تولید پروتزهای زانو و لگن در ایران

کد مطلب: 95917  |  تاريخ: شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰  |  ساعت: ۱۵:۵۱


به همت شرکت دانش بنیان؛

تولید پروتزهای زانو و لگن در ایران

هادی جواهری مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان تولید کننده پروتزهای زانو و لگن گفت: از اهداف برتر شرکت انتقال و به کارگیری دانش تولید قطعات ارتوپدی است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری - استان سمنان؛ آرتروپلاستی يا تعويض مفصل نوعی از عمل جراحی است که در آن سطوح آسیب دیده مفصلی برداشته شده و مفصل تعویضی جایگزین آن می شود. به عبارت دیگر در این عمل عضو آسیب دیده با پروتز متناسب تعویض می شود.

عمل جراحی تعویض مفصل زانو

افراد نیازمند به تعویض مفصل

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری به نقل از ایران ارتوپد؛ زمانی که بیمار از درد رنج بیرد و دچار محدودیت حرکتی شود از روش تعویض مفصل استفاده می شود. افرادی با بیماری های اشاره شده شامل موارد زیر برای عمل جراحی تعویض مفصل زانو مناسب هستند:

  • استئوآرتریت زانو: این مورد نوعی آرتروز است که بروز آن ارتباط مستقیمی با بالا رفتن سن دارد و در افراد بالای 50 سال شایع است اما در موارد کمی نیز جوانان را هم درگیر می کند. سیر رشد این بیماری بدین صورت است که بعد از گذشت زمان غضروف از بین می رود و با نبود غضروف استخوان ها با یکدیگر برخورد و سایش دارند و استخوان برای جبران عدم حضور غضروف و پر کردن این فضای خالی شروع به رشد می کند که در نتیجه آن زائده هایی از جنس استخوان تشکیل می شود. و اصطکاک این زائده ها با هم منجر به آغاز درد شدید تری می شود.
  • آرتریت روماتوئید: این ضایعه آرتریت التهابی نیز نام گرفته است. در این مورد التهاب غشای اطراف مفصل در زانو باعث بروز درد و در نتیجه سفت شدن بافت مفصل می شود.
  • آسیب دیدگی شدید مفصل زانو: شکستگی استخوان های اطراف زانو و همچنین پارگی رباط های اطراف باعث ایجاد محدودیت در فعالیت ها و حرکات روزمره فرد می شود و بر روی مفصل زانو اثر مخرب می گذارد.
  • پوکی استخوان: پوکی استخوان  نیز مانند استئوآرتریت زانو عمدتا بر افراد با سن بالای 50 سال تاثیر می گذارد و در برخی موارد باعث پارگی و آسیب شدید به مفصل زانو می شود. این ضایعه در طول زمان باعث دردهای شدیدی در فرد مبتلا می شود.

همچنین اگر در فردی درد زانو با علائم زیر بروز کند او نیازمند جراحی تعویض مفصل است. موارد شامل:

  • بی اثر بودن مصرف داروهایی مانند داروهای ضد التهاب، کورتیزون، جلسات فیزیوتراپی یا موارد از این قبیل.
  • درد در زانو به طوری که بیمار را در طول شب و مواقع استراحت آزرده کند.
  • التهابی که با استراحت بهبود پیدا نکند.
  • تغییر شکل زانو به صورت برآمدگی و فرو رفتگی

میزان موفقیت عمل تعویض مفصل زانو

این جراحی با توجه به کمکی که در بهبود درد و عملکرد عضو تخریب شده می کند از موفق ترین عمل ها در حوزه پزشکی است.

اغلب بیمارانی که این عمل را انجام می دهند توانایی انجام فعالیت های روزانه خود را ندارند و بعد از انجام این جراحی علاوه بر بازیابی توان انجام فعالیت ها، صداهای تولیدی از زانو که در اثر تخریب ایجاد شده نیز بهبود می یابد.

مزایای جراحی تعویض مفصل زانو

  • رفع کامل درد
  • رفع کامل التهاب و ورم
  • اصلاح تغییر شکل زانو
  • کوتاه بودن دوره نقاهت

 

عمل جراحی تعویض مفصل ران و لگن

توضیح اجمالی از مفصل ران و لگن

مفصل ران یا به عبارت عامه مردم مفصل لگن، مفصل گوی شکل و کاسه ای است. حفره گودی به نام حفره استابولوم Acetabulum  در یک سمت این مفصل وجود دارد. درون این حفره یک کره قرار دارد که به سر استخوان ران موسوم است. نقش موثر این مفصل در انجام تحرکات روزانه چشم پوشیدنی نیست.

در عمل پروتز لگن نیز مانند دیگر اعمال جراحی تعویض مفصل، عضو آسیب دیده با مفصل مصنوعی جایگزین می شود .

افراد نیازمند به انجام پروتز لگن

افرادی که طی یک دوره بیماری و یا هر عامل دیگری مفصل آن ها دچار تخریب و فرسایش شده است نیاز به انجام این عمل جراحی دارند. بیماری هایی که این شرایط را فراهم می آورد شامل موارد زیر است:

  • نکروز یا سیاه شدن سر استخوان ران: افرادی که مصرف الکل و مواد مخدر تزریقی دارند و هم چنین کسانی که کورتین تزریق می کنند دچار این بیماری می شوند. اگر نکروز باعث آسیب به مفصل شود بیمار باید تحت عمل جراحی تعویض مفصل قرار گیرد.
  • آرتروز و ساییدگی مفصل: این عارضه بیشتر در افراد با سنین بالا دیده می شود البته امکان ارثی بودن این بیماری و بروز آن در جوانان وجود دارد.
  • ضربه شدید به مفصل لگن یا ران: اگر به مفصل ران ضربه شدید وارد شود که در اثر این ضربه شکستگی سر استخوان ران اتفاق بیافتد و اگر این ناحیه به خوبی جوش نخورد و ترمیم نشود سطح ناهموار ایجاد شده باعث تخریب مفصل می شود. این شرایط می تواند بستر مناسبی برای ایجاد آرتروز شود.
  • روماتیسم: ترشح مایع مفصلی به مقدار زیاد در بیماری های روماتیسمی، باعث تخریب غضروف شده و در نتیجه درد شدید را به دنبال دارد.

انواع پروتز مفصل ران و لگن

قطعه اصلی پروتز یک گوی از جنس فلز است که جانشین سر استخوان ران می‌شود. این اتصال از طریق یک دسته انجام می پذیرد.

انواع مختلف پروتز ران و لگن عبارت است از:

  •  پروتزی که سر و دسته یک پارچه دارد.
  • پروتزی که سر و دسته مجزا دارد که در هنگام جراحی به یکدیگر متصل می شوند.
  • پروتزی که قسمت سر آن دو تکه است که به بای پولار موسوم هستند.

  

                                                           -----------------------------------------------------------------------------

واما بتازگی توسط شرکت دانش بنیان ایرانی صورت پذیرفت؛

تولید پروتزهای زانو و لگن

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری به نقل از به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی؛ هادی جواهری مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان تولید کننده پروتزهای زانو و لگن گفت: از اهداف برتر شرکت انتقال و به کارگیری دانش تولید قطعات ارتوپدی است.

جواهری افزود: تولیدات شرکت شامل ۳ محصول مفصل زانو، مفصل لگن و بای پولار است. برای استفاده از این محصولات بافت استخوانی آسیب دیده توسط پزشک خارج شده و سپس این محصولات به فراخور نیاز جایگزین می شود.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: با توجه به حمایت دولت از عمل های ارتوپدی در بیمارستان های دولتی میزان نیاز بازار و در نتیجه تولید این محصول تعیین می شود.

وی از تلاش برای اخذ مجوز فروش در اروپا خبر داد تا به زودی بستر صادرات این محصولات آماده شود. جواهری همچنین گفت: هدف شرکت برای خرید تجهیزات مورد نیاز برای تامین ۱۰۰ درصدی تقاضای کشور و هم چنین صادرات محصول در حال برنامه ریزی است.

صندوق نوآوری و شکوفایی نیز تسهیلاتی در راستای خرید مواد اولیه و دستگاه های مورد نیاز در اختیار این شرکت دانش بنیان ایرانی قرار داده است.

انتهای متن/ص

 


https://stnews.ir/content/news/95917/ تولید پروتزهای زانو و لگن در ایران

چاپ خبر