنت از فضا تا زمین، باید مسافت ۳۵۰۰ کیلومتری را طی کند تا به ماهواره برسد و بعد به سرور وب‌سایت برگردد، از آن جا دوباره به ماهواره فرستاده شود و در آخر، باز به رایانه شما برسد. به دلیل همین رفت و برگشت است که اینترنت ماهواره‌ای معمولا بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلی ثانیه تاخیر دارد اما در پروژه استارلینک، ماهواره‌ها در مدار نزدیک زمین، یعنی در فاصله ۵۵۰ کیلومتری قرار می‌گیرند که فاصله‌ای بسیار نزدیک‌تر از سایر ماهواره‌هاست بنابراین تاخیر رفت و برگشت سیگنال نیز تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

در واقع وعده استارلینک این است که تاخیر اتصالات اینترنتی را به ۲۰ میلی‌ثانیه می‌رساند؛ تاخیری که برای نخستین بار برای کاربران نامحسوس خواهد بود. این یعنی اینترنتی دست‌کم ۲۵ برابر سریع‌تر از سریع‌ترین سرویس‌های اینترنت روی زمین. به عنوان مثال، شما می‌توانید یک بازی گرافیکی سنگین را در سطح رقابتی بازی کنید و هم‌زمان از نت‌فلیکس فیلمی با کیفیت 4K ببینید و چندین فایل مختلف را دانلود کنید، بدون این‌که لحظه‌ای روند ارسال و دریافت داده‌ها با وقفه مواجه شود.

سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک چقدر است ؟

سرعت دانلود «Starlink» ، اینترنت ماهواره ای « SpaceX » ، هم اکنون در نسخه آزمایشی چیزی در حدود ۱۱ تا ۵۰ مگابیت بوده و آپلود ۵ تا ۱۸ که توسط برخی از کاربرا تست شده است. با اضافه شدن ماهواره‌های بیشتری در هفته‌های آتی، سرعت اینترنت بر روی این شبکه به ۶۰۰مگابیت هم خواهد رسید.

مطابق پیش‌بینی‌ها ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای این شرکت در سطح جهان از سال‌ آینده میلادی آغاز می‌شود؛ خدماتی که به‌تدریج و با افزایش تعداد ماهواره‌ها در مدار، مناطق بیشتری از جهان را تحت پوشش قرار خواهد داد. برخی گزارشات حاکیست سیگنال‌ های ماهواره Starlink برای اینترنت ماهواره‌ای در تهران رویت شده است و شهرهای تبریز، شیراز، رشت، کرمان، کرج نیز دارای وضعیتی مشابه هستند.

برای استفاده از اینترنت ماهواره ای استارلینک به چه وسایلی نیاز است ؟

در هفته‌های گذشته برای نخستین بار تصاویری از ترمینال‌های کاربری استارلینک هم ابتدا در «ردیت» و سپس در وب‌سایت‌های فناوری منتشر شد. ترمینال‌های استارلینک که ایلان ماسک به آن‌ها «بشقاب‌پرنده‌های پایه‌دار» می‌گوید، قرار است با قیمتی ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلاری به مشتریان عرضه شوند. گفته شده برای بهره‌گیری از سرویس اینترنت ماهواره‌ای این شرکت، کاربران کافی است این دو حرکت را به هر ترتیبی که می‌خواهند انجام دهند: «ترمینال را به برق وصل کن و آن را رو به آسمان قرار بده.»

ترمینال های شرکت SpaceX

نکته کلیدی این است که ترمینال باید نمای بازی به آسمان داشته باشد. نصب آن نیاز به دانش تخصصی ندارد و موتورهایی که درونش تعبیه شده، با اسکن کردن آسمان آن را در موقعیت بهینه برای ارسال و دریافت داده‌ها قرار می‌دهد. در ترمینال‌های استارلینک از آنتن‌های “Phased Array” استفاده شده که ارسال پارازیت و ایجاد اختلال در روند ارسال و دریافت داده را اگرنه غیرممکن، بسیار دشوار خواهند کرد. کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) فعلا مجوز تولید یک میلیون ترمینال را به استارلینک داده است.

چگونه نسخه بتای استارلینک را تست کنیم؟

اگر می‌خواهید به عنوان تستر استارلینک فعالیت کنید، می‌توانید با ارایه آدرس ایمیل، آدرس پستی و کشوری که در آن زندگی می‌کنید در وب‌‌سایت استارلینک  ثبت نام کنید.

لینک ثبت نام در وب سایت استارلینک

 همان طور که در بالا اشاره شد، امکان ثبت نام از ایران نیز فراهم شده و این بدان معنی است که احتمالا ما نیز در آینده قادر به تست این سرویس خواهیم بود.

پس از این مرحله، ایمیل تاییدیه‌ای برای شما ارسال و در آن گفته می‌شود که تست بتای اختصاصی استارلینک از اواخر تابستان و تست عمومی آن، در زمانی دیگر انجام خواهد شد و تمرکز نیز روی کاربرانی است که در مناطقی با عرض جغرافیایی بالاتر قرار دارند.

آیا کاربران ایرانی می توانند از اینترنت پرسرعت استارلینک استفاده نمایند ؟

با راه اندازی کاملا این پروژه، اگر نگوییم استفاده از آن برای کاربران ایرانی غیرممکن است اما بسیار سخت و دور از ذهن به نظر می رسد چرا که علارغم اعلام این شرکت ، مبنی بر ارزان بودن خرید این سرویس برای مردم جهان ، با توجه به شرایط ارزی و بالا بودن قیمت دلار در کشورمان، اگر هزینه یک ماه استفاده از این سرویس را تنها 50 دلار بدانیم برای کاربران ایرانی هزینه حدود یک میلیون و پانصد هزار تومانی را به همراه دارد.

از سوی دیگر، از آنجا که آمریکا شرکت های خدمات IT خود را از فروش وسایل الکترونیکی به ایران به خاطر تحریم منع نموده است به نظر نمی رسد کاربران ایرانی بتوانند به آسانی نسبت به خرید ترمینال های آن اقدام نمایند.

همچنین ارسال و دریافت داده‌ از طریق این ماهواره ها، مساله‌ای امنیتی برای ایران محسوب می شود، چرا که هیچ یک از مراکز امنیتی و مخابراتی کشورمان هیچ گونه نظارتی بر روی آن ندارد،  به همین خاطر ممکن است استفاده از چنین سرویسی برای شهروندان عادی غیرمجاز اعلام شود.

نظر شما درباره سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک و احتمال استفاده کاربران ایرانی از این نوع اینترنت چیست؟ شما می توانید نظر خود را با سایر دنبال کنندگان این خبر در خبرگزاری علم و فناوری به اشتراک بگذارید .

انتهای پیام /

خبرنگار: سجاد عبدلی

 


http://stnews.ir/content/news/90085/از پروژه جدید ایلان ماسک چه می دانید ؟

چاپ خبر