به گزارش خبرگزاري علم وفناوري از استان مركزي؛ علی صدوق رئيس بیمارستان امیرالمومنین(ع) اراک بیان کرد: اولین لقاح مصنوعی موفقیت آمیز کلینیک درمان ناباروری امیرالمومنین، به ثبت رسید.
صدوق گفت:با فعالیت مرکز درمان ناباروری در بیمارستان حضرت امیرالمومنین(ع) اراک از آبان ماه ۱۴۰۰، با همکاری متخصص زنان و متخصصین نابارور امکان کاشت جنین یا IVF با تعرفه دولتی برای کمک به زوجهای نابارور امکان پذیر شده است که در هفته گذشته شاهد یک مورد موفقیت آمیز بودیم.
وی اضافه کرد: در این روش اسپرم و تخمکها در آزمایشگاه با هم ترکیب میشوند سپس رویان یا رویانهای حاصل را از این روش به درون رحم منتقل میکنند.
رئيس بیمارستان امیرالمومنین(ع) اراک ادامه داد: کلیه خدمات درمان ناباروری برای خانم ها و آقایان نابارور کل استان به صورت تعرفه دولتی انجام می شود.
صدوق تاکید کرد: بی تردید کاشت جنین در مراکز غیردولتی هزینه های سنگین بیش از ۶ میلیون تومان خواهد داشت اما این مرکز با کمترین هزینه(کمتر از یک میلیون تومان) یاریگر زوج های نابارور می باشد و امیدواریم ضمن کاهش هزینه های درمان ناباروری، نقش زیادی در جلوگیری از کاهش جمعیت نیز داشته باشیم.
وي با اشاره به اینکه نتیجه ivf هر زوجی با زوج دیگر، با توجه به علت ناباروری زوجها و سن آنها متفاوت است، تاکید کرد: زنان جوانتر(سنین زیر ۴۰ سال) به دلیل داشتن تخمکهای سالمتر، احتمال موفقیت در لانه گزینی تخمک در داخل رحم و بارداری بیشتری دارند.
رئيس بیمارستان امیرالمومنین(ع) اراک تاکید کرد: با توجه به پیشرفت چشمگیر در زمینه ivf حتی آقایانی که دارای تعداد بسیار کمی اسپرم هستند و یا خانم هایی که حتی یک تخمک دارند می توانند با این روش دارای فرزند شوند.
لقاح مصنوعي IVF
روشIVF، با سابقهترین شکل از روشهای کمک باروری (ART) است که پس از تحریک تخمدان ها و تخمک گذاری، تخمکها و اسپرم دریافت و لقاح در خارج از رحم انجام شده و پس از تشکیل جنین در محیط آزمایشگاه، جنین به داخل رحم منتقل می شود.
معمولاً در مواردی که شرایط رسیدن اسپرم به تخمک در رحم فراهم نباشد مانند انسداد لوله های رحمی و چسبندگی لگنی و یا تعداد کم و تحرک پایین اسپرم، از این روش برای لقاح استفاده می شود. همچنین در مواردی که سایر درمان های ساده تر از قبیل تحریک تخمک گذاری و یا عمل IUI تلقیح داخل رحمی ناموفق باشد، زوجین کاندید عملIVF می شوند. در طول یک سیکلIVF، تخمکهای بالغ از تخمدانها برداشته شده و در محیط آزمایشگاهی در مجاورت با اسپرم شوهر قرار داده میشود تا باروری تخمک و عمل لقاح انجام شود. سپس تخم بارور شده در شرایط مناسب کشت داده شده و پس از انجام تقسیمات جنینی در رحم مادر قرار داده میشود. بر حسب مراحل تکاملی جنین و شرایط رحم مادر، جنین در روز 3-2 یا 6-5 پس از تخمک گیری، به رحم منتقل میگردد.
IVF یا لقاح مصنوعی برای اولین بار در دنیا در سال ۱۹۷۸ در انگلستان توسط دکتر رابرت ادواردز انجام شد که جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی را در سال ۲۰۱۰ برای وی به ارمغان آورد. لوئیزی براون، کودک حاصل از این لقاح در ۲۵ ژوئیه ۱۹۷۸ به دنیا آمد.
انتهاي پيام/ج
زمان انتشار: شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۹:۴۷
شناسه خبر: 101209