کشاورزی هوشمند با تولید پهپادهای محلول پاش

فناورگیلانی با تأکید بر ضرورت کشاورزی هوشمند و تولید پهپادهای محلول پاش، در خصوص ساختار دستگاه تولیدی خود گفت: این دستگاه در دو بخش مکانیک و اویونیک قابل بررسی است.

مجید متقی در گفت‌ و گو با خبرنگار علم و فناوری گیلان با بیان اینکه طراحی را در حوزه کشاورزی هوشمند و تولید پهپادهای محلول پاش ارائه کرده است که باعث کاهش ۹۵ درصدی مصرف آب در سمپاشی و کاهش ۳۰ درصد مصرف سموم خواهد شد، اظهار کرد: همچنین اجرای این طرح موجب افزایش میزان سمپاشی در واحد سطح در مقایسه با روش‌های سنتی می‌شود.

این فناور گیلانی با اشاره به روند پرداخت ایده و تکمیل این دستگاه، افزود: شرکت توسعه ربات‌های هدایت پذیر پیشرفته با گرد هم آمدن متخصصین با تجربه، و با سوابق انجام پروژهای درجه اول کشور در حوزه‌های مختلف که اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های برتر کشور نیز عضو آن هستند، فعالیت خود را جهت ورود به حوزه کشاورزی آغاز کرد تا بتواند مشکلات و کمبودهای کشور را در این بخش مرتفع کند.

وی گفت: در این راستا رشته‌های مختلف کشاورزی، ژنتیک گیاهی، الکترونیک، کنترل، مکاترونیک، مکانیک، نرم افزار، هوش مصنوعی، برق، هوافضا به جهت میان رشته‌ای بودن این نیازمندی‌ها گرد هم آمدند که تعدادی در خود شرکت سهامدار و تعدادی از متخصصین نیز طی قراردادهای پروژه محور بنا به نیاز پروژه به این مجموعه افزوده می‌شوند.

متقی، تعداد این نفرات در رشته‌های مختلف را بیش از ۳۰ نفر دانست و ادامه داد: این شرکت در اواسط سال ۱۴۰۰ موفق به تولید دو دستگاه پهپاد ۱۰ و ۱۶ لیتری با بومی سازی ۵۰ درصدی شد و از این رو تست‌های عملیاتی آن در فصل زراعی ۱۴۰۱ در گیلان با موفقیت به انجام رسید.

وی همچنین تصریح کرد: ساخت پهپادهای ۴۰ و ۵۰ لیتری نیز بنا به نیاز بازار در دستور کار شرکت قرار دارد.

متقی در خصوص ساختار دستگاه اختراعی خود بیان کرد: این دستگاه در دو بخش مکانیک و اویونیک قابل بررسی است که حوزه مکانیک شامل طراحی و ساخت بدنه کامپوزیتی و محاسبات فنی و حوزه اویونیک شامل کامپیوتر پرواز، بردهای تقسیم ولتاژ، سامانه‌های الکترونیکی و رادیویی می‌شود

وی تأکید کرد: با توجه به افزایش روز افزون نیاز جهان به غذا و لزوم استفاده از تکنولوژی‌های نوین جهت افزایش راندمان در تولید محصولات غذایی، حوزه کشاورزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

متقی با بیان اینکه، کشور عزیزمان ایران به جهت برخورداری از ظرفیت خدادادی و چهار فصل بودن می‌تواند با بهره‌گیری از علوم نوین موجبات افزایش راندمان تولید را فراهم آورده و ضمن خنثی نمودن تهدیدات غذایی هرچه بیشتر نیاز کشور را تأمین کند، گفت: بهره گیری از متخصصین این بخش می‌تواند این راه را برای کشور هموار کند.

وی خاطر نشان کرد: استفاده از ظرفیت‌های بالقوه کشور و همچنین کشت فراسرزمینی در حوزه کشاورزی، ایجاد پایانه‌های صادراتی محصولات کشاورزی، صادرات و واردات خدمات فنی و مهندسی در حوزه کشاورزی از جمله کارهایی هستند که می‌توان برای پیشرفت منطقه انجام داد.

متقی اظهار کرد: استان گیلان به جهت برخورداری از ظرفیت‌های خدادادی امکان تبدیل شدن به کشوری همچون هلند را دارد و می‌تواند قسمت بزرگی از نیازمندی‌های منطقه را به تنهایی تأمین کند که البته نیازمند استفاده از تمامی ظرفیت‌ها و برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند است.

وی با اشاره به وجود دانشگاه‌های مختلف موجود در سطح استان که می‌توانند راهکارهایی را برای ارتقای سطح علمی منطقه پیشنهاد کنند، گفت: با توجه به ظرفیت علمی و جایگاه مناسب استان گیلان، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان استان می‌توانند به صورت مسئله محور نسبت به حل و فصل مشکلات اقدام و رفع مشکل داشته باشند.

متقی که پیش از این طرح تولید پهپاد سمپاش و هوشمندسازی اراضی کشاورزی ( iot ) را در کارنامه خود دارد، اظهار کرد: حدودا ۱۵ ماه برای ساخت این طرح زمان صرف شد و هزینه پروژه نیز در مجموع ساختار مکانیک و اویونیک حدود ۲/۵ میلیارد تومان بوده است.

وی بیان کرد: شرکت‌های مکانیزاسیون کشاورزی، تعاونی‌ها و اتحادیه‌های روستایی، کشت و صنعت های خصوصی و دولتی، فارغ التحصیلان رشته‌های کشاورزی جهت ارائه خدمات محلول پاشی در روستاها، از جمله مراکزی هستند که می توانند از این طرح استفاده کنند.

گفتنی است، متقی که فارغ التحصیل رشته کشاورزی مقطع کارشناسی ارشد تغذیه است لزوم به دست آوردن تجربه کاری در حوزه تخصصی همزمان با تحصیل و ایده محوری جهت حل مسائل موجود را آیتم هایی تأثیر گذار برای انتخاب دانشجوی برتر و نمونه عنوان کرد.

انتهای پیام/.

گفتگو از طاهره رضاپور

 

زمان انتشار: شنبه ۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۵:۰۰

شناسه خبر: 103626

مطالب مرتبط :
پژوهش‌سراها نقش مهمی در شناسایی و پرورش استعدادهای دانش‌آموزان دارند

کارشناس نظارت پژوهش‌سراهای لرستان:

پژوهش‌سراها نقش مهمی در شناسایی و پرورش استعدادهای دانش‌آموزان دارند

کارشناس نظارت پژوهش‌سراهای لرستان به فعالیت ۱۱ رشته در پژوهش‌سراهای استان اشاره کرد و گفت: پژوهش‌سراها نقش مهمی در شناسایی و پرورش استعدادهای دانش‌آموزان دارند.

رویداد بزرگ علمی ایده شو خراسان جنوبی در بیرجند

به همت سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری خراسان جنوبی برگزار می شود

رویداد بزرگ علمی ایده شو خراسان جنوبی در بیرجند

رویداد ایده شودر تاریخ ۶ بهمن ۱۴۰۱ از ساعت‌۸ لغایت ۱۱:۳۰ در محل مجتمع غدیر برگزار خواهد شد.

۱

برای نخستین بار در کشور انجام شد:

تولید پایه تیر برق پازلی در گیلان

مخترع گیلانی موفق به تولید تیر برق با شیوه پازلی شد که این طرح در پروژه‌های فشار متوسط و ضعیف قابلیت استفاده دارد.

۱

گردشگری کشاورزی راهی برای توسعه پایدار گیلان

پژوهشگر حوزه گردشگری گیلان با بیان اینکه اقتصاد استان گیلان بر پایه کشاورزی و گردشگری است گفت: طرح گردشگری کشاورزی راهی مناسب برای توسعه متوازن این دو بخش است.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب