علمی، پژوهشی و فناوری

خبر:

اراضی کشاورزی خانمیرزا مجهز به آبیاری نوین شد/ کاهش مصرف آب و افزایش کیفیت محصول با آبیاری مدرن

تجهیز بیش از ۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان محروم خانمیرزا به سیستم آبیاری نوین، تحولی مؤثر در مدیریت منابع آبی و افزایش بهره‌وری محصولات رقم خورد؛ اقدامی که نمونه‌ای موفق از هم‌افزایی دانش، حمایت و نیاز کشاورزی امروز است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : در راستای توسعه کشاورزی نوین و بهبود بهره‌وری منابع آب، با همکاری و مساعدت بنیاد برکت، بیش از ۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان خانمیرزا در استان چهارمحال و بختیاری به سیستم آبیاری نوین مجهز شد.

جواد کیانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی شهرستان خانمیرزا در گفت‌وگو با خبرنگار علم و فناوری با اعلام این خبر گفت: طی یک سال گذشته، با تلاش‌های صورت‌گرفته و حمایت بنیاد برکت، بیش از ۴۰ هکتار از اراضی این شهرستان که از مناطق محروم استان محسوب می‌شود، به سامانه‌های مدرن آبیاری تجهیز شده‌اند.

وی افزود: اجرای این طرح‌ها در کنار صرفه‌جویی قابل‌توجه در مصرف آب، موجب افزایش سطح باغات شهرستان نیز شده است، به‌طوری که تنها در ماه‌های اخیر، ۱۰ هکتار باغ جدید در منطقه احداث شده است.

کیانی با تأکید بر اهمیت آبیاری نوین در شرایط کم‌آبی کنونی کشور تصریح کرد: توسعه آبیاری نوین علاوه بر کاهش چشمگیر در مصرف آب، زمینه‌ساز بهره‌وری بالاتر، کاهش هزینه‌ها و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی شده است.

آبیاری نوین؛ راهی علمی برای کاهش مصرف آب و افزایش کیفیت محصولات

به گزارش خبرنگار علم و فناوری بر اساس تحقیقات انجام‌شده در مراکز علمی بین‌المللی، سیستم‌های آبیاری نوین مانند آبیاری قطره‌ای و بارانی، به دلیل هدایت مستقیم آب به ریشه گیاه، موجب کاهش چشمگیر تلفات آب از طریق تبخیر، رواناب و نفوذ عمقی می‌شوند. طبق گزارش "سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد" (FAO)، بهره‌گیری از آبیاری قطره‌ای می‌تواند تا ۳۰ تا ۶۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی ایجاد کند (FAO, 2020).

علاوه بر آن، آبیاری هدفمند و یکنواخت باعث می‌شود گیاه در طول دوره رشد خود به‌طور پیوسته و بهینه از آب استفاده کند که این موضوع نقش مؤثری در یکنواختی رشد، افزایش فتوسنتز و تولید محصول با کیفیت‌تر دارد. مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه کالیفرنیا (UC ANR) نیز در پژوهشی عنوان کرده که آبیاری نوین می‌تواند تا ۲۰ درصد کیفیت میوه‌ها و سبزیجات را از نظر اندازه، رنگ و طعم بهبود بخشد.

همچنین آبیاری نوین با کاهش رطوبت سطحی زمین، مانع گسترش بیماری‌های قارچی و آفات سطحی شده و در نتیجه مصرف سموم و هزینه‌های جانبی نیز کاهش می‌یابد. این موارد در کنار صرفه‌جویی در منابع، بهره‌وری اقتصادی کشاورزان را نیز ارتقاء می‌دهد.

 

منابع:

FAO. (2020). Water-Saving Technologies in Agriculture.

UC Agriculture and Natural Resources (UC ANR). (2019). Drip Irrigation and Crop Quality Improvement.

World Bank Group. (2021). Transforming Irrigation in Agriculture: Best Practices.

انتهای پیام/

تهیه خبر: محمد حیدری

https://stnews.ir/short/V7Avr
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: