مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
یک پزشکی عمومی با ابراز نگرانی از روند رو به رشد بیماری پوکی استخوان گفت: سبک زندگی ناسالم عامل ابتلا به پوکی استخوان است.
سید قاسم موسوی در گفت و گو با خبرنگار علم و فناوری مازندران،اظهار کرد:.پوکی استخوان یا استئوپروز از بیماریهای خطرناک قرن بیست و یکم محسوب میشود که در صورت پیشرفت، عوارض نامطلوبی چون شکستن استخوانها، زمینگیر شدن فرد و در نهایت در مراحل بسیار پیشرفته حتی مرگ بیمار مبتلا را هم به دنبال خواهد داشت.
وی اضافه کرد: شدت گسترش و پیامدهای نامطلوب این بیماری به حدی است که یک روز در جهان به نام پوکی استخوان نامگذاری کردهاند.
این پزشک عمومی یادآور شد: کارشناسان اتخاذ سبک زندگی ناسالم مانند بیتحرکی و کمتحرکی، دریافت ناکافی کلسیم و ویتامین D، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی را از علل مهم بروز پوکی استخوان در انسان به عنوان ارمغان ناخوشایند زندگی پرهیاهو و پیچیده ماشینی در دنیای امروز ذکر میکنند
وی خاطر نشان کرد:پوکی استخوان که از بیماریهای نوپدید و پیامد زندگی ماشینی هزاره سوم است، سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشته است تا درباره گسترش روزافزون این بیماری و تبدیل آن به یک معضل بزرگ برای جوامع هشدار دهد.
موسوی ادامه داد: پوکی استخوان یا در اصطلاح پزشکی استئوپروز از زمان شروع کاهش تراکم استخوانها در بدن فرد مبتلا تا بروز اولین نشانهها و علایم آن روندی تدریجی دارد.
وی اضافه کرد:این موضوع، در کنار عوارض و هزینههای سنگینی که به مبتلایان، خانواده آنان و بطور کلی ارگانهای بهداشتی و درمانی جوامع تحمیل میکند، سبب شده که از آن به عنوان بیماری خاموش قرن یاد شود
این پزشک عمومی خاطر نشان کرد:.پوکی استخوان یکی از مشکلات بهداشتی شایع و نگران کننده است که به کاهش تراکم استخوان و افزایش خطر شکستگیها منجر میشود.
وی ادامه داد:این بیماری به ویژه در سنین بالاتر و در میان زنان پس از یائسگی رایج تر است.
موسوی یادآور شد:با توجه به پیامدهای جدی پوکی استخوان، مانند ناتوانی های طولانی مدت و کاهش کیفیت زندگی، اهمیت پیشگیری از این بیماری به شدت افزایش یافته است.
وی افزود: در سراسر جهان، از هر سه زن یک نفر و از هر پنج مرد ۵۰ ساله و بالاتر یک نفر دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان میشود.
موسوی ادامه داد:راهکارهای پیشگیری از پوکی استخوان شامل تغییر سبک زندگی، افزایش فعالیت بدنی، مصرف مکملهای کلسیم و ویتامین D، کاهش مصرف دخانیات و مشروبات الکلی و مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D است.
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48