مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی از برگزاری اولین جشنواره گیاهان دارویی و صنایع وابسته در خنداب خبر داد و گفت: این جشنواره در هفته اول خردادماه برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛ محسن مرادی رئیس جهاددانشگاهی استان مرکزی در نشست کارگروه اجرایی جشنواره گیاهان دارویی و صنایع وابسته در شهرستان خنداب، با اشاره به ظرفیت استان در حوزه گیاهان دارویی، اظهارکرد: شهرستان خنداب به دلیل موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی خاستگاه بسیاری از گیاهان دارویی است و به همین منظور پایلوت این اقدام را دراین منطقه قرار دادیم.
وی افزود: نیاز کم گیاهان دارویی به منابع آبی، ضرورت تغییر الگوی کشت، ایجاد تنوع در محصولات کشاورزی و ارزش افزوده بالایی که در گیاهان دارویی وجود دارد، موجب شده است تا بتوان از ظرفیت شهرستان خنداب برای کشت گیاهان دارویی استفاده کرد و با تعمیم آن به سایر شهرها، زنجیره توسعه کشت گیاهان دارویی در سراسر استان ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه با تشکیل زنجیره گیاهان دارویی در استان، ارزش افزوده بسیاری در این زمینه ایجاد خواهد شد، افزود: تولید دهها داروی گیاهی در حوزه دام و طیور، سموم گلخانهای، اسانس و عصاره و ... موجب ایجاد درآمد پایدار شده است.
محسن مرادی گفت: دو دوره آموزشی تخصصی کشت گیاهان دارویی در سال گذشته با حضور اساتید خبره و توانمند در شهرستان خنداب برگزار و مقرر شد پس از انجام آموزش های عملی کار ساماندهی انجام شود..
وی با بیان اینکه سطح زیرکشت شهرستان خنداب برای کشت گیاهان دارویی ۲۴۰ هکتار است، افزود: زعفران و گل محمدی عمده ترین محصول تولیدی در حوزه گیاهان دارویی خنداب است، اما به دلیل نبود فرآوری و صنایع تبدیلی و نیز نبود بازار مصرف، انگیزهای برای توسعه کشت گیاهان دارویی در کشاورزان این شهرستان نیست و قطعا این جشنواره به فرهنگ سازی در این عرصه کمک خواهد کرد.
وی گفت: در جلسه اخیر مصوب شد این جشنواره در هفته اول خردادماه در درمانگاه قدیمی و تاریخی موقوفه مرحوم فراهانچی روستای دهنو خنداب برگزار شود. حضور متولیان حوزه گیاهان دارویی اعم از صنایع تبدیلی، فعالان صنعت داروهای گیاهی و سازمان های مرتبط با این حوزه در این جشنواره پیش بینی شده است و این جشنواره برخلاف سایر جشنواره های محصولات کشاورزی که به شکرانه تولید در فصل برداشت برگزار میشود، همزمان با آغاز کشت محصولات گیاهان دارویی انجام خواهد شد.
رییس جهاد دانشگاهی استان مرکزی، شناسایی سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در حوزه گیاهان دارویی و ایجاد دهکده سلامت یا سلامتکده طب سنتی را از جمله موضوعاتی بیان کرد که این جشنواره به دنبال آن است تا بتوان زنجیره های تکمیلی را در این عرصه به وجود آورد.
وی با اشاره به استقرار دبیرخانه این جشنواره در جهاد دانشگاهی استان گفت: قرار است از ظرفیت صنایع برتر استان های همجوار نظیر همدان و لرستان نیز برای شرکت در این جشنواره دعوت بعمل آید. همچنین قرار است دستگاه های اجرایی نسبت به دعوت از مجموعه هایی که اقدام به اخذ مجوز در این حوزه کردهاند، اقدام کنند.
وی با اشاره به ایجاد غرفه ویژه پژوهشکده گیاهان دارویی همراه با حضور اعضای هیات علمی مراکز تحقیقاتی استان برای ارائه آموزش های مرتبط در این عرصه در ایام برگزاری جشنواره گفت: شناسایی و دعوت از ظرفیت های منطقه در حوزه گیاهان دارویی و مشاغل خانگی برای شرکت در جشنواره و اتصال آنان به صنایع تبدیلی از جمله اهدافی است که در این جشنواره دنبال خواهیم کرد.
خبرنگار: فاطمه زهرا سلیمی
رتبهبندی بینالمللی
حضور دانشگاه هرمزگان در دو فهرست رتبهبندی بینالمللی دانشگاههای آسیایی و جوان دنیا برای اولینبار1403/03/27 15:48
1403/03/21 12:54
1403/03/21 12:17
به دنبال برگزیده شدن پروژه پنجره واحد خدمات دانشگاهی؛
وزیر علوم از وزیر ارتباطات بهدلیل توسعه دولت الکترونیک تقدیر کرد1403/03/21 10:47
1403/03/21 10:39
1403/03/21 10:37
برای نیمسال اول ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منتشر شد؛
جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام1403/03/21 10:00