خواص کاربردی دارچین

دارچین خواص بسیار دارد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛ با توجه به عوارض داروهای شیمیایی از جمله مقاومت دارویی، امروزه در علم پزشکی ، بکارگیری ترکیبات گیاهی با خواص متفاوت مورد توجه همگان قرار گرفته است.بنابراین در این گزارش به خواص و کاربردهای دارچین پرداخته شده است.

 

دارچین

دارچین، از درخت دارچین گرفته می‌شود که معمولاً بومی هند است اما در سیستان و بلوچستان نیز وجود دارد. قطعات خشک شده و نیز کوبیده پوست درختانی از جنس Cinnamomum  از تیره برگ بو است که در غذاها به عنوان ادویه و در داروها استفاده می شود. درخت دارچین 5تا 7متر بلندی دارد و از جمله گیاهان همیشه سبز است و از تمام قسمت های آن بوی مطبوعی به مشام می رسد.

از برگ و شاخه های کوچک این درخت اسانس دارچین را می گیرند و پوست شاخه های قطور را پس از کندن از درخت به صورت قطعات خشک لوله مانند و یا کوبیده در می آوردند. در حال حاضر سالیانه حدود 5تن اسانس پوست دارچین درجهان تولید می شود، یکی از تولید کننده های اصلی اسانس دارچین سریلانکا می باشد، بازار اصلی این اسانس اروپا غربی و امریکا است.

 

انواع دارچین

1-دارچین اصل یا دارچین سیلانی، که پوست داخلی آن مصرف دارد و لطیف و نرم است.

2-دارچین چینی (سنا) که پوست آن نازک ولی سخت است ولی عطر و طعم آن تندتر از انواع دیگر است.

3-دارچین اندونزی

4-دارچین ویتنامی

 

طریقه تولید

بعد از دو سال که از کاشت درخت گذشت آنرا از نزدیک زمین قطع کرده و در سال آینده شاخه هائی را که از کنار تنه اصلی رشد کرده بریده و پوسته آنرا خارج کرده و بلافاصله خشک می کنند و سپس در قطعات ریز بریده و فروخته می شود . در مورد نوع دارچین چینی از پوست بیرونی استفاده می شود.

 

در هر صد گرم پودر دارچین

آب 10گرم

پروتئین 4گرم

چربی 1.2 گرم

قند 2.2 گرم

انرژی 247 کیلوکالری

کلسیم 1گرم

 

ترکیبات دارچین

دارچین ،امروزه در طب گیاهی مورد توجه قرار گرفته است.

-دارچین دارای آمیدون ، موسیلاژ، تانن، یک ماده رنگی ، اکسالات کلسیم، قند ، سینامومین، اسانس و رزین است.

اسانس دارچین مایع بی رنگ با بوی قوی مطبوع و طعم سوزاننده است .

 

خواص دارویی عصاره  دارچین

-اسانس دارچین خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد، که احتمالاً این آثار مربوط به محتوای ارتومتوکسی سینامالدئید است.

 

اثر عصاره دارچین بر کاهش درد

دارچین می تواند باعث بهبودی شدت درد اولیه شود.دارچین و ترکیبات آن می تواند روی سیستم اعصاب مرکزی اثر گذاشته و باعث کاهش درد شود.

 

اثر عصاره دارچین بر روی دیابت

در دارچین ترکیباتی وجود دارد که ترشح انسولین را تشدید می کند که ابتدا به عنوان فاکتور تقویت کننده انسولین نامگذاری شده است.

 

اثرات دارچین بر روی حافظه

مواد موجود در دارچین می تواند از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کرده و یا سرعت پیشرفت این بیماری را کم نماید.

-دارچین دارای خواص درمانی کارمیناتو، ضد میکروب، آنتی اکسیدان، آنتی دیابت ضد ویروس و ضد اسپاسم، ضد نفخ، افزایش دهنده تعرق بدن، گرم کننده و محرک رحم می باشد.

-دارچین دارای خواص ضد میکروب، آنتی اکسیدان ، آنتی دیابت ضد ویروس و ضد اسپاسم، ضد نفخ، افزایش دهنده تعرق بدن، گرم کننده و محرک رحم می باشد.

-اسانس دارچین خاصیت ضد قارچی و ضد باکتری دارد.

مقوی کبد است؛ یعنی برای درمان تقویت کبد می‌توان از چوب دارچین در غذاها استفاده کرد.گرم و خشک بوده است .

-برای انواع عفونت‌ها بسیار خوب است. اکنون موضوع ویروس کرونا مطرح است و دارچین برای این عفونت و ویروس بسیار مفید است و می‌توان آن را در دهان گذاشته و مزه مزه کرده یا به صورت دمنوش استفاده کرد.

-دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است وبه عنوان تقویت کننده ، اعمال هضم و جریان گردش خون به کار می رود و از آن برای رفع سوء هاضمه، به ویژه در مواردی که با نفخ همراه باشد به عنوان بادشکن استفاده می شود.

- سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و مزه مزه کردن آن باعث از بین بردن بوی بد دهان می‌شود.

-افراد مسن که مزاج و کبدشان سرد شده و قوت هضم آنها کم است می‌توانند استفاده کنند.

- پایین آورنده قند خون است و به دلیل اینکه تبع گرم دارد و افراد دیابتی معمولاً سرد هستند، افراد دارای قند خون بالا با مشورت پزشک خود مقداری دارچین را در غذا مصرف کنند.

- همراه با غذاهایی که هضم سختی دارند؛ مانند کله پاچه استفاده شود.

-دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سالم نگه می دارد.

-دارچین برای زیاد شدن و تجدید نیروی جنسی نیز به کار می رود .کلیه ها را گرم می کند، ضعف کمرو پاها را از بین می برد و کم خونی را درمان می کند.

-اثر مهم دارچین پایین آوردن تب می باشد. حتی امروزه دارچین را به صورت قرص و کپسول در آورده و به عنوان تب بر به کار می برند.(با خوردن یک فنجان چای دارچین ، تب را به سرعت پایین می آورد)

 

روغن دارچین

ارزش تجاری اسانس دارچین به میزان سینامالدئید آن می باشد.

برای افرادی که دارای رعشه، پارکینسون و ضعف قوه اعصاب می باشد روغن دارچین بسیار مفید است؛  با ماساژ روغن دارچین می توان این مسئله را رفع کرد.

 

چه کسانی نباید از دارچین استفاده نکنند

مصرف دارچین به شکل متناوب عیب ندارد اما به طور مداوم بیماری زاست.

-افراد دارای میگرن باید کمی مراقب باشند؛ چراکه ممکن است در برخی افراد شدت میگرن را زیادتر می‌کند.

-مالیدن دارچین بر روی پوست می تواند باعث سرخی و التهاب پوست شود.

-مصرف زیاد برای کسانیکه مشکلات کبدی دارند مسموم کننده است.

-دارچین قند خون را کاهش می دهد، افراد دیابتی که دارو مصرف می کنند ممکن است دچار افت شدید قند خون شوند.

-افراد با طبع گرم زیاد مصرف کنند باعث بی خوابی و عصبانیت آنها شده ، یا اگزما و جوش ایجاد می کند.

-افرادیکه مبتلا به سرطان های هورمونی مانند سرطان پستان هستند نباید از دارچین مصرف کنند.

 

چگونگی نگهداری دارچین

 و ماندگاری آن زیاد است؛ البته باید دقت کرد نور آفتاب باعث کم شدن خاصیت آن می شود.چنانچه دارچین را در جلوی نور قرار ندهیم تا 15سال باقی خواهد ماند

 

در پایان

با توجه به ترکیبات دارچین ، که باعث به وجود آمدن خصوصیات مفید آن می شود می توان از آن به عنوان یک ترکیب موثر در صنایع مختلف از جمله دارویی و غذایی بهره مند شد.

انتهای پیام/ج

*سایت پزشکی، مجله سلامتی راستینه و کتب طب سنتی

*ملاحظات مصرف مفردات و مرکبات پرکاربرد در طب ایرانی

*احتیاط مصرف و تداخلات دارویی گیاهان دارویی

زمان انتشار: شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۸:۲۹

شناسه خبر: 101208

مطالب مرتبط :
میوه به

خواص میوه به

میوه به

زنجبیل

خواص زنجبیل

زنجبیل

بو گل محمدی

تاثیر بوی گل محمدی و دارچین در بیماری آلزایمر

ترکیبات شیمیایی ایجادکننده بوی خوش دارچین و گل محمدی تاثیر مثبتی بر عملکرد پروتئین دخیل در بیماری آلزایمر دارد.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب