قرنطینه هوشمند چیست و چگونه اعمال می‌شود؟

کد مطلب: 99322  |  تاريخ: چهارشنبه ۵ آبان ۱۴۰۰  |  ساعت: ۰۷:۰۰


قرنطینه هوشمند چیست و چگونه اعمال می‌شود؟

در جدیدترین روش مقابله با ویروس کرونا، قرنطینه هوشمند می باشد که در سطح جامعه اعمال شده است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از شیراز، کرونا همچنان مهم ترین تهدید زندگی بشر به حساب می آید و با وجود انجام واکسیناسیون گسترده در سطح کشور و دنیا، شاهد آمار بالای ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن در جای جای دنیا هستیم .

از زمان شیوع ویروس منحوس کرونا بشر راهکارهای مختلفی را برای مقابله با آن در دستورکار قرار داده که مهم ترین و موثرین آن ها واکسیناسیون، فاصله گذاری اجتماعی، محدودیت های کرونایی و در آخرین راهکار، قرنطینه هوشمند می باشد .

در توضیح قرنطینه هوشمند گفته شده افرادی که واکسینه می‌شوند می‌توانند از مزایای واکسیناسیون استفاده کنند و دسترسی افراد واکسینه نشده به خدمات عمومی را محدود کرده و در عین حال اقدامات قرنطینه را در سراسر کشور کاهش دهد. بر اساس طرح جدید، شهروندان موظف خواهند بود قبل از سوار شدن به هواپیما یا بررسی اتاق ‌های هتل و...، یک کد QR ارائه دهند که نشان می‌دهد، واکسینه شده اند  .

بااینکه میزان واکسیناسیون کشور تا حدی افزایش یافته و تعداد قابل توجهی از مردم واکسینه شده اند، اما هنوز افرادی هستند که حاضر به تزریق واکسن نیستند و در عین حال دلایل مختلفی هم برای طفره رفتند از این کار دارند ، همین موضوع باعث شده تا «قرنطینه هوشمند» را در دستور کار قرار دهند .

در طی این مدتی که از شیوع و گسترش کرونا در سطح دنیا می گذرد، بسیاری از مشاغل و کسب و کارها آسیب های شدیدی دیده اند که بسیاری از آن به علت تعطیلی و یا فعالیت محدود آن ها بوده است لذا متخصصان امر و دولت ها به این نتیجه رسیده اند که با اعمال قرنطینه هوشمند، مردم قادر خواهند بود که به زندگی عادی خود رسیده و در عین حال نیز سلامتی خود را حفظ نمایند .

به گفته بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با روش قرنطینه هوشمند دیگر نیازی به محدودیت ‌ها نیست و هر فردی که واکسینه شود می ‌تواند با اپلیکیشن وزارت بهداشت QR کد را دریافت و از خدمات مورد نیاز خود استفاده نماید .

وی معتقد است که در شرایط زمان حاضر مردم نیاز به زیارت، فعالیت ‌های اجتماعی و اقتصادی و سایر موارد را دارند، که با تدوین دستورالعمل‌های مرتبط با قرنطینه هوشمند و ابلاغ آن به سراسر کشور این برنامه اجرایی خواهد شد .

از شروط لازم برای اعمال قرنطینه هوشمند، کارت دیجیتال واکسن و حتی گذرنامه واکسن است که علی شریفی زارچی، سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت پیرامون آن گفته که سامانه کارت دیجیتال فارسی واکسن به ‌طور رسمی راه‌اندازی شده و همه سنین می ‌توانند کارت دیجیتال واکسیناسیون خود را دریافت کنند .

روش دیگر برای اجرای قرنطینه هوشمند، اتصال سامانه‌ های رسمی به سامانه واکسیناسیون وزارت بهداشت است که تاکنون صحبت زیادی در این باره نشده و کارشناسان این روش را ناموفق می‌ دانند .

سومین روش نیز روش ترکیبی است که در این روش استفاده از کارت دیجیتال و اتصال سامانه ‌ها به‌طور همزمان صورت می‌ گیرد. در این روش افرادی که دسترسی به اینترنت ندارند و نمی ‌توانند کارت دیجیتال دریافت کنند، هنگام مراجعه حضوری و یا آنلاین برای خرید و رزرو بلیت‌های مسافری و اقامت هتل و... می ‌توانند از طریق کد ملی عملیات احراز واکسینه شدن را انجام دهند، روشی که به نظر بهترین و مطمئن ترین راه برای اعمال قرنطینه هوشمند است، روشی که می تواند بسیاری از مشکلات اعمال آن را مرتفع نماید .

 

اعمال قرنطینه هوشمند در فارس

در استان فارس نیز این روزها صحبت از اعمال قرنطینه هوشمند است. عبدالرضا قاسم پور، جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در این خصوص گفت: طرح قرنطینه هوشمند در استان فارس از امروز، دوشنبه سوم آبان ماه اعمال شده است .

وی با تاکید بر اینکه فعالان صنفی نیز در موضوع تزریق واکسن باید کنترل شوند، خاطر نشان کرد: در حوزه حمل و نقل عمومی نیز رانندگان و مسافران باید واکسن زده باشند یا تست پی سی آر ارائه دهند .

قاسم‌پور با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز مکلف به راه‌اندازی پایگاه واکسیناسیون در فرودگاه شیراز و پایانه‌ های مسافربری شده است، تاکید کرد: ورود به ورزشگاه ‌ها، باشگاه ‌های ورزشی، سینماها و ... تنها با ارائه کارت واکسن امکان پذیر خواهد بود و به دستگاه ‌های اجرایی نیز این موارد ابلاغ شده است .

جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا خاطرنشان کرد: راه‌اندازی دستگاه‌ های بارکد خوان در ادارات در دستور کار قرار گرفته و رسانه‌ ها نیز باید برای تشویق مردم به تزریق واکسن اهتمام کنند .

به گفته وی تزریق دوز سوم نیز برای سالمندان و سایر اقشار به تدریج انجام خواهد شد .

قاسم‌پور با اشاره به آمار تزریق واکسن در فارس بیان کرد: تاکنون ۸۰ درصد از افراد گروه سنی بالای ۱۲ سال در فارس دوز اول و ۵۰ درصد دوز دوم را دریافت کرده ‌اند، گفت: فارس رتبه اول کشور در تزریق ۲دوز واکسن را کسب کرده است که در ستاد ملی کرونا نیز اعلام شد.

معاون استانداری فارس همچنین اعلام کرد: در کل استان فارس، پنج میلیون و ۴۱۸ هزار و ۴۰۲ دوز مجموعا دوز اول و دوم واکسن کرونا تزریق شده است  .

 

لزوم رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در کنار تزریق واکسن

مهرزاد لطفی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به تلاش مجموعه سلامت استان در انجام واکسیناسیون علیه کروناویروس از زمان تحویل تا تلقیح گفت: با توجه به تلاش مجموعه سلامت استان در انجام سریع واکسیناسیون علیه کروناویروس، همدلی و همکاری بیشتر مردم، باعث ایمنی عمومی جامعه در برابر این بیماری می شود .

وی مشارکت کامل مردم در رعایت شیوه نامه های بهداشتی در کنار تزریق واکسن علیه کرونا راهکاری برای دوری از وضعیت شدید کرونایی استان دانست و افزود: اثربخشی واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹ موجب جلوگیری از بستری و کاهش مرگ و میر می شود، بنابراین تمامی افراد بالای ۱۲ سال برای دریافت واکسن علیه بیماری کووید۱۹ تعلل نکنند .

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: بیشتر مرگ و میر ناشی از بیماری کووید۱۹ در شرایط فعلی به افراد غیر واکسینه و یا افرادی که هنوز موفق به دریافت واکسن نشده اند، اختصاص دارد و این امر نشانگر تاثیر واکسیناسیون در برابر این بیماری است .

لطفی تاکید کرد: ضرورت دارد شهروندان تا ایمنی کامل جامعه در برابر کرونا، استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، پرهیز از ترددهای غیرضرور و دوری از دورهمی خانوادگی را جدی بگیرند و بر رعایت آن پایبند باشند .

او با اشاره به فعالیت مراکز ۱۶ ساعته استان در تشخیص و درمان بیماران مبتلا و یا مشکوک دارای علائم کرونا را از نقاط موثر در مدیریت و کنترل بیماری دانست و افزود: هنوز در برخی از شهرستان های فارس، آمار مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته بالا است که این موضوع بیانگر چرخش ویروس در سطح جامعه است .

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین خواستار همکاری بیشتر مسوولان دستگاه های اجرایی استان رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در اصناف و اماکن پر تردد شد .

 

انتهای پیام/


https://stnews.ir/content/news/99322/قرنطینه هوشمند چیست و چگونه اعمال می‌شود؟

چاپ خبر