مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
بیش از دو هزار تن انواع مکمل آبزیان سال گذشته از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شده است.این میزان صادرات نسبت به سال قبل از ان ۱۵ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛ صادرات خوراک آبزیان علاوه بر تأمین نیازهای بازار جهانی، توسعه صنعت آبزی پروری، بهره برداری بهینه از منابع طبیعی و ارزآوری، به فرصتهای تجاری و اقتصادی برای کشورهای تولید کننده باز میکند.
حسین اکبری مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: سال گذشته ۱۸ هزار و ۶۵۰ تن انواع خوراک آبزیان در استان تولید شد که از این میزان دو هزار و ۱۸۵ تن به خارج از کشور صادر شده است.
وی افزود: این میزان صادرات نسبت به سال قبل از ان ۱۵ درصد افزایش دارد که به شش کشور عراق، تاجیکستان، ترکیه، ازبکستان، قزاقستان و قرقیزستان ارسال شده است.
او با توجه به نامگذاری شعار سال سرمایه گذاری برای تولید، به اقدامات شیلات در این خصوص اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید ۲۲ هزار تن انواع خوراک آبزیان پرورشی در استان وجود دارد که این میزان تولید با بهره برداری دو کارخانه جدید دیگر در سالجاری به ۵۷ هزار تن افزایش پیدا خواهد کرد.
ماهیان پرورشی با جیرههای مخصوصی که نیازهای آنها را تامین میکند تغذیه میشوند. تولید این خوراک شامل مواد معدنی و ویتامینهایی است که برای رشد و پرورش آبزیان ضروری است. متخصصان تغذیه ای که خوراک آبزیان را تولید و فرموله میکنند باید حدود 40 درصد از مواد مغذی ضروری را در خوراک لحاظ و در نظر بگیرند. این مواد مغذی شامل مواد معدنی، ویتامینها، اسیدهایآمینه (تولید کننده پروتئین) و برخی چربیها هستند. این مواد در خوراک آبزیان از طریق پودر ماهی، روغن ماهی، چربی گیاهی و حیوانی تولید میشوند. از این رو فرایند تولید یک رویه مهم در صنعت غذای آبزیان است که ذرهای اشتباه در آن ضرر جبران ناپذیری به پرورش دهندگان و صنعت آبزی پروری ممکن است وارد سازد.
مزایای صادرات خوراک آبزیان:
تقویت صنعت آبزی پروری: صادرات خوراک آبزیان میتواند به توسعه و رشد صنعت آبزی پروری در کشورهای تولیدکننده کمک کند. با تأمین نیازهای خوراکی آبزیان در بازارهای جهانی، صنعت آبزی پروری قادر به توسعه و افزایش تولید خواهد بود.
استفاده بهینه از منابع طبیعی: صادرات خوراک آبزیان میتواند به بهره برداری بهینه از منابع طبیعی مرتبط با تولید خوراک آبزیان کمک کند. به جای استفاده از منابع طبیعی محلی به طور عمده، میتوان خوراک آبزیان را از منابع بیرونی تأمین کرد و از محدودیتهای مرتبط با تولید محلی و افزایش فشار بر منابع طبیعی جلوگیری کرد.
تنوع محصولات و ارزآوری: با صادرات خوراک آبزیان، میتوان از تنوع محصولات استفاده کرده و ارزآوری بیشتری برای کشور تولیدکننده ایجاد کرد. تولید و صادرات خوراک آبزیان با کیفیت و با ارزش افزوده بالا میتواند در ایجاد اشتغال و تنوع در سبد صادراتی کشور تأثیرگذار باشد.
نیاز رو به افزایش بازار جهانی: بازار جهانی برای محصولات آبزیان، از جمله خوراک آبزیان رو به افزایش است. رشد جمعیت جهانی، تغییر سبک زندگی و توجه بیشتر به سلامتی و تغذیه منجر به افزایش تقاضا برای محصولات آبزیان شده است.
خبرنگار: فاطمه زهرا سلیمی
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53