سید محمدرضا داوودی ابرقویی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از یزد؛ گفت: طرح حیوانخانه بیومتریک ویژه آزمایشگاهی با کمک سلول های بنیادین سال گذشته در جشنواره خوارزمی مقام سوم کشوری را به دست آورد.
وی در توضیح کاربرد این دستگاه تصریح کرد: برای گرفتن سلولهای بنیادین ابتدا لازم است که سلول های بنیادی را بر روی موش های آزمایشگاهی آزمایش شود، کاری که این دستگاه انجام میدهد این است که سلولهای بنیادی که داخل بدن موش های آزمایشگاهی قرار می گیرد را آنالیز می کند و به صورت اتوماتیک میتواند به موش ها غذا بدهد و دما و رطوبت محیط را تنظیم کند.
وی ادامه داد: این دستگاه سیستمی ایمن جهت نگهداری از حیوانات آزمایشگاهی است که ضمن نگهداری حیوانات آزمایشگاهی، امنیت جانی آنها را تضمین و از اخلال و وقفه در روند آزمایشات مختلف جلوگیری می کند.
داوودی ابراز داشت: این دستگاه نیازهای حیوان را به صورت خودکار فراهم می کند و همچنین مواد موردنیاز زیستی را به صورت اتوماتیک مهیا می سازد. هزینه کم، قابلیت جابجایی، حجم اندک از دیگر مزایای این سازه می باشد.
این جوان مبتکر اظهار کرد: کمبود این وسیله کاربردی از جمله نواقص آزمایشگاه های زیستی خصوصاً مراکز سلول های بنیادی است چرا که به خوبی می تواند فقدان و خلأ سیستم نگهدارنده و محافظت کننده از حیوان آزمایشگاهی را در طول دوره آزمایش به صورت هوشمند و اتوماتیک برطرف کند .
.jpg)
وی گفت: تحقیقات اولیه، طراحی، ساخت و پیاده سازی این طرح حدودا دو سال به طول انجامید. با توجه به اینکه بازدیدهای بسیاری از سالن های نگهداری موش های آزمایشگاهی انجام دادم مشاهده کردم که این حیوانان را در جعبه هایی در سالن نگهداری می کنند که خیلی محیط بد و غیراستانداردی بود.
داوودی خاطرنشان کرد: دستگاهی که بنده طراحی کرده ام کاملاً ایزوله بوده و کیفیت مناسبی دارد. دستگاه به صورت اتوماتیک به وسیله لامپ یو وی (UV ) محیط را ضد عفونی میکند. همچنین تمام مراحل به صورت اتوماتیک بوده و نیازی به نیروی انسانی ندارد در حالی که هم اکنون در آزمایشگاه ها حتماً باید حتی در روزهای تعطیل هم یک نفر به حیوانات آب و غذا بدهد.
این جوان مبتکر از ثبت بین المللی این دستگاه خبر داد و اضافه کرد: با ثبت جهانی این طرح به دنبال آن هستم که تجاری سازی و فروش دستگاه را به اجرا دربیاورم.
انتهای پیام/