مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
بسیج استادان دانشگاه اصفهان در نامهای سرگشاده به دکتر پزشکیان ریاست جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرده که عدم تحقق شعار سال از 1387 تا کنون بهاین خاطر است که دولتها وقت خود را صرف معلولها به جای علتها کردهاند، اکنون انتظار ما از جنابعالی تصمیمی قاطع برای تغییر ریل اقتصاد کشور و تسریع در معرفی یک وزیر اقتصاد توانمند و قائل به اصلاح وضع موجود است.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری اصفهان : در ابتدای این نامه آمده است با عرض تبریک سال نو خدمت جنابعالی و همکاران محترم در هیات دولت و آرزوی موفقیت در سال پیش رو در همه زمینهها بخصوص در بهبود اقتصاد و معیشت مردم.
بسیج استادان دانشگاه اصفهان در ادامه آورده است: جناب آقای رئیس حمهور، همانگونه که نیک میدانید رهبری معظم انقلاب از سال 1387 تا کنون اقدام به نامگذاری سالها با عناوین «اقتصادی» نمودهاند که تاکیدی بر اهمیت اقتصاد و معیشت مردم در مدیریت کلان کشور است. دولتهای مختلف نیز با قوت و ضعفهایی نسبت به محقق نمودن شعار سال تلاشهای خود را انجام دادهاند. اما نگاه کلی و کلان به برآیند تلاشهای صورت گرفته از سال 1387 تاکنون نشان میدهد که تلاشهای صورت گرفته در مسیر درستی نبوده است و دولتها وقت خود را صرف معلولها به جای علتها کردهاند. مقایسه نرخ ارز به عنوان دماسنج اقتصاد و معیشت مردم بین سالهای 1387 تا ابتدای 1404 بر این مدعا صحه میگذارد. افزایش بیش از 100 برابری قیمت دلار طی 17 سال و به تبع آن کاهش ارزش پول ملی حاکی از آقایی دلار و سایه انداختن نرخ آن بر زندگی و معیشت مردم و شیب تند کوچک شدن سفره آنان طی این سالهاست.
نامه بسیج استادان دانشگاه اصفهان سپس یادآور می شود که رهبری معظم انقلاب در سالهای اخیر طی زمانهای مختلف نسبت به "شکستن ارزش و آقایی دلار" و "قطع وابستگی به دلار" و "عدم حاکمیتبخشی به دلار و عدم تقویت رقیب ریال با قیمتگذاری دلاری محصولات داخلی" تاکید فرمودهاند. ایشان در سخنرانی 18 اسفند سال گذشته (1403) خویش به صراحت خواستار "اصلاح نظام ارزی کشور و تقویت پول ملی" شدند و سیاستگذاران اقتصادی را از هر سیاستی که به فرض منجر به تورم تک رقمی میشود اما در کنار آن ارزش پول ملی کاهش یافته و قدرت خرید مردم از بین میرود بر حذر داشتند.
نامه بسیج استادان دانشگاه اصفهان در ادامه خاطرنشان می کند که از بیانات مورد اشاره رهبر معظم انقلاب و مطالب فوق چنین بر میآید که ریل اقتصاد در مسیر درستی نیست و کشور نیازمند بازنگری در سیاستهای کلان اقتصادی و به اصطلاح تغییر ریل اقتصادی و پرداختن به علتها به جای معلولها میباشد. سیاستهای اقتصادی کشور طی این سالها معطوف بر کاهش اثر افزایش نرخ دلار و به تبع آن افزایش قیمت کالاها با پرداخت یارانه و کالابرگ الکترونیک بوده است که پرداختن به معلول به جای علت محسوب میشود. اهمیت این تغییر ریل اقتصادی با توجه به وضعیت امنیتی کنونی منطقه و تهدیدات پیشرو و نیاز به آرامش اقتصادی کشور و امنیت روانی مردم دو چندان مینماید.
بسیج استادان دانشگاه اصفهان در نامه ای که برای رئیس جمهوری ارسال کرده و متن آن را در اختیار رسانه ها نیز قرار داده است، درخواست نموده است که رئیس جمهوری در جهت عمل به بیانات رهبر معظم انقلاب و تحقق شعار سال "سرمایه گذاری برای تولید" در اسرع وقت تصمیمی قاطع را برای تغییر ریل اقتصاد کشور و معرفی وزیر اقتصاد توانمند که موارد زیر را در سرلوحه برنامههای خود داشته باشد، اتخاذ فرماید:
1- قطع ارتباط اقتصاد ملی با دلار
2- جلوگیری از بنگاهداری بانکها
3- کنترل و هدایت نقدینگی به سمت تولید
4- جلوگیری از سفتهبازی در بازارهای مختلف
5- جلوگیری از انتقال نوسانات ارزی به داخل
6- جلوگیری از بیثباتی اقتصادی و افزایش هزینههای تولید
بسیج استادان دانشگاه اصفهان در پایان این نامه تاکیده کرده است که به طور خاص وزیر پیشنهادی میبایست قائل به "اصلاح نظام ارزی کشور" از وضعیت فعلی "شناور مدیریت شده" به وضعیت مطلوب جهت ایفای نقش موثرتر حاکمیت در مدیریت ارزی کشور، "تقویت پول ملی" و "سلب حاکمیت از دلار" با نرخگذاری ریالی محصولات تولیدی با مواد اولیه داخلی در کشور باشد تا با عمل به بیانات رهبر معظم انقلاب این تغییر ریل اقتصاد تحقق یافته و منجر به بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم گردد. همچنین در راستای باور حضرتعالی به ظرفیت کارشناسی کشور؛ خواهشمند است فرصت طرح نظرات کارشناسی به جریانهای مختلف کشور داده شود. حضرتعالی طبق قانون سه ماه برای معرفی وزیر اقتصاد فرصت دارید اما با توجه به وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور و تهدیدات پیشرو تسریع در این امر ضروری به نظر میرسد.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53