محمد تقی پور نخبه مبتکر گیلانی در گفتو گوی اختصاصی با خبرنگار علم و فناوری گیلان درباره ساخت خودرو دینامیکی اظهار کرد: طرحهای متعددی در زمینه ساخت خودروهای دستساز را عملیاتی کردم.
وی در ارتباط با ساخت خودروی دینامیکی با موتور پیکان، گفت: طرح ساخت خودرویی کانسپت آیرو دینامیک با ویژگیهای خاصی که نتیجه ی بررسی هواپیماهای فراصوت است را در برنامه کاری قرار دادم.
نخبه گیلانی اضافه کرد: این نوع خودروها در مسابقات اتومبیلرانی مورداستفاده قرار گرفته و به نظرم آغازی باشد برای این که بتوانم با ایجاد شرکتی در زمینهی تکنولوژیهای خودروسازی و ساخت خودروهای اسپرت در ایران فعالیت کنم.
وی با اعلام اینکه این پروژه به مدت هشت سال زمان برده است، انگیزهاش را ایجاد تحول در صنعت خودروسازی کشور اعلام کرد و افزود: امیدوارم این طرح مورد حمایت متولیان امر در کشور قرار بگیرد.
تقیپور در پاسخ به این سؤال که آیا این طرح مشابه خارجی دارد، گفت: بله، طرحهای متعددی در زمینه خودرو دینامیکی در اقصینقاط جهان کار شده اما بنده به دلیل مشکلات مالی نتوانستم این طرح را در مدت زمان کوتاه عملیاتی کنم، نکته جالب در کشور اینکه همه خودروسازان بزرگ در جهان و کشور هم روی پروژه آیرودینامیک کار میکنند.
وی اضافه کرد: تفاوتی که طرح بنده با نوع خارجی دارد، بنده در شرایط نابرابر اقتصادی موفق به ساخت این خودرو شدم به همین دلیل هم زمان زیادی صرف شده است و نتوانستم در موعد مقرر یعنی هشت سال گذشته این طرح را رونمایی کنم.
این نخبه گیلانی هزینه ساخت نمونه اولیه را حدود یک میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در صورت حمایت برای تولید انبوه میزان هزینه تولید به صورت چشم گیری کاهش پیدا میکند.
وی در ادامه با اعلام اینکه بنا دارد چهار سری از این خودروها را بسازد، گفت: نخستین مدل کاسپین نام دارد، برنامه دارم چهار مدل دیگر را بسازم و بعد روی پروژه نسل دوم اقدامات ساخت را عملیاتی میکنم.
تقی پور نیازمندیهای خویش برای تولید انبوه این خودرو را مکان وکارگاه مناسب عنوان کرد و گفت: از همه مهمتر، سرمایه گذاری، که از این طرح حمایت کند.
وی درباره مزیتهای خودروهای آیرودینامیکی، گفت: آیرودینامیک مستقیما بر روی افزایش سرعت، شتاب، کاهش مصرف سوخت، کاهش استهلاک موتور و همچنین افزایش ایمنی در زمینه ی پایداری خودرو در سرعت های بالا بسیار اثرگذار است.
وی با اعلام اینکه کاسپین MM1 اولین نمونه این طرح است، گفت: تنها دلیل استفاده از موتورپیکان به خاطر قیمت، و ارزان بودن لوازم جانبی برای کاهش هزینهها بود که استفاده شد، از برتری موتور پیکان با دیگر موتورها می توان سیلندر، سرسیلندر و چدنی بودن و استحکام خوب این موتور برای تقویت شدن می توان نام برد و به همین دلیل در طرحهای آزمایشی ازآن استفاده کردم.
نخبه گیلانی رمز موفقیت خود را درتسلیم نشدن در برابر سختیها اعلام کرد و گفت: شرکت دادن خودروهای تولیدی خودم در مسابقات اتومبیل رانی و برنامه ریزی برای تولید انبوه و صادرات این محصول اعلام کرد.
انتهای پیام/









زمان انتشار: شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۳:۰۱
شناسه خبر: 101067